Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...
Casper

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Far Til Fire & V...
Far Til Fire & Vikingerne billede

Dronninggambit


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Victoria

10. maj 2016 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Victoria billede

One Girl. One City. One Night. One Take. Den Spanske pige Victoria er taget til Berlin for at arbejde. Hun savner en ny vennekreds, og da hun en nat støder på den karismatiske Sonne og hans venner, rodes hun ind i en underverden i Berlin hun ikke havde regnet med, eller håbet på at opleve. I løbet af 2 timer ændres hendes liv radikalt, og da er det desværre for sent at spole tiden tilbage. Det helt fantastiske ved Victoria er, at den er filmet i et Take. Et lang skud, uden klip. Det er intet mindre end en fantastisk filmoplevelse, der med sikkerhed vil gribe fat i tilskueren på den ene eller anden måde.

Victoria (Laia Costa) er flyttet til Berlin fra Madrid for at prøve noget nyt. Hun arbejder på en økologisk Cafe, og ellers fester hun om natten, i håb om at møde nye mennesker og få sig en vennekreds. En sen nat møder hun på vej hjem fra en klub Sonne (Frederick Lau) og hans ”bande”. Victoria gennemskuer dem straks som nogle søde fyrer, der dog alle har en mørk fortid med vold, fængsel og tyveri. Men de tilbringer alligevel de sene nattetimer sammen, og den yderest karismatiske Sonne gør Victoria nysgerrig på mere. Pludselig skifter den hyggelige stemning til dødsens alvor, da de bliver kontaktet af en lokal gangster boss, som vil tvinge den til at begå et røveri. Noget gammelt gæld en af dem skylder fra en tur i fængslet. Victoria bliver revet med i kuppet, og skal kører flugt bilen. Det hele kommer ikke til at gå helt som planlagt, og snart er politiet i hælene på dem. Den næste timer vil ændre Victorias liv for altid.

Filmens egentlige hovedperson er kameramanden Sturla Brandth Grøvlen, der har filmet hele historien i en omgang. One Take. Der bliver ikke klippet en eneste gang fra åbnings scenen i natklubben til den tidlige morgen, hvor Victoria går igennem det morgenøde Berlin. Det er lidt af en bedrift, og må have krævet lang tids planlægning, både for kameramanden, statister og ikke mindst for den håndfuld skuespillere der er med samlet næsten hele vejen, i de 133 min filmen vare. Man har end dog tænkt ind i historien, at den starter i mørke og slutter i dagslys.

Flere film igennem historien har lavet tricket med One Take, eller i hvert fald forsøgt sig med det. Alfred Hitchcock ville gøre det med hans Rope fra 1948, men endte med at snyde sig til at den blev sat sammen af 11 skud i alt. Bestemt en milepæl allerede dengang. I 2002 blev den Russiske film Russian Ark af Alexander Sokurov optaget i et langt skud. Hele 97 min, der alle foregår i det Russiske vinter palads. Sidst husker de fleste nok Birdman, der blandt andet også blev kendt og beundret for at foregå i et skud. Den var imidlertid redigeret sammen til at se sådan ud, men var stadigvæk en enestående oplevelse. Victoria er derimod den ægte vare. Den er filmet i et skud på over 22 lokationer i Berlin fra sen nat til tidlig morgen. 133 min i træk. Dette skaber en helt speciel stemning og intensitet, og man føler virkelig, at man er med hele vejen. Man kommer ind under huden på hovedpersonen, og selv birollerne får man følelser for. Det er meget vel udført, og ville med sikkerhed have været en anden oplevelse, hvis den havde været klippet sammen som alle andre film.

Victoria bliver spillet med hektisk intensitet og indlevelse af Laia Costa, der præcist fortolker en pige, der føler sig meget alene i det store nye land, hun har valgt at slå sig ned i for en stund. Hun danser alene på diskoteket i starten, og næsten hungre efter nye bekendtskaber. Derfor virker det heller ikke mærkeligt, at hun hægter sig på fyren Sonne, og hans lidt tvivlsomme vennekreds. Hun kan hurtigt gennemskue, at de ikke har helt ren mel i posen, men hendes savn efter nye venner, og nogen der gider hende overvinder hendes tvivl om deres luskede måde at være på.

På den 66Th Berlin Film Festival sidste år vandt fotograf Sturla Brandth Grøvlen fortjent en pris for stor artistisk kunnen, og filmen som helhed fik fortjent meget god omtale. Victoria er en oplevelse uden sidestykke. Den er en dragende oplevelse, og det er først når rulleteksterne popper op, at man har tid til at tænke over hvor intens en oplevelse, man lige har været igennem. Man sidder som bundet til stolen, og skal fordøje det man lige har været igennem. Det er gribende, smukt, råt og ganske enkelt mesterligt.

Ekstramateriale.

Der er desværre ikke meget ekstramateriale at komme efter på AWE’s ellers så flotte DVD udgivelse. Det er muligt at se filmens trailer, og et kort slideshow med billeder fra filmen.

Billedet står ganske flot i dens oprindelige format på denne DVD udgivelse, og det er muligt at nyde filmens sublime soundtrack i Dolby Digital 2.0 og 5.1.

Victoria kan ses med Danske, Svenske, Finske og Norske undertekster.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Victoria
Original Titel: Victoria
Premieredato: 10. maj 2016
Instruktør: Sebastian Schipper.
Skuespillere: Laia Costa, Frederick Lau, Max Mauff, Burak Yigit.
Spilletid: 133 min.
Selskab: 2015
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Raya Og Den Sids...
Crash Landing On...
Locked Down (HBO...
Star Trek: Picar...
C. B. Strike: Le...
The Dig
Clouds
The Godfather Co...
The New Mutants
LykkebugtenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...