Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Walt Disney – Skatkammer Volume 5

21. april 2005 af Per C. Halling

4 stjerner Skriv en kommentar

Walt Disney – Skatkammer Volume 5 billede

Volume 5 byder på 6 søde og nuttede kortfilm nok mest for de mindste men de større børn må godt kigge med.

Disney i Danmark har nu udsendt en mere børnevenlig og også billigere udgave af den populære Amerikanske serie i tindåser Walt Disney Treasures og kaldt den "Walt Disney Skatkammer". Dette er en serie på indtil nu 6 forskellige dvd’er, hvor man har samlet nogle af de bedre kortfilm. Nogen af dem har vi set på DVD eller VHS før, mens andet er nyt, som ikke før har været udgivet i Danmark hvilket er dejligt for en samler som denne anmelder er.

De 6 dvd'er er ikke så lange, så de passer sammen med ”Alle Elsker”-serien, som udkom sidste år og de helt små også kan være med. Længden på hver disk varierer mellem 47 og 61 minutter, og indeholder mellem 2 og 6 kortfilm fra meget forskellige perioder i Disney Studierne, hvilket ses meget på den forskellige stil og ikke mindst stand filmene er i. På alle dvd’erne er mulighed for både den originale amerikanske tale med danske tekster eller dansk tale. Da udgivelserne ikke stiler direkte mod os Disney entusiaster, men mere en bred købegruppe ses også i valget og antallet af film på hver disk, selvom der er flere guldkorn indimellem.

Til en vejledende pris er kun 99 kr. pr. dvd skal der nok havne en del af dem indkøbskurvene lørdag formiddag når familien handler ind, men hellere en af dem end flere af de mange halv og heldårlige efterligninger som desværre også findes i supermarkederne. Nå men lad os kigge lidt på indholdet af denne disk.

Denne femte dvd, Skatkammer Vol. 5, i Disneys nye serie indeholder også 6 kortfilm og er efter min mening nok mest rettet mod de helt mindste, men de lidt større børn og voksne må gerne se med for det er gode historier og Disney når han er bedst. Lad os se nærmere på de 6 kortfilm du finder på denne disk.

Tyren Ferdinand / Ferdinand The Bull (1938)

Vi lægger ud med en af min absolutte til alle tider favoritter, som jeg glæde mig hvert år til at se i Disney’s Juleshow på tv da jeg voksede op. På en af de mange smukke marker udenfor Madrid går en flok græsser en flok unge tyrekalve med deres stolte mødre. Mens de fleste unge og virile tyre har travlt med at stange hinanden og gøre sig til når der sker udtagning til de ugentlige tyrefægtninger, sidder vores helt, tyren Ferdinand, og bare nyder at være til. Han vil nemlig bare hellere hygge sig med at sidde ved sit træ og dufte til blomsterne og nyde naturen. En uge hvor arrangørerne af en stor tyrefægtning på besøg for at finde den største og stærkeste tyr, sætter han sig på uheldigvis på en bi, hvilket får ham til at pruste og stønne så kraftig, at han ligner den perfekte tyr til den forestående tyrefægtning i weekenden. Det bliver dog en meget meget anderledes match end arrangørerne havde tænkt sig.

Dette er animation når det er bedst med masser af sjove ideer krydret med en sød historie, som man kan hygge sig med og more sig over mange gange, som velfortjent blev belønnet med en Oscar. Den har været vist masser af gange på tv, men det er første gang den udkommer på vhs/dvd i Danmark.

Løven Lambert / Lambert The Sheepish Lion (1952)

En nyfortolkning af historien om Den Grimme Ælling, hvor det denne gang er en løve som er havnet forkert, Løven Lambert er nemlig ved en fejl hos en stresset stork havnet i en fåreflok. Endnu en af perlerne, for selvom man har set historien mange gange før, er det en meget sød fortolkning af H. C. Andersens klassiske historie.

Jeg har ikke tidligere set den på vhs eller dvd i Danmark, men kun på den Amerikanske dvd kaldet ”Melody Time”.

De Tre Små Grise / Three Little Pigs (1933)

Vi iler videre med en rigtig klassikere og Oscar vinder. Det er den klassiske historie om de 3 små livsglade grise, som lærer at klare sig selv i den store verden og mod alskens farer som fx den store stygge ulv.

Kortfilmen er en af de mest viste og elskede historier fra Disney. Specielt sangen “Who's Afraid of the Big Bad Wolf” blev et stort hit blandt børn og barnlige sjæle og der blev lavet ikke færre en 3 opfølgere til den, nemlig ”The Big Bad Wolf", "Three Little Wolves", and "The Practical Pig".

Både denne og flere af de andre findes på findes på ”Silly Symphonies” dvd’en.

