Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Tremors: Shrieker Island

17. december 2020 af Teddy Tofte

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Tremors: Shrieker Island billede

Syvende film om “Ormen” er lige præcis det, man regner med, den kan være. Hverken mere eller mindre.

Det er tredive år siden, at jorden rystede i en ørken i det sydvestlige USA, da gigantiske orme tog på jagt og åd en lille søvnig bys indbyggere. Det gjorde de ved at spore sig ind på indbyggernes fodskridt og sprang op fra jorden. Heldigvis var det en våbenentusiast i byen, som var med til at redde den fra undergang. ”Tremors” – eller ”Ormen”, som den blev kaldt på dansk – inspirerede adskillige fortsættelser og endda en tv-serie. Men nu kommer der endnu en film, ”Tremors: Shrieker Island”, fordi gigantiske, sultne orme i kombination med Michael Gross er bare for godt til at lade ligge.

Instruktøren Don Michael Paul (som også har stået bag andre fortsættelser, bl.a. ”Jarhead: Law of Return”, ”Death Race 4”, ”Bulletproof 2”) er manden bag dette slagterhus af special effects, hvor ormene i denne omgang er blevet genetisk ændret og mæsker sig i hipstere fra Silicon Valley. Det er kun den legendariske Burt Gummer (spillet af Michael Gross), som kan redde dem.

Caroline Langrishe og Jon Heder spiller videnskabsmænd, som mister en kollega til noget, der ikke burde eksistere – men det gør det. Så de spørger den lokale biolog, spillet af Richard Brake, som ejer en jagtoplevelse på en øde ø udfor Thailand, hvad det egentlig er, han har gang i? Jamen, det er selvfølgelig importerede orme, som er genetisk ændret. De skriger. Så derfor er de på Shrieker Island. Ja, filmen skriver jo næsten sig selv.

Der er massevis af penge involveret, og mistillid mellem karaktererne, så holdet af videnskabsmænd skal ikke kun kæmpe imod de farlige orme, men også et hold af jægere. Så det er godt, at Dr. Welker (Langrishe) kender til Burt Gummer, hendes eks. Hun sender Jimmy (Heder) af sted for at hente ham. Gummer bliver beskrevet som ”ikke kun en legende, han er en superhelt i visse kredse”.

Så kommer Gummer ind i billedet og filmen bliver til en samling af fraser og one-liners, som går for at være karakterudvikling. ”Jeg forstår ikke kvinder. Der er for mange bevægelige dele,” siger Gummer. Om ormene siger han: ”Reproducerer de uden sex? Det er da ikke sjovt.”

Cassie Clare spiller en sej bueskytte/guide, som kaster fornærmelser af sted sammen med hendes pile. Jon Heder gør det, han er bedst til, i bedste Napoleon Dynamite-stil. Og Michael Gross overspiller så meget, at de computergenererede orme stopper op og beder ham om at slappe lidt af.

Hvis du vil se en skræmmende, intens og morsom film om enorme orme, som spiser sig gennem en ørkenby, så tag et kig på den originale film i stedet for denne film.

Blu-Ray: en fin og flot udgivelse uden de store dikkedarer.

Ekstramateriale: ”The Monsters of Tremors”, ”Tremors Top 30 Moments” og ”The Legend of Burt Gummer”. 3 stjerner for dette.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Universal Pictures.

Titel: Tremors: Shrieker Island
Original Titel: Tremors: Shrieker Island
Premieredato: 12. november 2020
Instruktør: Don Michael Paul
Skuespillere: Michael Gross, Jon Heder, Richard Brake, Caroline Langrishe, Cassie Clare, Jackie Cruz, Alexander Winters
Spilletid: 98 min.
Selskab: Universal Pictures, 2020
Genre: Gyser , Humor , Sci-Fibanner
Overskrift Højre Block
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian LeopardKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...