Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Two Faces Of January

7. februar 2015 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Two Faces Of January billede

Hr. Mortensen has left Greece...

Svigt, splid og jalousi bliver omdrejningspunktet for en rejse til Athen for ægteparret Chester og Colette. Det amerikanske par møder turguiden Rydal, som de bliver gode venner med. Dog bliver Rydal viklet ind i et fordækt spil, da Chester og Colette indhentes af deres fortid. Alle tre ender med at måtte flygte fra Grækenland, og ender på Kreta hvor opgøret ulmer. Det er da heller ikke alle der slipper levende derfra, inden flugten ender i et fatalt drama i Istanbul.

Så kort kan “The Two Faces Of January” egentlig introduceres. Det er vores egen Aragorn alias Viggo Mortensen (Ringenes Herre, A History Of Violence, Eastern Promises) som spiller Chester, mens hans kone Colette får form af Kirsten Dunst (The Virgin Suicides, Spiderman, Melancholia). Som den stakkels Rydal ses Oscar Isaac (Inside Llewyn Davis, Drive, A Most Violent Year). Isaac kan du i øvrigt se meget mere til i fremtiden, hvor franchises som Star Wars og X-Men har ham på rollelisten i de kommende film. Disse tre skuespillere ER de altoverskyggende karakterer i denne film, som har et solidt team bag sig: Der er tale om producenterne af Dame Konge Es Spion, forfatteren af The Talented Mr. Ripley og manuskriptforfatteren af Drive, så det er ikke bare sådan de rene nybegyndere som har banket denne produktion sammen.

Selvom den ellers fredelige idyl omkring Akropolis hurtigt udvikler sig til et nervepirrende trekantsdrama, så er der alligevel gået noget nerve tabt. Falske pas, mord, løgnagtig omgang med ordensmagten og en sand kattens leg med musen er i sig selv ikke nok. Det ender med at blive en anelse rodet og irrationelt, hvilket trækker ned efter en ellers fornuftig start. Det interessante ved filmen foregår mellem de to ”hanner”. Den lumske Rydal, som ender med at forelske sig i Colette og så Chester som har et meget konsekvent temperament, når han stresses – ja, det er den sande kamp om guldkalven i ”The Two Faces Of January”.

Filmen kan bedst beskrives som en drama-thriller, hvor handlekraft uden nåde kan vise sig at være din bedste ven. Den foregår i 1962, så du kan såmænd godt begynde at glæde dig til lidt store solbriller og spytkrøller. Det er ikke det eneste du får med i pakken, hvis du investerer i denne udgivelse. Bonusmaterialet består såmænd af to slettede scener, et kort kig bag kulisserne og lyninterviews med skuespillere og instruktør, samt en stak fraklip med grineflip og diverse replikfejl.

”The Two Faces Of January” har en række gode elementer og stærke scener, men selvom handlingen er strømlinet og let at følge med i, så mangler den stadig at blive den spændende og fastholdende smøre. Man kunne også sagtens ønske sig at komme dybere ind i karaktererne og deres bevæggrunde. Filmen får 3 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: The Two Faces Of January
Original Titel: The Two Faces Of January
Premieredato: 30. januar 2015
Instruktør: Hossein Amini
Skuespillere: Viggo Mortensen, Kirsten Dunst, Oscar Isaac, Daisy Bevan, David Warshofsky, Omiros Poulakis, James Sobol Kelly
Spilletid: 96 min.
Selskab: Studiocanal, Anton Capital Entertainment, 2014
Genre: Drama , Thriller


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...