Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Unborn.

15. september 2009 af Henrik Andersen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Unborn. billede

The Unborn er metervare gys, der intet nyt har at byde på. En ellers god start ender i en ordentlig omgang rod. Bestemt ikke en født klassiker.

Casey (Odette Yustman) er en ung pige, der elsker børn. I sin fritid er hun barnepige, men en dag får hun en vagt, der ændre hendes liv for altid. I baby alarmen hører hun en uhyggelig barnestemme, og den før så søde dreng hun passer bliver en ægte lille satan, der slynger sætningen "Jumpy vil fødes nu" i hovedet på den skrækslagne Casey. Casey har længe haft onde drømme, der omhandler et barnefoster og en uhyggelig lille dreng. Noget er ikke helt som det burde, og da Casey begynder at dykke ned i hendes fortid, afslører der sig en skygge, der langsomt ligger sig som en kvælende slange omkring Caseys liv. For hvorfor begik hendes mor selvmord, og hvad er der med de tvillingfødsler hendes familie har tradition for? Casey beslutter sig for at få hjælp fra en Jødisk Rabbiner, Sendak (Gary Oldman). Sammen finder de ud af, at det er en ond ånd, en Dybbuk, der hjemsøger Casey. En Dybbuk er en ond ånd der er for ond til at komme i himlen, og som nu forsøger at komme tilbage til vores verden igennem en spejling. Historien tager fat, og snart er Casey rodet ind i Jødisk mystik, nederdrægtige Nazistiske eksperimenter og en grufuld sandhed om hendes egen fødsel.

Der bliver i disse år lavet en masse gysere, der forsøger at spinde guld på gamle klassikere. The Unborn har bestemt skulet lidt til både Rosemarys Baby og Eksorcisten, dog uden at nå nogle af disse til sokkeholderne. Hvad der starter son en udmærket historie ender i en omgang ævl og ligegyldig gys, der ikke kaster mange overraskelser af sig. Der er simpelthen for mange bolde i luften, og de tabes en efter en undervejs, ligesom man som vidne til dette metervare gys, også langsomt men sikkert taber interessen for at engager sig i historien.

Skuespillet er hæderligt, og Gary Oldman kæmper en brav kamp for at få sin Jødiske mystiker til at virke interessant. Det lykkedes desværre aldrig, selvom hans rolle bestemt er en af de bedre i historien.

Effekterne er heller ikke specielt spændende, og også her kopieres fra andre gyserfilm. Eksempelvis ser man også i The Unborn et menneske bevæge sig som en edderkop på en trappe, nøjagtig som i den meget omdiskuterede scene fra Eksorcisten. Denne kopi af The Unborn som vi får serveret på det Danske marked skulle efter sigende være unrated, og om det så er godt eller skidt er svært at sige.

The Unborn kan ikke anbefales hvis man er en garvet gyserfan, der er simpelthen for lidt at komme efter her. Måske virker den til en teenagetøseaften hvor der skal skriges og gyses og spises slik og popcorn i læssevis, måske?

Ekstramateriale.

Det eneste der er at finde som ekstramateriale er nogle ligegyldige slettede scener.

Billedet er flot præsenteret i dets originale 2.40:1 Cinemascope format og lyden kan nydes i Dolby Surround 5.1, så den side er som det skal være. The Unborn kan ses med Danske, Svenske, Norske, Polske, Hollandske, Islandske, Tjekkiske, Ungarske og Finske undertekster.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Universal Pictures.

Titel: The Unborn.
Original Titel: The Unborn.
Premieredato: 27. juli 2009
Instruktør: David S, Goyer.
Skuespillere: Odette Yustman, Gary Oldman, Meagan Good, Jane Alexander, Rhys Coiro, Idris Elba, Cam Gigandet.
Spilletid: 85 min.
Selskab: Universal Pictures. 2009.
Genre: Gyser
Det kan være et hårdt job som babysitter.
Det kan være et hårdt job som babysitter.
Casey får det ikke nemt da fortiden går op for hende.
Casey får det ikke nemt da fortiden går op for hende.
Sære skabninger hjemsøger Casey's drømme.
Sære skabninger hjemsøger Casey's drømme.


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...