Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Tupac Resurrection - In his own Words

15. december 2004 af Aino Bredtved

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Tupac Resurrection - In his own Words billede

Historien om en stjernes fødsel og død – endnu et medlem af ”Døde poeters klub”.
Tupacs dramatiske liv og død med hans egne ord.

Resurrection er historien om en lille dreng, født i New Yorks ghetto, som voksede op og blev et symbol for nutidens ungdom. 2Pac blev født som Lesane Parish Crooks af en mor, der blev medlem af ”The Black Panthers Party”, et militant amerikansk, politisk parti, stiftet i 1966 i Oakland, og som repræsenterede den sorte underklasse over hele USA. (Medlemmer af partiet blev især i årene 1969-74 udsat for en hel del polititerror. Efterhånden mistede partiet dog tilslutning og man opgav volden til fordel for konventionelt politisk og socialt arbejde.) Lesanes mor ændrede hurtigt hans navn til Tupac Amaru Shakur, Tupac Amaru efter en inkahøvding, navnet betyder ”skinnende slange” og Shakur, der betyder ”Takker Gud” på Arabisk.

Tupac blev født i 1971 kort efter, at hans mor blev løsladt fra fængsel anklaget for bombeterror. Hans far og mor gik fra hinanden, inden han blev født. Moderen flyttede rundt i landet med ham og hans søster, mens de levede på fattigdomsgrænsen, og det var først da hans mor meldte ham ind i The 127th Street Ensemple – en teatergruppe i Harlem, at han fandt det, han brændte for. Senere (i 1986) kom han på Baltimore School of the Arts, hvor han studerede ballet og drama/skuespil. Han har senere sagt, at det at han blev nødt til at flytte fra den skole (i 1988), påvirkede ham så meget, at han kom på afveje. Kort tid efter flyttede han sammen med en nabo og begyndte at sælge stoffer. Måske var det ikke så underligt, at hans liv tog den drejning, når man tænker på, at hans stedfar senere samme år blev idømt 60 års fængsel for deltagelse i et groft væbnet røveri.

I 1990 kommer han med gruppen Digital Underground som roadie, danser og rapper – mens han er på tour finder han oven i købet ud af, at hans mor er på crack. I 1991 udgav han CD’en 2Pacalypse now, som faktisk storhittede mens han sad fængslet, anklaget for hmm fumlegængeri (?) han blev slemt overfaldet af nogle betjente og lagde sag an mod politiet, hvor han krævede 10 mill. dollars i erstatning – det gav godt nok en del omtale, og pludselig gjorde han nærmest rapperen Snoop Doggy Dog (nu Snoop Dogg) rangen som den mest kontroversielle rapper stridig – de røg begge ind og ud af fængslerne.

Samtidig med at 2Pacalypse now hittede, var Tupac også med i filmen Juice, som også storhittede og alverden fik for alvor øjnene op for dette utrolige multitalent.
Det gik slag i slag og 2pac gjorde det fantastisk både på film og som rapper, men på toppen af sin karriere blev han den 7. september 1996 skudt i en ”drive-by shooting” midt på gaden, på vej ud fra boksekampen mellem Tyson og Bruce Seldon – ramt af 5 skud endte hans liv den 13. september, 6 dage efter skuddramaet – så tragisk og så meningsløst, at han siden er blevet gjort til en slags martyr for mange unge mennesker. Der opstod en form for massehysteri, som det også var tilfældet med Elvis, mange nægter stadig at tro på, at han er død og han ”ses” nærmest overalt i verden.

Denne DVD er udgivet af Shakur Records (et pladeselskab oprettet af Tupacs mor Afani Shakur), i samarbejde med MTV. Hele filmen fortælles med Tupacs egen stemme, hvordan det så kan lade sig gøre, og viser noget nær alt om hans liv – der er både koncertoptagelser, barndomsbilleder og meget mere. DVD’en er helt sikkert et must for enhver Tupac-fan – det vil være en kærkommen gave til ethvert ungt menneske, der kan lide rap, for Tupac betyder så meget for dem.
Han kaldes både poet, profet og revolutionær og selv nu, længe efter hans død, genlyder hans vise ord bl.a. i form af adskillige CD’er udgivet efter hans død med materiale der, selvom det er skrevet for efterhånden længe siden, stadig holder. Seneste udgivelse på musiksiden er Loyal to the Game udgivet 14. december 2004 og produceret af selveste Eminem, med på pladen er også 50 Cent, Nate Dogg, G-Unit, Jadakiss, The Outlaws, Obie Trice, Sleepy Brown, DJ Quik og Eminem selv. Det havde han alligevel nok ikke selv regnet med, ham den fattige knægt fra ghettoen, at han skulle blive en af største stjerner nogensinde – nu 8 år efter hans død, er hans navn stadig et af de mest søgte overhovedet på internettet f.eks på www.rapnewsdirect.com har han over 1 million hits mod den nærmeste 50 Cents ”kun” små 500.000 hits – og det er kun på denne ene side.

Da han var i fængsel læste han en masse af Machiavelli og påtog sig et nyt pseudonym, som den mere blide og lidt mere lærde Makaveli, og udgav cd’en The Don Killuminati.
Han formåede komme videre fra det han kaldte THUG LIFE til det man kalder Hug Life – Thug Life står for: The Hate U Give Little Infants Fucks Everybody – Hug life betyder jo at ”kramme” livet i stedet for Thug Life, som beskriver, at man lever i et voldeligt miljø – thug er ikke noget man gør, det er noget man er, men den egentlige forklaring kommer Tupac selv med på denne DVD. Han ved det bedst, det er jo ham, der har opfundet begrebet.

Som helhed får DVD’en 5 stjerner – min 15-årige søn ville sandsynligvis give den 6 stjerner, men det er alligevel også mere hans stil end min. Jeg har ingen klagepunkter overhovedet, godt produceret, godt sammensat og meget interessant – helt klart en af de bedste portrætfilm, jeg har set! Synd at så lysende en stjerne skulle forlade verden så ung, han havde helt klart meget mere at give.

Ekstramateriale:
- Kommentarspor af Tupacs mor Afeni Shakur
- 4 fraklip
- Eksklusivt interview
- Malcolm X’ tale
- ”Deposition”
- Om Resurrection Soundtracket
- Musikvideoer
- Til minde om Tupac
- Interview med Mutulu Shakur
- Tupac Amaru Shakur-center for kunst
- Trailere
- ”Bootleg This”
- Widescreen-udgave til 16:9 tv-format
- Dolby Digital: engelsk 5.1 Surround
- Danske undertekster, yderligere undertekster (mange forskellige)

Læs evt. mere om 2Pac her: http://www.2paclegacy.com

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: 2Pac Resurrection - In his own Words
Original Titel: 2Pac Resurrection - In his own Words
Premieredato: 8. september 2004
Instruktør: Lauren Lazin
Skuespillere: Tupac Amaru Shakur
Spilletid: 108 min.
Selskab: Paramount Pictures, Amaru Entertainment, 2004
Genre: Dokumentar
Link: http://www.tupac-resurrection.com




banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...