Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jojo Rabbit
Jojo Rabbit billede

Kollision
Knives Out - Var...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

We are still here

19. december 2015 af Kristian Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar

We are still here billede

Vellykket spøgelsesfilm der både er tro mod genrekonventionerne men også formår at tilføre nyt til genren…

Efter at ægteparret Paul (Andrew Sensenig) og Anne (Barbara Crampton) mister deres søn i en bilulykke, vælger de at flytte på landet. Håbet om at finde ro og ikke mindst sig selv igen synes levende i den lille støvede landsby. Men efterhånden går det op for ægteparret, at noget er helt galt i det lille hus de er flyttet ind i. Det virker som om noget ondt gemmer sig i husets mørke kælder. En ondskab der ikke kan forklares på rationel vis. Det viser sig at huset og landsbyen gemmer på en grusom hemmelighed, der snart får fatale konsekvenser for det i forvejen skrøbelige ægtepar.

”We are still here” er en overraskende vellykket independent gyser på flere punkter. Først og fremmest er filmen ualmindelig velspillet. De to hovedrolleindehavere Barbara Crampton og Andrew Sensenig spiller med imponerende indlevelse, og får fremhævet sorgen, frygten og magtesløsheden på fineste vis.
Dertil kommer at filmen skærer helt ind til benet rent plotmæssigt, og holder en stram fortællermæssig stil fra ende til anden.
Filmens relativt lille budget taget i betragtning, så er effekterne imponerende og ganske uhyggelige. Det er ikke mindre end solidt filmhåndværk.

Filmen spiller på velkendte tematikker inden for genre. Et sørgende forældrepar søger svar hinsides ved hjælp af det okkulte. Samtidig med at ”monstret” huserer i kælderen. Men ”We are still here” formår også at tilføre fortællingen et overraskende twist hist og her. Det er dejligt at se, at der stadig er relativt originale ideer i en filmgenre, der efterhånden er mere gennemtæsket end boksepuden i det lokale træningscenter.

Det lykkes for instruktøren Ted Geoghegan at få det hele til at gå op i en højere enhed, og resultatet er blevet en solid skrækfilm af den gamle skole. Uhyggen kommer langsom snigende, i takt med at den brutale hemmelighed åbenbares for vores hovedpersoner og publikum. ”We are still here” er en lille positiv filmisk overraskelse.

Ekstramateriale
Den danske udgivelse af ”We are still here” indeholder blandt andet et kommentatorspor med filmens instruktør Ted Geoghegan og producenten Travis Stevens. Kommentatorsporet er nørdet på den gode måde, og man får en bred indsigt i tilblivelsen af filmen.
Der er også blevet plads til en kort film, der går bag om optagelserne af ”We are still here”. Hér er der dog knap så meget interessant information at hente.

Bonusmaterialet til ”We are still here” får 4 ud af 6 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Another World Entertainment.

Titel: We are still here
Original Titel: We are still here
Premieredato: 5. november 2015
Instruktør: Ted Geoghegan
Skuespillere: Barbara Crampton, Andrew Sensenig, Lisa Marie, Larry Fessenden
Spilletid: 80 min.
Selskab: Dark Sky Films 2015/Another World Entertainment 2015
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
Black Christmas
Jojo Rabbit
Dark Waters
The Peanut Butte...
Kød & Blod
Weathering with You
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at DannemoraKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...