Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Twisters
Twisters billede

Jagtsæson 2 - I ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Treme - sæson 2

8. maj 2012 af Helle Perrier

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Treme - sæson 2 billede

I anden sæson af Treme er der gået et år siden Orkanen Katrina.

Navnene David Simon og Erik Overmyer siger måske ikke nødvendigvis de fleste det helt store, men hvis man så tilføjer, at det er makkerparret bag den fantastiske serie The Wire, så kan man jo næsten ikke få armene ned.
The Wire står stadig lysende klart som en af de bedste tv-serier, der nogensinde er blevet lavet. Serien om narkohandlere, bander og ikke mindst politiet, der kæmper for at fange dem i den forfaldne storby Baltimore er et must for alle seriefans.
Treme (udtales tre-may) er en bydel i New Orleans, og det er da også denne ikoniske by, vi skal møde denne gang i de to herres fortælling.

På skalaen over ødelæggende naturkatastrofer var orkanen Katrina måske ikke den højst placerede, men den findes alligevel stadig i folks bevidsthed. Den 29. august 2005 ramte orkanen den amerikanske kyst og dermed staten Louisiana og millionbyen New Orleans. Byen er beskyttet af en række diger, men de var blevet misligholdt og brød sammen, da Katrina ramte. Vandet fra Lake Pontchartrain oversvømmede store dele af byen og næsten 2000 liv gik tabt. Orkanen Katrina har hæftet sig i vores bevidsthed, ikke fordi den kostede mange menneskeliv, men fordi den var historien om et af verdens rigeste lande, der svigtede sine borgere og en hel by, der blev ødelagt.

I Treme befinder vi os i New Orleans tre måneder efter Katrina. Vi møder en række mennesker der forsøger at holde sammen på deres liv og genopbygge det, der engang var.
Serien er især centreret om Antoine Batiste, en musiker, der lever fra hånd til mund og forsøger at få sit liv på fode.
Hans ekskone, LaDonna er gift med en tandlæge i Baton Rouge, men hun arbejder stadig på en bar i New Orleans. Hun leder efter sin yngre bror, der forsvandt under orkanen.
Toni er en advokat, der kæmper for de svage i samfundet og for alle dem, der er kommet i klemme efter Katrina.
Cregthon er en lærer der er ved at skrive en bog om Mississippi-floden oversvømmelse i 1927. han spilles i øvrigt af John Goodman, der selv bor i New Orleans og er meget aktiv i genopbyggelsesprogrammet.
Ud over de nævnte er der et væld af andre små og store karakterer, hvis historier flettes sammen og former fortællingen Treme.

Første sæson fulgte personerne umiddelbart efter orkanen, mens der her i anden sæson er gået et helt år. Vi følger stadig Batiste og de andre, og der kommer flere lag på fortællingen.

Treme er en gennemført kærlighedserklæring til såvel byen New Orleans som musikken. Episodetitlerne er oftest taget fra jazz-sange, og musikken fylder da også en hel del. Ja, den er faktisk allevegne. Lækker, lækker jazz drypper ud af højtalerne og flankerer såvel fortællingerne som de virkelig flotte billeder på bedste vis. Visuelt er Treme en overvældende og troværdig oplevelse. Den kommer virkelig til sin ret på blu ray med nogle knivskarpe billeder der præsenteres gennem et utroligt kameraarbejde.
Musikken bruges også til at binde personerne og historierne sammen, og man fornemmer hvor stor en rolle musik spiller i New Orleans.
Første sæson var en gennemført serie, og der er da heller ingen tvivl om, at anden sæson er akkurat lige så godt håndværk. Men det som om serien lidt er gået i tomgang. Man savner lidt nyt og der er adskillige afsnit, hvor man direkte keder sig. Men sådan er det jo med kærlighedsprojekter – det kan være svært at skære fedtet væk.

Treme står stadig flot som et vanskeligt men beundringsværdigt portræt af en by og en kultur, der finder sammenhold i svære tider. David Simon har udtalt, at Treme kommer til at vare fire sæsoner før han har fortalt det, han vil. HBO har da også fornyet til en tredje sæson, og man kan kun håbe, at den bliver holdt i en lidt strammere snor. Treme er ikke for alle, men fans af The Wire vil nikke genkendende til mange af fortællegrebene og kompositionen.

Ekstramaterialet er omfattende og informativt. Der er en masse musik, kommentarspor og making of. Bestemt værd at se i forlængelse af serien.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Warner Home Video.

Titel: Treme - sæson 2
Original Titel: Treme - sæson 2
Premieredato: 8. maj 2012
Instruktør: Div.
Skuespillere: Wendell Pierce, Khandi Alexander, John Goodman, Michel Huisman, David Morse
Spilletid: 674 min.
Selskab: Warner, HBO, 2012
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...