Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier
Another Kind Of ...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Marco Effekten
Marco Effekten billede

Free Guy
Jungle Cruise


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Words

17. marts 2013 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Words billede

Når fælden klapper...

To forfattere mødes på en bænk. Den ene ung, den anden aldrende. Noget binder dem sammen. The Words handler om den fejhed og skam som løgn og bedrag medfører. Straks tænker du måske at vi har gang i et klassisk trekantsdrama, hvor en kvinde er det centrale knudepunkt. Næ nej, her er det de skrevne ord, som er kernen til miseren. Den unge forfatter (Bradley Cooper – Silver Linings Playbook, The Hangover) har ikke held til at få sine værker udgivet, lige indtil han finder en efterladt roman som viser sig at være et mesterværk. Den unge forfatter kopierer romanen og udgiver den som sin egen, og høster stor opmærksomhed og anerkendelse. Den aldrende forfatter (Jeremy Irons – Eragon, Lolita) har mistet sit værk, som omhandler hans eget liv og de mange opture og nedture hans liv har budt på.

Dramaet springer nu ud i lys lue, da den unge forfatters uærlighed bliver konfronteret direkte af den aldrende forfatter. Herefter fortæller den aldrende forfatter om skabelse af romanen frem til han mister den, og den unge forfatter kan langsomt mærke hvilken grænse det er han har overtrådt.

Og her er virkelig tale om en helt fantastisk præstation af Jeremy Irons som den bitre forfatter. Uden at gå direkte i flæsket på sin yngre, og tyvagtige kollega, er man ikke i tvivl om den underspillede og ironiske/kyniske distance som udspiller sig på bænken. Vi er vidner til den diametrale verden, hvor den ene tager en drastisk beslutning for at få succes og penge på kontoen, hvilket for den anden koster dybt på det personlige plan. Det er en sanselig tango for to. Og ikke mindst for den unge grifler, hvis dække også fylder på det private plan hvor hans kone (Zoe Saldana – Avatar, Colombiana) er meget stolt af sin nyligt berømte mand. Og for at det ikke skal være løgn, så føjes der en ekstra dimension til, da endnu en forfatter (Dennis Quaid – G.I. Joe, Cold Creek Manor) viser sig at have baseret en roman som udspring af de føromtalte forfatters konfronterende møde.

The Words formår uden at bruge de store armbevægelser at skildre den skam og pinlighed som følger med, når man bliver stillet til regnskab for sit eget ego. Et vedkommende drama som skiller lagene ad, når uærlighed truer med at bryde idyllen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Midget Entertainment .

Titel: The Words
Original Titel: The Words
Premieredato: 12. marts 2013
Instruktør: Brian Klugman, Lee Sternthal
Skuespillere: Bradley Cooper, Zoe Saldana, Jeremy Irons, Dennis Quaid, Ben Barnes, Zeljko Ivanek, Olivia Wilde
Spilletid: 97 min.
Selskab: Benaroya Pictures, Waterfall Media, 2012
Genre: Drama , Romantik
banner
Overskrift Højre Block
Halloween Kills
The Last Duel
Venom: Let There...
Fremmede i Karl ...
Marco Effekten
Shiva Baby
Und Morgen Die G...
Dr. Death (C More)
Succession - Sæs...
The Guilty (Netf...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...