Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

TYSKEFILMDAGE 7. – 11. april 2024

1. april 2024 af Steen Balle Skriv en kommentar

TYSKEFILMDAGE 7. – 11. april 2024 billede

I fem dage i starten af april kan folk i Øst for Paradis, Aarhus – Cafebio, Odense og Grand i København se otte meget lovende og imponerende tyske film, som er med til at løfte filmverden syd for grænsen – øst for Hollywood.

I øjeblikket kan vi i store biografer se den 78-årige tyske filminstruktør Wim Wenders perfekte film om en toiletrensers guddommelige dage med nærmest autistiske træk at rense lokummer efter os – se hans smil, livsglæde og formfuldendte arbejdsdage og være en værdifuld medarbejder i den travle hverdag. Nu kan vi i de tyske filmdage se en ældre Wim Wenders film fra 1976: Undervejs – Im Lauf der Zeit hvor vi møder Bruno Winter køre rundt i en udrangeret varevogn og reparere filmfremvisere i det gamle Østtyskland – hvor han også møder et forfærdeligt uheld, da den ulykkelige Robert Landers er ved at begå selvmord – hvordan klarer han det i filmen på næsten tre timer??
Der står i pressematerialet, at i juni vil der komme en minifestival med nogle af Wim Wenders skarpeste film – også noget at se frem til.

I øjeblikket er der ikke mange tyske film, hvor ikke den fremragende tyske skuespiller Sandra Hüller (f.1978) er med – og hun medvirker også i den lidt mere ukendte tyske filminstruktør Frauke Finsterwalder, (f.1978) som har lavet en fortolkning om den ekstravagante kejserinde Elisabeth af Østrig-Ungarn – som Sisi – og filmens titel er derfor SISI & ICH - hvor Sandra Hüller spiller grevinden – som udpeges af hofdamen og sendes til Sisis sommerresidens på Korfu – hvad kan der komme ud af det, når kvinderne tager på vandreture på vandsuppe og kokaindråber.

Der bliver også mulighed for at se den mere kendte Margarethe von Trotta (f. 1942) nye film om mødet mellem den østrigske digter og dramatiker Ingeborg Bachmann (1926-1973) og hendes forelskelse i den schweiziske digter Max Frisch (1911-1991) i Paris, sommeren 1958 – men da Ingeborg Bachmann inviteres til Egypten af en ven, bliver denne rejse et endegyldigt punktum i deres forhold – en rejse tilbage til hende selv. Margarethe von Trotta er berømt for at vise os de største filmportrætter af intellektuelle kvinder som Hannah Arendt og Hildegard von Bingen og nu Ingeborg Bachmann – Reise in die Wüste

Denne tyske filmfestival kan kun lade sig gøre fordi den bliver støttet af Den tyske Ambassade i København og Goethe-Institut Dänemark – så vi alle kan komme på sporet af nye tider i godt selskab med de store.
banner