Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Deadpool & Wolve...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

W.E. Wallis & Edward

20. september 2012 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

W.E. Wallis & Edward billede

Parallelt drama om to kvinders mod på livet og ikke mindst kærligheden

W.E. er Madonnas Oscar-nominerede kærlighedsdrama vedrørende Kong Edward den 8. (James D'Arcy – Master & Commander, Exorcisten: Begyndelsen) som frasagde sig tronen i England for at tilbringe sit liv med den kvinde han faldt pladask for, nemlig amerikanske Wallis Simpson (Andrea Riseborough – Happy-Go-Lucky, Never Let Me Go).

En usædvanlig kærlighedshistorie som fortælles i takt med at vi følger Wally Winthrop (Abbie Cornish – Sucker Punch, Bright Star) i året 1998, som via en auktion kommer i nærheden af en række breve og relikvier tilhørende Wallis og Edward, og som derigennem fortæller sandheden om deres romantiske liv. Det giver Wally blod på tanden til selv at efterleve lykken, da hendes eget liv i særdeleshed på flere områder minder om Wallis'.

Filmen veksler mellem brudstykker fra Wallis og Edwards samtid og liv og så Wallys moderne verden, men hvor kærlighedslivet bestemt ikke er meget lettere. De udfordringer som begge kvinder står overfor, afspejles i gensidig kontrast og samhørighed, og det giver en form for dynamik for beskueren. Madonna har kreeret et stilfuldt drama med fokus på elegance og passion, men som også har sine begrænsninger. Hun rammer med andre ord ikke sådan for alvor undertegnede, altså rent underholdningsmæssigt.

Selvom der er flotte billeder og fine skuespilpræstationer, så er opsætningen også noget stiv i betrækket. Man savner noget progression, og det bliver min største anke. Der er simpelthen ikke rigtig nogen højdepunkter eller memorable scener som prenter sig fast på nethinden. Og det gør naturligvis 7 kvarter til meget lang tid... Ikke mindst når filmen forsøger at sælge sig selv som en af verdenshistoriens største kærlighedshistorier. Altså det kan den stadig godt have været, for den var jo tæt ved at koste England sit kongehus. Men filmisk må man jo så forvente at filmen kan slå de tunge sværvægtere i genren, og dertil er W.E. alt for tyndbenet og anonym i sin portrættering. W.E. vil næppe overgå i historien som et større værk, og næppe heller skaffe Madonna flere instruktør-jobs, selvom hun vel selv alligevel er i stand til at få hvad hun peger på.

Det var i kategorien for kostumer at W.E. var nomineret i årets Oscar-ræs, men nogen gylden statuette blev det ikke til for Madonnas værk. Til gengæld høstede hun en Golden Globe for sangen Masterpiece som er taget fra selvsamme film. Du kan opleve den under rulleteksterne til sidst.

W.E. er et fantastisk flot, men et ikke videre ophidsende værk.

Filmen indeholder ikke noget ekstra materiale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: W.E. Wallis & Edward
Original Titel: W.E. Wallis & Edward
Premieredato: 28. august 2012
Instruktør: Madonna
Skuespillere: Abbie Cornish, Andrea Riseborough, James D'Arcy, Oscar Isaac, Richard Coyle, David Harbour
Spilletid: 114 min.
Selskab: Semtex Films, IM Global,2011
Genre: Drama , Romantik
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...