Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Tyske Filmdage 2022

24. april 2022 af Steen Balle Skriv en kommentar

Tyske Filmdage 2022 billede

Igen i år bliver der i dagene 24. april – 27. april mulighed for at se hvilke spændende ting, der lige nu optager de tyske filminstruktører, da Grand Teatret i København, Øst for Paradis i Aarhus, og nu er Cafe Biografen i Odense også er kommet med. En chance for at se noget anderledes.

De tyske filmdage har i år sat otte film på programmet, og den første er den tyske skuespiller Daniel Brühls film Nebernan, som han også selv spiller hovedrollen i, da han på et skummelt værtshus møder den noget ældre Bruno (spillet af Peter Kurth, kendt fra Babylon Berlin) – og han kender åbenbart mere til Daniel end han selv ved.

Det er også lykkedes at få fat i Carl Th. Dreyers tyske stumfilm Mikaël fra 1924, bygget over Herman Bangs roman fra 1904. Den fortæller historien om kunstneren Claude Zoret og hans yndlingsmodel Mikaël – og en russisk prinsesse Lucia Zimakof, beder Zoret male et portræt af Mikaël – og der sker så det, at prinsessen vil forføre yndlingsmodellen. Lykkes det?
Den er også med engelske undertekster.
Yael Acher Modiano har komponeret et nyt lydspor, som vil blive fremført i København og Aarhus.

Med dansk undertekst vises filmen På nært hold fra Østberlin i 1981 – hvor forskeren Franz (Lars Eidinger), som også spillede med i sidste års spillefilm ”Persiske Lektioner” - rekrutteres her i filmen af sikkerhedstjenesten og sendes på en hemmelig mission i Vesttyskland. Han påtager sig opgaven, men begynder også at tvivle på statens værdier otte år før Murens Fald. Filmen er baseret på en sand historie om den sidste henrettelse i det tidligere Østtyskland – og vidner også de grusomheder, som er historie i Europa, men ikke i Rusland.banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...