Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bamse
Bamse billede

Happy Ever After
Thor: Love And T...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Tigre og tatoveringer.

14. oktober 2010 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar

Tigre og tatoveringer. billede

Bogen er en billedbog baseret på Karla von Bengtsons biograffilm af samme navn, som har premiere oktober 2010. Skøn historie, der efterfølgende kan give noget at snakke om. Et must på børnebogshylden.

Pigen Maj bor hos sin onkel Sonny. Eller rettere Tatto-Sonny som han ønsker at kalde sig selv. Sonny har et tatoveringsbiks, og her bor både Maj og Sonny. Det er måske ikke det helt rigtigt sted for en lille pige at vokse op, men de to har det nu alligevel rart sammen, selvom Maj drømmer om at bo ved en rigtig familie, med en mor, en far og masser af sunde grønsager til middag. Sonny vil også gerne hjælpe Maj med at finde en familie, for som han selv siger, så er tatoveringer og børn en rigtig dårlig kombi.
En dag kommer en stor fyr forbi. Han er rocker fra motorcykelklubben Tigerne. Da han falder i søvn på briksen, og Sonny går ind for at se fodbold i fjernsynet, kan Maj ikke modstå fristelsen for at tatovere prinsesser, en mariehøne og andre ”børnetegninger” på rockerens brede ryg.
Efterfølgende må Maj og Tatto-Sonny flygte for at undgå ballade. De vil samtidig benytte lejligheden til at finde en rigtig familie til lille Maj. Da natten falder på og Sonny roder med deres flugt-knallert møder Maj alfen Allan og hans sure mor, hun møder også en rar lygtemand, og sidst men ikke mindst støder hun sammen med Sonny ind i en lidt skør cirkusfamilie, hvor de får husly for natten. Familien består af mor Tutter Filihunkat og drengen Sigurd Filihankat. Der er ingen rigtig far i familien, og så alligevel er der. For familiens store tiger Brutalis har engang spist Tutters mand ved et uheld. Så nu er Brutalis på en måde far i den lille familie. Sonny forelsker sig i den søde Tutter. Maj bliver sur på Sonny og stikker af på en ethjulet cykel. Hun vil hjem til sin egen seng og sove. På vejen hjem møder hun igen lygtemanden der fortæller hende, at nogen gange er det, man leder efter lige i ens baglomme. Dette giver Maj noget at tænke over, for måske behøves en lykkelig familie ikke just bestå af en sød mor, en rar far og masser af sunde grøntsager. Måske hende og onkel Sonny i virkeligheden er en mega god kombi.

Karla Von Bengtsons historie har visuelt hentet inspiration fra 1950’ernes tatoveringer. De var meget glansbilledagtige, og det står i en skærende kontrast til den ikke så glansbilledagtige historie om en lille pige, der savner en rigtig familie. Men Maj finder også i løbet af historien ud af, at en rigtig og lykkelig familie kan have mange former, og ikke behøves at se så glansbilledagtig ud på overfladen. Det er det indre der tæller.

Sonny og Maj holder uendeligt meget af hinanden, men ingen af dem vil stå i vejen for hinandens lykke. Selvom Sonny elsker sin lille Maj, vil han ikke forhindre hende at få en rigtig kernefamilie, og selvom Maj inderst inde elsker sin onkel Sonny som en rigtig far, er hun også ked at stå i vejen for, at han kan hygge sig med damer og tatoveringer. Derfor er det sundt for dem begge at komme på et road trip, hvor der skal alfer, lygtemænd og en skør cirkusfamilie til for at åbne deres øjne og følelser for hinanden endnu mere. Man skal både som barn og voksen huske at fortælle dem man elsker og holder af, at man gør det. I morgen er det måske for sent.

Tigre og tatoveringer er en dejlig historie med flere lag, og et herligt glimt af eventyrlig socialrealisme, der bestemt også giver stof til eftertanke hos voksne læsere. Et must på børnebogshylden, der med sikkerhed vil blive vendt tilbage til igen og igen.

Bogen indeholder et ark med seje tatoveringer med figurer fra bogen.

Tigre og tatoveringer er venligst stillet til rådighed af forlaget Carlsen.

Titel: Tigre og Tatoveringer.
Original Titel: Tigre og Tatoveringer.
Premieredato: 14. oktober 2010
Genre: Andet

banner
Overskrift Højre Block
Udvandrerne
Farvel hr. Haffmann
Beskytteren
Prey (Disney+)
Murina
Min sommer i Pro...
Resten af Livet
Thor: Love and T...
Man vs. Bee (Net...
ElvisKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...