Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kollision
Kollision billede

Knives Out - Var...
Kød & Blod


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Varg Veum – Tornerose

21. maj 2008 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Varg Veum – Tornerose billede

En seksten årig pige og hendes kæreste er forsvundet, den private snushane Varg Veum har atter næsen for langt fremme i en beskidt sag.

En trist opgave at skulle finde en seksten årig pige Lisa (Julie Rusti), fra et rigmandshjem, som er strandet i København, hvor hun hænger ud som prostitueret, på grund af hang til stoffer. Varg finder hende i et serviceminded øjeblik, og tager hende hjem til en familie, der synes at krakelere. Faren, bankdirektøren Niels Halle ((Bjørn Willberg Andersen) er midt i en økonomisk tækkelig og givtig fusionering. Men må forlade forhandlingsbordet og tage imod datteren.
Ikke så snart har Veum forladt den ene familie, før naboen kontakter ham i håbet om at finde deres søn Peter Werner (Frank Kjosås), jævnaldrende med Lisa, som er forsvundet.
Vores detektiv finder hurtigt ud af der er en sammenhæng mellem Lisa og Peter, at de er kærester, og begge har været ude i narkomiljøet. Her er det så at ”Minken” (Sverre Røssummoen) kommer ind i billedet, som slimet fiskebaron ned ved Bergen havn, styrer han stofferne til hele byen, med speciale til unge. Sporene ender der, og på Hotel Terminus, en seddel Lisa havde gemt, opsøger Varg stedet, og finder Peter død, og stukket dybt med kniv utallige gange på kroppen.
Med nedbøjet hoved må han informere familien om tragedien.
Varg er overbevidst om at det er Minken der står bag, han er ikke lige en mand man vælter. Og sandheden er grusom da Varg måske forsent forstår sagens sammenhæng.

Det andet udspil i serien om den stærkt følelsesladet og kompromisløse Varg Veum. Indtil videre den bedste i rækken, må sublimt spil af både Julie Rusti (Lisa), Trond Espen Seim (Varg Veum) og Bjørn Floberg (Hamre). Minken spillet af Sverre Røssummoen en parodierende kliché, skaldet og spisende sushi, så rejesaften driver ned ad hagen, ned på guldkæden. Hans kumpan er lidt mere tækkelig og kunne være fra en Kausmäki film. Men det klæder ikke filmen, der med sin særegne alvorsfulde stil, der ellers synes at tage sig selv og genren seriøst, melder sådanne farverige skikkelser ind i filmen, de tager lidt for meget fokus af handlingen.
I ”Tornerose” afsløres sandheden først sent hvilket er et godt plus, og får trukket hele forestilling akkurat op til de fire anmelder stjerner.

Ekstra materiale til denne dvd udgivelse er ingen steder at finde!

Filmen er venligst stillet til rådighed af: SF/Fox.

Titel: Varg Veum – Tornerose
Original Titel: Varg Veum – Tornerose
Premieredato: 22. april 2008
Instruktør: Erik Richter Strand
Skuespillere: Trond Espen Seim, Bjørn Floberg, Kathrine Fagerland, Endre Hellestveit, Julie Rusti, Marianne Nielsen, Bjørn Willberg Andersen, Ågot Sendstad
Spilletid: 90 min.
Selskab: Miso Film/SF Norge/2008
Genre: Krimi
Link: http://www.vargveumfilm.no


banner
Overskrift Højre Block
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at Dannemora
Samurai Marathon
Aren’t You Happy?
Snatchers
Roma
Last Christmas
Western StarsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...