Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Wolverine

25. juli 2013 af Rune Bruun Madsen

3 stjerner Skriv en kommentar

The Wolverine billede

Veloplagt Hugh Jackman kan ikke hive The Wolverine op af blockbuster-sumpen

Kindskæg og kunstnegle
The Wolverine er inspireret af den første selvstændige fortælling om Marvel-tegneseriefiguren Wolverine fra 1982. Ikke desto mindre er det sjette gang Hugh Jackman ifører sig overdimensioneret kindskæg og kunstnegle af børstet stål i rollen som mutant med et mildest talt ustabilt humør.

Løjerne udspiller sig i Japan, hvor den døende industri-mogul Lord Yashida (Rila Fukushima) har en ondsindet plan om at dræne og overtage Wolverines udødelighed. I kulissen står både den japanske mafia og den veldrejede mutant Viper desuden parat til at overtage Yashidas imperium. Et imperium som Mariko (Tao Okamoto), Yashidas barnebarn, er enearving til.

Supersamurai i sølv
Wolverine må derfor beskytte Mariko med alle tænkelige midler. Men da han malkes for sin udødelighed, er disse midler pludselig stærkt begrænsede – en enkelt pistolskud eller svingende samuraisværd er nu nok til at dræbe vores ellers usårlige superhelt. Og en sølvfarvet supersamurai gør ikke tingene lettere.

Kompleks psykologi
Første halvdel af The Wolverine er både dyster og medrivende. Her holder Walk the Line-instruktør James Mangold fokus på Wolverines komplekse psykologi; hans udødelighed betyder samtidig, at alle elskede omkring ham dør med tiden, og derfor har han svært ved at binde sig til andre mennesker. Hugh Jackman bruger samme underspillede og sarkastiske facon som Robert Downey Jr. i Ironman-filmene, og det tilfører superheltegenren, der ofte kan være kvalmende højtidelig (som i Man of Steel) en forfriskende flabethed.

Alligevel har filmen sine problemer. For det første kollapser filmen i en finale, der spiller med alt for store, specialanimerede muskler i bombastiske kampscener – men glemmer historien i farten (Hvem sagde Man of Steel?). Således ender Mangols forsøg på at lave en ’seriøs’ superheltefilm alligevel i rendyrket Hollywood-blockbuster.

Kitschet turistbrochure
For det andet fremstår The Wolverine af og til som en kitschet turistbrochure for Japan, komplet med højhastighedstog, elskovshoteller, skydedøre med papirvægge og ninjaer i flyvende firspring.

Hvad der begynder lovende ender desværre i flad tjubang pakket ind i fede effekter. Vi må derfor tålmodigt vente på X-Men: Days of the Future Past, der udkommer i 2014, og som der reklameres kækt for under rulleteksterne – i bedste Marvel-stil.

Titel: The Wolverine
Original Titel: The Wolverine
Premieredato: 25. juli 2013
Instruktør: James Mangold
Skuespillere: Hugh Jackman, Hiroyuki Sanada, Famke Janssen
Spilletid: 126 min.
Selskab: 20th Century Fox, Marvel Entertainment, Dune Entertainment
Genre: Action
Link: http://www.thewolverinemovie.com/intl/


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...