Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Young Victoria

7. februar 2010 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Young Victoria billede

Historisk drama om den længst siddende regent i England

Så er det atter tid til storladne kostumer og sære frisurer. The Young Victoria er en film som er et lige så stort udstyrsstykke som genre-fæller som f.eks The Duchess og Elizabeth – The Golden Age. Og lige som de to nævnte, er The Young Victoria ligeledes Oscar-nomineret i pynte-kategorierne Makeup, Costume Design og Art Direction. Hvorvidt det bliver til priser, finder vi alle ud af 7. Marts hvor de gyldne statuetter uddeles (som sædvanlig en begivenhed som også dækkes her på ON-Z).

Vi befinder os i året 1837, hvor den purunge prinsesse Victoria overtager den engelske trone til stor forargelse for sin mor, Hertuginden af Kent samt dennes sleske rådgiver Sir John Conroy. De forsøger at få deres del af kagen, ved at presse Victoria til at overlade alle beslutninger til dem, grunden hendes manglende erfaring. Men netop her gør Victoria op med sin pressede barndom og dominerende mor, og finder støtte hos det belgiske kongehus, hvor Prins Albert er på jagt efter kærligheden. Der burde med andre ord være dømt drama, intriger og kærlighed for alle pengene, inden den længste regeringsperiode i engelske historie finder sit naturlige leje. Men så ophidsende bliver fortællingen nu aldrig.

Lidt en skam, når nu Jean-Marc Vallée har samlet et sandt stjerne-cast til dette historiske værk. Emily Blunt (Sunshine Cleaning, Min Brors Kæreste, the Devil Wears Prada og snart aktuel i The Wolf Man) er den altoverskyggende centrale person, som dog i sig selv ikke er nær så spændende som hendes aktiver i næste lag. Mark Strong (Sherlock Holmes, Body Of Lies, Syriana) og Miranda Richardson (Sleepy Hollow, The Crying Game, Spider) er forbandede gode til den type rolle de altid spiller. Ondskaben selv, som ingen ved hvor de har. Jim Broadbent (Narnia, Moulin Rouge, Inkheart) spiller kong William som i den grad får sat sig selv i respekt, da tronen skal videregives. Paul Bettany (Dogville, Da Vinci Mysteriet, Wimbledon, A Knight’s Tale) er Lord Melbourne, mens der også er blevet plads til mindre roller til Thomas Kretschmann (Operation Valkyrie, Wanted, Next) og vores egen Nana-far Jesper Christensen, som fortsætter sin sejrsgang i den store vide filmverden efter internationale succes’er som James Bond-filmene Casino Royale og Quantum Of Solace samt Tolken med Sean Penn, mens han herhjemme har begejstret i film som Drabet og Bænken. Og glem så glem ikke Victorias store kærlighed, Prins Albert - spillet af Rupert Friend. Filmen er produceret af selveste Martin Scorsese og Hertuginde af York Sarah Ferguson flankeret af Graham King og Tim Headington

Man behøver såmænd ikke være specielt historisk interesseret for at følge handlingen i The Young Victoria, for figurerne er sådan set ganske karikerede til at kunne kende skidt fra kanel. Og i modsætning til sine klassekammerater i samme stil, er The Young Victoria ikke noget kæmpe opsat epos som varer flere timer og som dvæler længe ved detaljer og passager, hvilket i dette tilfælde er en stor styrke. Dog mangler man i sidste ende flere ting sat på spidsen. Klimax indfinder sig aldrig helt, for et ordentligt optræk til et gigantisk dilemma eller en ødelæggende konflikt, får vi aldrig. Derfor kan filmen sagtens tåle at blive set, men forvent ikke en øjenåbner som blæser dig baglæns. Det er tempoet og omdrejningspunktet trods alt for svagt til.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: The Young Victoria
Original Titel: The Young Victoria
Premieredato: 9. februar 2010
Instruktør: Jean-Marc Vallée
Skuespillere: Emily Blunt, Paul Bettany, Rupert Friend, Jim Broadbent, Miranda Richardson, Thomas Kretschmann, Jesper Kristensen, Mark Strong, Harriet Walter
Spilletid: 100 min.
Selskab: GK Films, 2008
Genre: Romantik

banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...