Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Årets Robert-Nom...
Nyt Fra San Seba...
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Tag Min Hånd
Tag Min Hånd billede

Monsterfamilien ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Traktor Tom: En Sej Pickup og andre gode historier

9. marts 2006 af Morten Pedersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Traktor Tom: En Sej Pickup og andre gode historier billede

Der er en knaldrød traktor på Grønhøjgård…

For de uindviede er her en kort introduktion til Traktor Tom. Den knaldrøde traktor er hovedpersonen i en tegnefilm målrettet de lidt mindre børn, der foregår på bondegården Grønhøjgård. Universet er beboet af landbrugsmaskiner, dyr og ejeren af bondegården, Fie – og hendes ven, Mads, der bor i en campingvogn på en mark lidt væk fra gården.
Mejetærskere, pickup-trucks og ikke mindst traktoren, er alle udstyret med lidt menneskeliggørelse i form af øjne og mund (og som noget nyt kan de også tale, mere om det senere) og sammen med dyr og mennesker oplever de forskellige problemstillinger, som løses i fred og fordragelighed i løbet af de ca. 10 minutter, en episode nu varer.
På hver DVD er der 5 episoder. Der er ingen store armbevægelser og alt sammen er meget hyggeligt og ganske ufarligt – og dermed fint som underholdning for de mindste – også grundet episodernes korte varighed.
Lidt irriterende er det dog, at der ingen menu er på DVD´en – kun mulighed for at vælge dansk og finsk som sprog – der kunne godt være lavet en menu, hvor man kunne vælge de forskellige episoder.

På trods af de idylliske rammer, er Traktor Tom lidt begrænset af det lille univers – man kommer højst til at stifte bekendtskab med naboens mejetærsker, når der rigtigt skal præsenteres nye figurer. Ellers må man nøjes med alle de kendte ansigter, og det kan godt blive lidt trivielt i længden – når man nu er voksen. Af måske samme grund har man valgt at give figurerne stemmer (dog ikke dyrene, kan være det kommer) og det er i mine øjne en dårlig ide, da det har nedsat kvaliteten af historierne til fordel for mere dialog. At Traktor Tom så har fået en dansk pive-stemme er så noget helt andet. Atter et kritisk på den dalende kvalitet og opfindsomhed i historierne kan dog også skyldes, at man er ved at nå langt i antallet af episoder, og man derved er ved at have presset citronen for det meste af saften.
Personligt savner jeg lidt mere skæve vinkler, som tidligere ofte var repræsenteret ved de ret gakkede får, men det hele forbliver meget pænt og ordentligt uden så meget som et lille bøøh, og selv Fie og Mads er ikke i nærheden af at blive kærester eller det der ligner – det ser ret så amerikansk og overdrevent beskyttet ud.

Hvorom alting er, så har undertegnedes små poder altid holdt meget af Traktoren og nye afsnit er modtaget med kyshånd. Og det er jo en film henvendt til børn, og her er der så åbenbart ramt plet, hvilket da også helt klart er til at tage og føle på – her er snakkende, venlige landsbrugsmaskiner, sjove, søde dyr og udsøgte forældre-rolle-modeller.
Så opgradér endelig samlingen – her er en hurtig times ro og fred, og ungerne vil ganske sikkert elske det.

Herunder er udgivernes egne præsentationer af episoderne vedlagt:

Episode 47. ‘En sang til gården’
Snart synger alle undtagen Dora Skramles fængende sange. Dora vil bare have et fredeligt stedt at sove, men finder til sidst ud af, at laden slet ikke er så dårlig.

Det er en travl eftermiddag, og alle arbejder hårdt. Under høstarbejdet finder Skramle på en sang, og da han synger den for Tom og Båt, vil de også have en sang. Så laver Skramle sange til alle køretøjerne og dyrene, og snart synger hele gården! Dora synes knap, det er så sjovt med al den sang, og vil bare have sin egen lade at sove i. Dora finder ud af, at Tulles skur ikke har nogen vægge, og Fræs sover i det fri, mens Mads snorker i sin husvogn. Men så viser det sig, at hans sang også fungerer som vuggesang, og Dora er så træt, at hun falder i søvn. Tom bærer Dora tilbage i laden igen – og så er det slut med hendes beklagelser.

Episode 48. ‘To mejetærskere’
Båt har travlt med at vise Fie, hvor nyttig han er, og stakkels Skramle tør ikke komme ned på marken. Til sidst samler han mod til sig, og så får han sig endda en ny ven...

