Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Demon Slayer: To...
Demon Slayer: To The Hashira Training billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Wallander - Mastermind

27. august 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Wallander - Mastermind billede

Politiet har fået en ubehagelig fjende, og politikommisær Wallander, føler sig overvåget og truet på livet. Flere betjente bliver udsat for en række ubehagelige og mærkværdige hændelser!

Ystad, i Sverige danner ramme om Henning Mankells krimiserie ”Wallander”, og i denne er Kurt Wallanders datter, betjent Linda (Johanna Sällström), blevet kaldt ud sammen med kollega Stefan Lindman (Ola Rapace) til et afhugget hoved. Det viser sig at være et mannequin hoved, skåret af og smidt i åen. Men endnu et opkald, et tilsyneladende harmløst et af slagsen, der vedrører hus spetakkel omkring en underbo. De ankommer, og underboen viser sig at være en gammel dame med en søvnig kat. Linda går ovenpå og her står døren åben. Et bestialsk mord er fundet sted, og politiet er tilsyneladende blevet tilkaldt af selve morderen. Hurtigt finder både Wallander og kommisær Martinsson (Douglas Johansson) ud at de bliver overvåget, og snart vil morderen slå til igen!

Den danske instruktør Peter Flinth, har lidt i bagagen i forhold til thriller genren, med sine tre afsnit fra rejseholdet, lykkedes det at få et stort suspense ud af dette plot fra Mankells krimiserie. Det er effektfuldt og simpelt, og godt hjulpet af forunderlige svenske skuespillere. Specielt Michael Nyqvist (”Bang Bang Orangutang”, ”Naboer” m.fl.) og en svedig Krister Henriksson (”Reconstruction”, ”Hamilton” m.fl.) er en fornøjelse. Dog er der et par detaljer der virker tvivlsomme, når nu denne krimiserie prøver at være så dokumentaristisk, så aflevere man ikke sit politiskilt uden at aflevere tjenestepistolen, receptionisten er normalt heller ikke med til aktionsmødet og der er garanteret flere for det årvågne øje.

Serien omkring politimanden Wallander, er instrueret af forskellige instruktører (svenske og en enkelt dansker), som det er blevet kutyme. Peter Flinth slipper godt af sted med denne, som skulle være den mest blodige i rækken.
Men spændingen er intakt hele vejen igennem, dog fuser det lidt ud til sidst. Den formidable Stina Ekblad ses i mindre birolle.
Wallander serien har vundet priser ved den franske Internationale Thriller Film Festival ”Cognac”.

Ekstra gear til dvd´en, er en lille biografi omkring Krister Henrikssons karriere. Desuden en video med udmærket og understøttende musik fra filmserien.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: Wallander - Mastermind
Original Titel: Wallander - Mastermind
Premieredato: 22. august 2006
Instruktør: Peter Flinth
Skuespillere: Krister Henriksson, Johanna Sällström, Ola Rapace, Douglas Johansson, Michael Nyqvist, Stina Ekblad, Mats Bergman, Angela Kovács
Spilletid: 98 min.
Selskab: Yellow Bird Films/2005
Genre: Krimi
Link: http://www.sf.se/wallander


banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...