3 Blinde Musketerer / Three Blind Mouseketeers (1936)

Historien om hvordan de Three Blind Mouseketeers udgår diverse fælder som den slemme Captain Cat sætter op for dem. Som i alle andre kat/mus kortfilm kan det ikke komme på bag på en, hvem som det går mest udover i denne lille film.

Dette er denne dvd’ens svageste film, den er kedeligt fortalt og ikke særligt spændende animeret på nær en enkelt scene hvor musene reflekteres i en nogle flasker og kommer til at virke som en helt hær i mod den stakkels kat.

Jeg har endnu ikke haft den på nogen af mine Disney udgivelser, så jeg tror ikke det har været udsendt på vhs eller dvd, hverken i Danmark eller Amerika.

3 Små Ulve / Three Little Wolves (1936)

Dette er en af de 3 opfølgere til ”De Tre Små Grise / Three Little Pigs” som vi omtalte før. Denne gang er det en drejning af historien om ”Peter og Ulven” med de 3 små grise og 3 små ulve i hovedrollerne vi fortalt udsat for. Igen forstår Disney og hans hold af tegnere at formidle et fornuftigt budskab gennem fremragende animation.

Som nævnt tidligere findes denne også på ”Silly Symphonies” dvd’en.

Sjove Søde Harer / Funny Little Bunnies (1934)

Dvd’en rundes af med denne denne lille Silly Somphony, der fortæller om hvordan harerne gør klar til påske på samme måde og i samme ånd som nisserne gjorde det i ”Julemandens Værksted” / ”Santas Workshop” som vi kender fra det årlige juleshow.

Endnu en af de gode og søde fra ”Silly Symphonies” storheds tid, som dog ikke har været vist så ofte på tv, men findes naturligvis også på ”Silly Symphonies” dvd’en.

Ekstra Materiale

Endnu en gætteleg med Anders And, hvor præmien for at gætte rigtig på alle spørgsmål denne gang er en lille kavalkade af klip fra diverse Disney tegnefilm fra før og nu. Det lugter meget af skjult reklame, så igen kan de undre, at man ikke giver en hel kortfilm i præmie.

Video

Billedet på alle kortfilmene er i 4:3 (1.33:1) format, det er det originale format som da de blev udsendt første gang i biografen og på Tv. Billedet står fint og med udmærkede farver og kontrast, dog uden at være renset for snavs og andet skidt på samme måde, som vi ellers er blevet vant til fra genudsendelserne af de gamle langfilm.

Lyden

Lyden er i Dolby Digital 2.0 med den originale amerikanske tale med danske tekster eller dansk tale. Der er sågar også blevet plads til muligheden for at få Islandsk og Norsk tale og/eller tekst, hvis man ønsker det. Lyden er forholdsvis ny og med den nye generation af Danske Disney skuespillere, men ellers ikke noget specielt at skrive om.

Konklusion

Hvis man skal finde nogle nøgleord for disse 6 kortfilm må det være ordene Sød og Nuttet. Det er en samling nok mest rettet mod de mindste familiemedlemmer, men som de ældre sagtens også kan nyde for animationen er helt i top og de oser af fortælleglæde og er ikke mindst fritaget alt det hastige og voldsomme tempo, som ellers præger diverse tv-tegnefilm for tiden.

Titel: Walt Disney - Skatkammer Vol. 5
Original Titel: Disney Fables Vol. 5
Premieredato: 6. april 2005
Instruktør: Dick Rickard, Jack Hannah, Dave Hand, Wilfred Jackson
Skuespillere: Diverse danske, amerikanske skuespillere
Spilletid: 47 min.
Selskab: United Artist Pictures, RKO Radio Pictures Inc. og Walt Disney Pictures, Buena Vista, 2005
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.disneyvideos.disney.go.com/
Det var svært at vælge et enkelt billede, men her får I Ferdinand i sin elskede natur – hvem skulle nogensinde tro at han en dag ville ende i en arena fyld med mennesker og ende som dagens helt og vinde over matadorerne.
Det var svært at vælge et enkelt billede, men her får I Ferdinand i sin elskede natur – hvem skulle nogensinde tro at han en dag ville ende i en arena fyld med mennesker og ende som dagens helt og vinde over matadorerne.
Endnu en kortfilm bygget over H. C. Andersens ”Den Grimme Ælling”, men det gør ikke noget når det er så godt som her i ”Løven Lambert”.
Endnu en kortfilm bygget over H. C. Andersens ”Den Grimme Ælling”, men det gør ikke noget når det er så godt som her i ”Løven Lambert”.
Selv om der genbruges mange af ideerne fra tidligere er det nu en meget sød lille kortfilm om hvordan harerne gør klar til påske i ” Sjove Søde Harer”.
Selv om der genbruges mange af ideerne fra tidligere er det nu en meget sød lille kortfilm om hvordan harerne gør klar til påske i ” Sjove Søde Harer”.


banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...