Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Livsvidner - Gud...
Livsvidner - Gud, Lever De Enndu? billede

John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Den, Der Lever S...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Thorkild Demuth Er Død

5. juni 2017 af Jesper Poulsen Skriv en kommentar

Thorkild Demuth Er Død billede

En af DR's mangeårige og ikoniske medarbejdere er afgået ved døden. Børnenes ven, Thorkild Demuth, mistede livet pinselørdag. Han blev 90 år gammel.

DRs Børne- og ungdomsafdeling har meget at takke Thorkild Demuth for. Da kanalen valgte at satse stort på underholdende og lærerigt tv for de yngste, stod Thorkild Demuth klar med et hav af idéer. I en lang årrække stod han bag adskillige produktioner, som i dag har særstatus i manges hjerte i form af tv, de kan huske fra deres opvækst. For bare at nævne nogle få så kommer man ikke uden om "Ingrid og Lillebror", "Sørøver Sally" samt intro'en til Anna og Lottes "Fredagsbio". Demuth tog sig også kærligt at julekalendrene, og var en vigtig brik i tilblivelsen af bl.a. Magnus Tagmus ("Kender Du Decembervej?") og "Torvet", som han instruerede og skrev sangene til. Hans hyggelige og rolige toneleje gjorde han også til en værdsat og flittigt brugt fortæller og stemmelægger, når der var udenlandske børne-udsendelser, som skulle oversættes, f.eks. den polske stop-motion-udgave af "Mumitroldene".

Efter sin ansættelse i DR kunne man opleve Demuth i et omrejsende børneteater, og siden som foredragsholder foruden lidt arbejde for TV Syd. Demuth kastede sig også over kunsten, og var desuden primus motor for at der dukkede flere kulturhuse op i det sønderjyske til glæde for borgerne i mindre samfund.

Demuth, der blev uddannet skuespiller fra Odense Teater, medvirkede desuden i tv-serien "Fiskerne" og i filmatiseringen af "Frygtelig Lykkelig".

Thorkild Demuths sidste år gik på plejehjemmet i Toftlund, hvorfra han dog ikke lige kunne huske alle sine meritter. Det er vi heldigvis mange andre der kan, og forhåbentlig aldrig glemmer.

Æret Være Thorkild Demuths Minde.

banner
Overskrift Højre Block
Revir
Vi er Rusland, C...
Boston Strangler...
A Journey and th...
Dreaming Arizona...
The Last Of Us (...
The Inspection
Knock at the Cabin
Empire of Light
Creed 3KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...