Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Traffic (DVD)

30. oktober 2001 af Lise Aakjær

5 stjerner Skriv en kommentar

Traffic (DVD) billede

DVD-udgaven af Steven Soderberghs mesterlige film ”Traffic” byder ikke på meget nyt, dog må det alligevel anbefales at anskaffe sig denne fremragende film på DVD.

”Traffic” handler om de sammenfiltrede narkokarteller i Mexico og USA, om narkoens horrible konsekvenser og om hvor mange mennesker på forskellige niveauer, det rent faktisk påvirker. Selve titlen hentyder til den trafik eller transport af narko, der dagligt finder sted mellem USA og Sydamerika med Mexico som mellemled.
Filmen består af tre sammenhængende historier. Den ene handler om den narko-bekæmpende embedsmand Robert Wakefield (Michael Douglas) og dennes stofmisbrugende datter, der spilles flot af Erika Christensen. Den unge datters historie er gribende, som hun bevæger sig dybere og dybere ud i sit stofmisbrug, går det næsten ubehageligt tæt på. Wakefields’ familieliv halter, og Robert har en tilbøjelighed til at trøste sig med et par whiskeysjusser for meget.
Den anden historie handler om Helen Ayala (Catherine Zeta-Jones), en rig overklassekvinde og hendes selviske kamp for at få sin mand ud af fængsel, efter han er blevet dømt for narkosmugling i stor stil. Catherine Zeta-Jones giver et godt portræt af overklassefruen som en kynisk og egoistisk kvinde, hvis motiver overskygger de metoder, hun ender med at tage i brug for at redde sit eget skind. Filmen kædes mere eller mindre sammen af den sidste historie om den retskafne mexicanske politimand Javier Rodriguez, der spilles mesterligt og i øvrigt oscar-belønnet af Benicio Del Toro. Han kæmper indædt og ædelt imod narkokartellerne i Mexico og USA, men i den farlige narkoverden er det en risikabel affære at holde sig på ærlighedens smalle sti. Filmen giver et næsten dokumentarisk billede af nutidens indviklede narkokarteller, samtidig får seeren også indblik i hvilke hårde konsekvenser, der som ringe i vandet spreder sig i kølvandet på narkotikaen.
Filmen er spændende både mht. plot, skuespil og det visuelle udtryk. De tre historier har nemlig hver sin billedmæssige æstetik, hvor Wakefield-historien er i blåtonede farver, overklassekvindens historie fortælles i meget klare, stærke farver, mens vi følger politimanden i gule, varme billeder.
Historien er elegant fortalt, og seeren efterlades ikke med en klar morale, men nærmere med en anledning til at tage stilling til de vedkommende problemstillinger, som narkoproblemerne afstedkommer.

Det kunne have været spændende, hvis DVD-udgaven af Traffic indeholdt dokumentarisk stof i forhold til virkelighedens narkokarteller eller narkotikaproblematikken i det hele taget. Derudover kunne man også have ønsket sig noget mere visuelt baggrundsstof for selve fiktionen, eksempelvis i form af klip fra den originale tv-serie ”Traffik” fra 80’erne. Ingen af delene findes på DVD-en, men der er derimod en række still-fotos fra filmen (43 stk. for at være helt nøjagtig) samt beskrivelser af de medvirkende i filmen, både dem bag og foran kameraet. Derudover er der 7-8 minutters uinteressant, tilfældigt udvalgt ”B-roll footage” (bag-kameraet-optagelser) uden sammenhæng med dårlig lyd og uden undertekster, hvor der egentlig ikke tilføjes væsentlig ny information eller indblik i filmproduktionen som sådan.
DVD-en formår ikke at udnytte sit visuelle potentiale, i stedet findes der en hel del læsestof, som man til sidst opgiver at pløje sig igennem. Det ville have været optimalt evt. at vise billeder, filmklip mv. som supplement til teksterne, men det bliver højest til en dekorativ baggrund suppleret med en smule lydeffekter. DVD-en indeholder dog en god og overskuelig sceneoversigt over hele filmen, samt et par trailers for en række andre udmærkede film som f.eks. ”The Gift”.
De ekstra features kunne jeg personligt godt have undværet. Dog må det alligevel anbefales at anskaffe sig denne DVD, simpelhen fordi en så fantastisk film absolut er værd at eje på DVD.
DVD-ens muligheder og specielle egenskaber - eller mangel på samme - får to stjerner. De fem stjerner er således møntet på selve filmen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Scanbox.

Titel: Traffic (DVD)
Original Titel: Traffic (DVD)
Premieredato: 15. oktober 2001
Instruktør: Steven Soderbergh
Skuespillere: Michael Douglas, Catherine Zeta-Jones, Benicio Del Toro, Erika Christensen, Don Cheadle, Dennis Quaid, Tomas Milian, Miguel Ferrer, Topher Grace, Luis Guzmán
Spilletid: 148 min.
Selskab: Scanbox Entertainment
Genre: Thriller
Link: http://www.traffic-movie.com
Robert Wakefield (Michael Douglas)kommer via sin datter pludselig helt tæt på narkomiljøets rædsler.
Robert Wakefield (Michael Douglas)kommer via sin datter pludselig helt tæt på narkomiljøets rædsler.
High-society fruen Helena Ayala (Catherine Zeta-Jones)er i desperate omstændigheder.
High-society fruen Helena Ayala (Catherine Zeta-Jones)er i desperate omstændigheder.


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...