Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Tilbage til Cold Mountain (DVD)

17. september 2004 af Lise Aakjær

3 stjerner Skriv en kommentar

Tilbage til Cold Mountain (DVD) billede

Med den amerikanske borgerkrig som bagtæppe udspilles de helt store følelser i det stjernespækkede melodrama Tilbage Til Cold Mountain.

Da Ada Monroe, Nicole Kidman, med sin far præsten reverend Monroe, spillet af Donald Sutherland, ankommer til den lille by Cold Mountain, fascineres hun hurtigt af den tavse snedker Inman, Jude Law.

De to forelsker sig hurtig, men de når kun at opleve en flygtig kærlighed, inden Inman indkaldes til tjeneste for sydstatshæren.
Da Adas far samtidig dør, står hun pludselig alene med ansvaret for at holde deres gård. Ada kender ikke til andet end subtilt klaverspil og broderi, så derfor går både gården og hende selv stille i forfald.
Men så kommer den gæve Ruby (en rolle som Renée Zellweger i øvrigt modtog en Oscar for) forbi. Hun har ben i næsen, er ikke bange for at få jord under neglene og snart er Ada oplært i hårdt fysisk arbejde. Samtidig lærer Ruby om litteratur og klaverspil af Ada, og de to udvikler et solidt venskab.

Imens oplever Inman krigens rædsler i skyttegravene, inden han såres i slaget ved Petersburg. Draget af sin kærlighed til Ada, deserterer han snart fra felthospitalet med håbet om at komme tilbage til Cold Mountain og til sin elskede Ada hurtigst muligt. Med militsen i hælene viser Inmans vandring sig dog at være både lang og hård.

Cold Mountain er et rigtig melodrama, der spiller på de store følelser og på det til tider lidt for sentimentale og letkøbte. Men samtidig er personerne så sympatiske, så velspillede og gennemgår så ulideligt meget, at det er svært ikke at føle sympati for dem. Det er ikke selve romancen mellem Inman og Ada, der er interessant, men snarere alle de små bihistorier, figurerne samt filmens ramme og skuespilpræstationerne. Den smukke scenografi og i det hele taget billedsiden gør også "Tilbage til Cold Mountain"s 148 minutter til en mere behagelig oplevelse, selv om filmen til tider er drivende sentimental.
En ting, der samtidig gør filmen værd at opleve, er musikken, som her spiller en aktiv rolle. Den er som skræddersyet til filmens stemning, hvor nostalgien ingen ende vil tage.

DVD-udgaven er ikke synderligt spækket med ekstramateriale. Faktisk er der kun en række slettede scener at muntre sig med. Disse slettede scener viser blandt andet Inman på felthospitalet, hvor han er ved stranden med sine sårede soldaterkammerater. En anden scene udpensler krigens grusomheder og galskab og viser, at soldaterne hurtigt har mistet enhver næstekærlighed andet end til deres egne fæller.
Men det er også det.

Alt i alt en film, der kan anbefales til en gang søndagshygge med kæresten, men fordi DVD-mediets muligheder slet ikke er opfyldt, får filmen ikke nær så mange stjerner, som biografudgaven.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Universal Pictures.

Titel: Tilbage til Cold Mountain
Original Titel: Cold Mountain
Premieredato: 15. september 2004
Instruktør: Anthony Minghella
Skuespillere: Nicole Kidman, Jude Law, Renée Zellweger, Donald Sutherland, Giovanni Ribisi, Natalie Portman, Philip Seymour Hoffman, Brendan Gleeson
Spilletid: 148 min.
Selskab: Miramax, Universal Pictures, 2003
Genre: Drama
Inman og Ada kysser hinanden for første - og måske sidste gang.
Inman og Ada kysser hinanden for første - og måske sidste gang.
Den amerikanske borgerkrig rædsler udpensles.
Den amerikanske borgerkrig rædsler udpensles.


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...