Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Thorkild Demuth Er Død

5. juni 2017 af Jesper Poulsen Skriv en kommentar

Thorkild Demuth Er Død billede

En af DR's mangeårige og ikoniske medarbejdere er afgået ved døden. Børnenes ven, Thorkild Demuth, mistede livet pinselørdag. Han blev 90 år gammel.

DRs Børne- og ungdomsafdeling har meget at takke Thorkild Demuth for. Da kanalen valgte at satse stort på underholdende og lærerigt tv for de yngste, stod Thorkild Demuth klar med et hav af idéer. I en lang årrække stod han bag adskillige produktioner, som i dag har særstatus i manges hjerte i form af tv, de kan huske fra deres opvækst. For bare at nævne nogle få så kommer man ikke uden om "Ingrid og Lillebror", "Sørøver Sally" samt intro'en til Anna og Lottes "Fredagsbio". Demuth tog sig også kærligt at julekalendrene, og var en vigtig brik i tilblivelsen af bl.a. Magnus Tagmus ("Kender Du Decembervej?") og "Torvet", som han instruerede og skrev sangene til. Hans hyggelige og rolige toneleje gjorde han også til en værdsat og flittigt brugt fortæller og stemmelægger, når der var udenlandske børne-udsendelser, som skulle oversættes, f.eks. den polske stop-motion-udgave af "Mumitroldene".

Efter sin ansættelse i DR kunne man opleve Demuth i et omrejsende børneteater, og siden som foredragsholder foruden lidt arbejde for TV Syd. Demuth kastede sig også over kunsten, og var desuden primus motor for at der dukkede flere kulturhuse op i det sønderjyske til glæde for borgerne i mindre samfund.

Demuth, der blev uddannet skuespiller fra Odense Teater, medvirkede desuden i tv-serien "Fiskerne" og i filmatiseringen af "Frygtelig Lykkelig".

Thorkild Demuths sidste år gik på plejehjemmet i Toftlund, hvorfra han dog ikke lige kunne huske alle sine meritter. Det er vi heldigvis mange andre der kan, og forhåbentlig aldrig glemmer.

Æret Være Thorkild Demuths Minde.

banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...