Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Torben Jensen Er Død

4. november 2018 af Jesper Poulsen Skriv en kommentar

Torben Jensen Er Død billede

Hele Danmarks skræmmende solskærm er død. Torben Jensen blev 74 år, og vil i særdeleshed blive husket for sine skurkagtige roller på film og tv.

Torben Jensen blev uddannet skuespiller i 1970 fra Odense Teaters Elevskole og hans evner skulle der snart blive brug for. De københavnske teatre kom hurtigt til at nyde godt af Jensens kunnen, hvilket banede vejen for en karriere i filmbranchen. I perioden 1975 til 1978 medvirkede han i flere af de gamle danske lystspil, som i folkemunde bare kaldes Dirch Passer-film (ganske vist i mindre roller), men ansigtet fornægtede sig ikke. Når Torben Jensen ikke smilede, så lignede han ikke lige frem en helt, og hermed var Jensens store signatur klargjort. Han skulle spille bad guy!

Ud fra en karrieremæssig gennemgang er der 3 helt ikoniske roller, som man aldrig kommer til at glemme Torben Jensen for. Den maniske og aggressive bankrøver fra tv-serien Guldregn fik børn og barnlige sjæle til at gemme sig under nærmeste sofapude i 1986. Den røde kedeldragt og den grønne solskærm (som også var karakterens kælenavn) sidder indprentet hos alle som var barn i 80'erne. Han var skræmmende som få.

Samme år udkom Flamberede Hjerter, hvor Torben Jensen atter engang stjæler uforglemmelig skærmtid over for Kirsten Lehfeldt. Rollen som doktor Løwe indbragte da også Torben Jensen en Robert-pris for bedste mandlige hovedrolle.

Den tredje rolle som ikke går i glemmebogen var som den egoistiske Herman i tv-serien Taxa, der kørte over hele 56 afsnit og med Torben Jensen som medvirkende i de 29. Alle der har set serien husker de mange konfrontationer mellem Verner (John Hahn-Petersen) og Herman, som stod i spidsen for de to konkurrerende taxa-selskaber.

Af andre bemærkelsesværdige højdepunkter i karrieren må nævnes hans (igen) selvfede og hensynsløse rolle som skibsrederen John Sparking i Een Gang Strømer samt hovedrollen som Knud Nielsen i serien Jeg Ville Ønske For Dig, hvor han spillede sammen med bl.a. Helle Virkner og Paprika Steen.

Derudover blev det til mange mindre roller i populære film og serier som Krøniken, Mifunes Sidste Sang, Bryggeren, Dansen Med Regitze, Høfeber, Julefrokosten, Skyggen Af Emma, Barndommens Gade, Peter von Scholten, Farlig Leg, Sekten og Lille Spejl.

Hvis man vil vide mere om Torben Jensens liv og karriere, så kan man roligt gå ombord i bogen Skurk af Jonas Langvad Nilsson. Her kan du også læse om Torben Jensens oplevelser som dreng, hvor han var vild og utilpasset og blev anbragt på børnehjem. Du kan også blive klogere på hans vanskellige sind, om hans forhold til branchens kolleger og om en begyndende sceneskræk, der drev ham væk fra de skrå brædder.

Æret Være Torben Jensens Mindebanner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...