Hveden skal høstes på Grønhøjgård, men Skramle er lidt ved siden af sig selv og har på det sidste tilbragt så meget tid inde i laden, at han ikke tør komme ud. Fræs og Tom forsøger at opmuntre Skramle til at komme ud, men da de kommer ned på marken, har Fie allerede tilkaldt gårdmand Kornbechs mejetærsker Rumle. Samtidig slider Båt i det for at bære alle høballerne ind på gårdspladsen for at vise Fie, hvor god en arbejdskraft han er. Rumle slider også i det, men for at meje marken i stedet for Skramle. Det er først, da Rumles benzin slipper op, at han indser, at han måske ikke er så sej alligevel. Skramle tilbyder Rumle noget af sin benzin, og når de to venner arbejder sammen, bliver marken mejet på ingen tid!

Episode 49. ‘Guleordsballet’
Fie er optaget af høstballet, så Tom og Båt må høste gulerødderne for hende. Problemet er bare, at gulerødder er svære at høste, og Fies dansepartner har ikke meget rytme i kroppen...

Der er meget arbejde, der skal gøres på gården, men Fie har ikke andet i hovedet end aftenens høstbal. Hun skal have Mads med, men han er desværre ikke så god til at danse. Samtidig prøver Tom og Båt at grave gulerødderne op, men de har ikke de rigtige redskaber til det. Lige meget, hvad de prøver, virker det ikke. Fie beslutter, at det nok er bedst at lære Mads at danse – men med et fugleskræmsel som dansepartner. Det ender med, at Tom får hjælp af Kvik og Vrinsk, og det varer ikke længe, før alle dyrene er med! Da alle gulerødderne er høstet, tager Fie og Mads af sted til ballet. Som en særlig tak fra Toms side afholder køretøjerne og dyrene deres eget bal i laden!

Episode 50. ‘Tom udruger et æg’
Det er forår, og der bliver født mange nye dyrebørn. Mads maler en stol for Fie og går straks på jagt efter noget andet, han kan male. Og Tom må passe på et mystisk æg.

Det er forår på Grønhøjgård, og nye dyrebørn kommer til verden. Der er kaninunger, nyfødte lam, og hønsene venter på, at æggene skal blive udklækket. Mads skal male en stol i gårdhuset for Fie, men han sviner så meget, at hun beder ham om at male ude på gårdspladsen. Da Mads er færdig, har han stadig masser af maling tilbage, som han vil bruge til at male noget andet. Tom og Båt finder et mærkeligt æg, som de ikke kan se, hvor kommer fra. Det har nogle sjove pletter, og det tilhører vist ikke nogen af dyrene. Mads er forsvundet, men til sidst bliver han fundet inde i hønsehuset. Han har malet indersiden af det! Tom bliver oppe hele natten for at passe på ægget og holde det varmt. Om morgenen begynder det at revne, og ud kommer en kylling. Det kan være svært at kende et hønseæg, hvis Mads spilder maling på det!

Episode 51. ‘En sej pick-up’
Tom vil gerne jage kragerne væk fra de nysåede frø, og Fræs vil gøre alt for at være sej. Men det er ikke altid lige praktisk at være sej.

Det er en solrig morgen, og Tom har sået nogle frø og skal til at sætte et fugleskræmsel op. Fræs er smadderglad, for han har været i Brandby med Mads for at købe et nyt horn. Men glæden er kort, for hornet går hurtigt i stykker. Fræs tager det nu alligevel roligt, for ham og Mads tager tilbage til byen, og denne gang kommer de hjem med enorme monster-truckhjul. Alle synes, de er super-seje, og selv Tom ønsker sig nogle. Men nu er Fræs for stor til at komme gennem porten, og så er han pludselig ikke så sej længere. Alle samarbejder og får trukket Fræs igennem, og da indser han, at det ikke er så praktisk med store hjul på en gård. Hjulene går dog ikke til spilde: Tom bruger dem til at lave et fugleskræmsel, der nok skal få bugt med kragerne én gang for alle!

DVD´en er venligst stillet til rådighed af
K.E. Media.

Ekstramateriale:
Der er intet ekstramateriale på DVD´en.

Titel: Traktor Tom: En Sej Pickup og andre gode historier
Original Titel: Traktor Tom: En Sej Pickup og andre gode historier
Premieredato: 7. februar 2006
Instruktør: Jerry Hibbert
Skuespillere: Stemmer, Zacharias Grassme, Pauline Rehne, Marie Schjedal, Jens Jacob Tychsen, Niels Weyde
Spilletid: 56 min.
Selskab: Contender Entertainment Group, KE Media, 2006
Genre: Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
Petite Maman
Fabian: Going to...
The Tragedy Of M...
Seal Team (Netflix)
Don’t Look Up (N...
Encanto (Disney+)
Rumble (Paramount+)
Ron's Gone Wrong...
CODA (Apple+)
Swan Song (Apple+)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...