Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Yes Men

24. juni 2005 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

The Yes Men billede

The yes men bliver betragtet som en underorganisation af WTO, og bliver derfor inviteret til diverse internationale konferencer, på trods af at alle er stærk modstander af misbrug og udnyttelse.

Gruppen hvor alle deltager frivilligt, har som mål, at sandsynliggøre WTO (Verdenshandels organisationen) deres virkelige hensigter, via deres hjemmeside, som bliver betragtet seriøst af diverse handelskamre, og derfor bliver gruppen an aktiv spiller ude i diverse internationale konferencer. En invitation til en tekstilkonference, hvor de skal repræsentere det mægte WTO. The Yes Mens frontfigurer er Mike Bonanno, som har været lidt af aktivist gennem årene, blandt andet købt en masse barbiedukker og militærklædte actionmænd, og byttet deres stemmer ud, så actionmanden fik et bøset islæt, og barbiedukken en feminin militant personlighed. Andy Blichbaum er også særdeles kreativ aktivist, og gennem en fælles ven, der så det som sin pligt at introducere de to, gik de stærkt, de komplimentere hinanden, og den lille orgnisation voksede og, og netværket opstod, hvilket gjorde det hele muligt.
I en lille udørk, skal en dragt hentes, som er den vigtige pointe under tekstilmessen. Forberedelserne er lange og møjsommelige. De må også selv tage tørnene på skift, for at opdatere hjemmesiden, så deres kontakter betragter dem som en organisation, og ikke kun to mennesker der står bag.
De ankommer til Finland, med dragten, og diverse. Men de er en times forsinket, på grund af tidsforskellen, hvilket gør at deres tale må udsættes, da de kæmper voldsomt med at få iført Andy dragten, på herretoilettet, en gulvfarvet med særlige tilsnit, og så et jakkesæt udover, som er sat sammen med vecro, så den guldfarvet vil komme til syne. Lettere forsinket frmfører Andy deres mission via power point, meget sobert, og meget sarkastisk, at genindføre slaveriet i den tredie verden, og hvor de har designet et management leisure-suit. Mike trækker jakkesættet af Andy, og foran det lidt måbende publikum, der repræsentere stærke store kræfter indenfor tekstilhandlen, dukker gulddragten op, et gigantisk påmonteret fallos puster sig op fra skridtet, og i toppen er der en monitor, dfer kan følge arbejderne, og desuden udmærker sig ved at kunne give elektrochok til de mest ugidelige og dovne af slagsen. Kort og godt at få genindført slaveriet! Ingen af af repræsentanterne stillede spørgsmål ved indlægget, derimod blev de inviteret til den store festmiddag om aftenen!
Også CNBC´s program Marketwrap, har Andy medvirket, under et af sine utallige og besynderlige dæknavne, og har argumeteret for at de indflydelsesrige kræfter alene af den grund har ret fordi de har magt, vakte modstand, men bedraget blev ikke afsløret. Det er egentlig først ved en tale på et universitet at de studerende næsten gør oprør. Og måske er moralen I denne dokumentar at kritikken forsvinder når man først får slips og jakkesæt på, er autoriteterne, sandheden, uanset hvad der siges, og så kan man gå så langt det skal være.
Michael Moore, måske en guru, bliver også klippet med en med sine betragtninger. Filmen virker objektiv, og gruppen af The Yes Men, virker særdeles arbejdsomme, lidt amatøragtige tiltider, men pioneerånden hviler over dem. Det farlige ved dokumentarfilm er hvordan de bliver klippet sammen. Det er Michael Moore et godt eksempel på, at han for at sælge varen, er kompromisløs i sin redigering, og aldrig har to sider med i sagen. Det er der her, ikke meget, men den er der. En sjov lidt kluntet film om at føre sin ideologi ud i verdenen.

Titel: The Yes Men
Original Titel: The Yes Men
Premieredato: 24. juni 2005
Instruktør: Sarah Price, Dan Ollman, Chris Smith
Skuespillere: Mike Bonnano, Andy Blichbaum, Phil Bayly, Micheal Moore, Sal Salamone
Spilletid: 80 min.
Selskab: United Artists/2003
Genre: Dokumentar
Link: http://www.theyesmen.org
Mike Bonnano og Andy Blichbaum i Helsinki med den famøse gulddragt!
Mike Bonnano og Andy Blichbaum i Helsinki med den famøse gulddragt!


banner
Overskrift Højre Block
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...