Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Undskyld jeg forstyrrer

25. maj 2012 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Undskyld jeg forstyrrer billede

Undskyld jeg forstyrre er en fortælling om skrøbelige eksistenser der søger efter trykhed, identitet og lykke. Det hele er tilsat et ordentelig skud vanvid og en underfundig sort humor.

Helene (Sara Hjort) er en forvirret ung kvinde der bor hos sin endnu mere forvirrede mor (Lotte Andersen) og deres hund Lille Bjørn. Helene bære en stor lyst til at finde ud hvem hendes far er, og moderen vil ikke fortælle hende sandheden. Hver aften bliver Helene låst inde på sit værelse, og først når solen igen står op, er hun fri af sit jomfrubur. Helene finder ud af, at hendes mor engang har haft et forhold til teaterdirektøren Morten (Søren Østergaard), der er ved at sætte et stykke op, på et lille lukningstruet teater. Hun opsøger straks teateret, og da de står og mangler en hund til forestillingen kommer hun nemt ind i gruppen. Først fordi Lille Bjørn skal være med, og senere da hun overtager Lillebjørns rolle i stykket, da denne afgår ved døden under mystiske omstændigheder. Forfatteren Allan (Nicolas Bro) der lider af neurotiske tvangsforestillinger og en stor frygt får åbne pladser, ser inde bag Helenes forvirrede ydre, den smukke pige hun er. Helene falder da også på sin egen specielle måde, for den tykke og ligeså forvirrede forfatter. Men ikke alting er, som det ser ud til at være, og inde bag teaterets faldefærdige mure udspiller der sig snart en historie der indeholder både mord, sex og en hed debat om en kronhjort.

Forfatteren bag Undskyld jeg forstyrre er Erling jepsen, der også har skrevet roman forlægget til filmene Kunsten af græde i kor og Frygtelig Lykkelig, også instrueret af Henrik Ruben Genz. De mange farverige karakterer der altid optræder i Erling Jepsens univers snydes man heller ikke for denne gang. Alle personer på det lille teater får man en fornem beskrivelse af, og godt nok er det ofte ret karikeret, men for pokker hvor er det underholdende. Det hele er fint underspillet, og historien forfalder aldrig til lagkage komik og overfladeiske platheder. Replikkerne er underfundige og humoren er sort som natten.

Alle skuespillerne yder deres bedste, og dejligt er det, at se Søren Østergaard i en stor filmrolle, for manden er jo dygtigere end hans Cirkus Nemo præstationer, der efterhånden køre lidt i frigear. Her briliere han i en spændende rolle som teaterdirektøren der har mange skeletter gemt i skabet.
Filmens hovederolle spilles af den unge Sara Hjort der ved filmens premiere blev rost til skyeren for hendes præsentation af Helene. Al den ros fortjener hun og så lidt ekstra oveni. For sjældent har Dansk film haft en ung stjerne der brænder så kraftigt igennem. Hendes skiftende spil gør hendes karakter både forførende og farlig på en og samme tid. Hun virker både sårbar og ekstrem hårdhudet, og man både føler med Helene og tager dyb afstand fra hendes ofte ret specielle valg i hendes evige jagt på identitet. Sara Hjort har før været med i Per Fly’s serie Forestillinger, og i filmene Vanvittig Forelsket og Kvinden der drømte om en mand.

Henrik Ruben Genz har lavet en lille perle der uden tvivl vinder ved flere gennemsyn. Det er flot gennemarbejdet Dansk film, der fortjener at blive set af alle der holder af en Dansk komedie/drama med både intiligent humor og en spændende historie.

Ekstramateriale.

Ekstramaterialet består af en række små klip med alle medvirkende i filmen. Her undskylder de for forskellige ting, deres karakterer har gjort i løbet af filmen. Også producer, forfatter og instruktøren Henrik Ruben Genz kommer med hver deres undskyldning. Det er morsomt og ligger fint i forlængelse af filmens stil og humor.

Ekstramaterialet får 2 stjerner ud af 6 mulige.

Filmen vises i dens oprindelige Widescreen format 1.85:1 og lyden kan høres i Dolby Digital 5.1.
Undskyld jeg forstyrre kan ses med Danske, Svenske, Norske, Finske og Engelske undertekster.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Undskyld jeg forstyrrer
Original Titel: Undskyld jeg forstyrrer
Premieredato: 25. maj 2012
Instruktør: Henrik Ruben Genz.
Skuespillere: Sara Hjort, Nicolas Bro, Lotte Andersen, Søren Østergaard, Stine Stengade, Peter Gantzler.
Spilletid: 90 min.
Selskab: 2011, Nordisk Film.
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...