Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Wicker Man

25. juni 2007 af Kristian Jensen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Wicker Man billede

Udmærket remake af den klassiske kultfilm fra 1973.

Man kan nemt komme til at brænde fingrene, når man forsøger at genskabe en film, der har så stor kultstatus som Robin Hardys ”The Wicker Man” fra 1973. Det har imidlertid ikke afskrækket den amerikanske instruktør Neil LaBute, og hans opdaterede version af filmen er netop udkommet på dvd.

Historien begynder da politibetjenten Edward Malus (Nicolas Cage) modtager et mystisk brev fra sin ekskæreste. I brevet forklare ekskæresten, at hendes datter er forsvundet under mystiske omstændigheder. Malus indvilliger i at hjælpe ekskæresten med at finde datteren. Eftersøgningen bringer Malus til den afsondrede ø Summersisle. På øen finder Malus en primitiv og hedensk kultur, der dyrker naturen og den hellige moder. Det går hurtigt op for Malus, at noget er fuldstændig galt i det lille samfund. Indbyggerne benægter alt kendskab til den forsvundne pige. Det virker umiddelbart som en stor konspiration. Men for Malus er mareridtet først lige begyndt.

Som det blev nævnt indledningsvis, er det farligt at forsøge at genskabe en kultfilm med så høj status som ”The Wicker Man”. Og Neil LaButes version når da heller ikke originalen til sokkeholderne. Men den nye version har dog alligevel nogle gode kvaliteter. Nicolas Cage er som altid velspillende og god. Det samme kan man sige om veteranen Ellen Burstyn og det nye talent Ellen Burstyn, der begge giver en glimrende præstation som henholdsvis søster Summersisle og ekskæresten Willow.

Man kan diskutere om det var nødvendigt med en ny version af ”The Wicker Man”? Nej – mener jeg. Selvom filmen er vellavet og skuespillet er godt, så tilfører filmen ikke noget nyt til historien om politimanden Malus.
På den anden side, så er den nye version af ”The Wicker Man” så godt skruet sammen, at man næsten tilgiver instruktøren Neil LaBute. Billederne er flotte og Angelo Badalamentis filmmusik er fabelagtig.

Alt i alt er ”The Wicker Man” en udmærket film, der gør sig fint på dvd. Skuespillet er godt og filmen er teknisk flot. Men jeg må ærligt indrømme, at jeg fortrækker originalen fra 1973.

Ekstramateriale
Der er ikke noget ekstramateriale til ”The Wicker Man” udover et trailershow, med kommende udgivelser. Man kan dog vælge at se filmen i biografversionen eller en alternativ version, der har en mere voldsom slutning.
Der er ikke nogen forskel på de to versioner udover slutningen, der i sidste ende minder meget om hinanden. Kort og godt er der ikke noget nyt at hente i den alternative version, som derfor virker en anelse ligegyldig.

2 stjerner.

Billedeformat: 2.35:1 Anamorphic WideScreen 16:9
Lyd: Dolby Digital Surround 5.1 dts
Filmen er tekstet på: Dansk, Svensk, Norsk og Finsk

Filmen er venligst stillet til rådighed af: Scanbox.

Titel: The Wicker Man
Original Titel: The Wicker Man
Premieredato: 26. juni 2007
Instruktør: Neil LaBute
Skuespillere: Cage, Ellen Burstyn, Kate Beahan, Frances Conroy, Molly Parker, Leelee Sobieski, Diane Delano, Michael Wiseman
Spilletid: 98 min.
Selskab: Millennium Films 2006/Scanbox 2007
Genre: Thriller

banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...