Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Unge Astrid

31. januar 2019 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Unge Astrid billede

“Unge Astrid” er et solidt og effektivt drama om en af verdens mest velkendte og elskede forfattere.

Astrid Lindgren er muligvis en af Nordens mest velkendte børneforfattere. Med et bogsalg på knapt 165 millioner bøger på verdensplan og elskede karakterer såsom Ronja Røverdatter, Emil fra Lønneberg og Pippi Langstrømpe, må det siges at Lindgren fortjener sin egen spillefilm.

Den unge rebel
Den 16 årige Astrid ( Alba August) bliver ansat på den lokale avis i Vimmersby. Der påbegynder hun en affære med sin redaktør, Blomberg (Henrik Rafaelsen) og hun ender med at blive gravid. Men det er 1920’ernes Sverige, så Strid må finde på en løsning, hvilket viser sig at være i København. Her finder Astrid plejemoren,Marie (Trine Dyrholm) som tager sig af hendes søn, imens hun færdiggøre sin uddannelse og venter på at blive gift. Men det hele tager sig en drejning, og hun skal Astrid forsøge at kæmpe for sin søn og hendes egen frihed.

Stort skuespilstalent
Astrid Lindgren må siges at være en kvinde født i den forkerte tidsperiode. Hun bliver portrætteret som meget stærk og selvstændig i en tid, hvor kvinder blot var hjemme og hjalp med de huslige pligter. Selv efter hun møder hendes livs kærlighed kommer tvivlen hende til gode, hvorpå man kan se, hvordan den tids feminisme for alvor slog igennem. Astrid Lindgren er her smukt portrætteret af det unge talent, Alba August, som går en meget stor fremtid i møde. Også danske Trine Dyrholm spiller den søde og elskelige plejemor, som en engel sendt fra himlen.

Smuk og enkelt fortælling
I ”Unge Astrid” får vi kun en lille portion af hendes liv. Ganske vel før hun overhovedet blev forfatter, og vi ser hende heller ikke skrive en eneste historie. Derfor mangler der et direkte link til, hvordan hun oprigtig fik sin inspiration fra, hvilket er ærgerligt, da dette ville være meget interessant. Men vi får igennem hele filmen stadig fornemmelsen af en hård ungdom, og hvordan den har påvirket de dybe emner i hendes børnebøger. Derfor er historien stadig utrolig effektiv, og man sidder og føler for Astrid og hendes evige kamp.

”Unge Astrid” er et solidt og vellykket drama med en storspillende Alba August. Filmen giver os et meget godt portræt af datidens Sverige, hvor Astrid skulle kæmpe for sin identitet og rettigheder.

Titel: Unge Astrid
Original Titel: Unga Astrid
Premieredato: 31. januar 2019
Instruktør: Pernielle Fischer Christensen
Skuespillere: Alba August, Trine Dyrhold, Maria Bonnevie, Henrik Rafaelsen, Magnus Krepper, Björn Gustafsson
Spilletid: 123 min.
Selskab: Nordisk Film Productions, Avanti Film, Nordisk Film, 2019
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...