Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Welcome To The Jungle.

30. januar 2004 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar

Welcome To The Jungle. billede

The Rock spiller Beck. Manden der kan løse de fleste opgaver. Han involveres i et jungle eventyr, der nok kan tage pusten fra de fleste. Der skydes, kæmpes og svinges i lianer i dette action drøn.

Beck spillet af The Rock er manden der har en løsning på alle problemer. Bare han bliver betalt for det. Han har kun en regel. Han vil ikke bruge våben for at opnå målet.
Beck går med ønske om at åbne en lille restaurant og trække sig tilbage fra det lyssky forbryderliv. Dette ønske ser imidlertid ud til at kunne bærer frugt, hvis han blot lige tager den sidste opgave for sin boss. Efter endt mission vil han kunne starte hans nye liv som restaurantejer.
Jobbet går ud på at han skal rejse dybt ind i Amazonas regnskov til en lille mineby hvor bossens søn Travis, spillet af Sean William Scott, har raget uklar med ejeren af byen. Dette lyder som en let opgave og Beck tager fortrøstningsfuld af sted.
Da Beck ankommer til minebyen finder han ud af at den ledes af den ondskabsfulde Hatcher, spillet fremragende af Christopher Walken. Han er en led karl der for en hver pris tvinger befolkningen til at arbejde i hans mine.
Beck møder bartenderen/oprørslederen Mariana, spillet af Rosario Dawson. Travis og hende kender allerede hinanden og inden længe bliver Beck hvirvlet ud i et kæmpe jungle eventyr med de to.
Travis er nemlig på sporet af en gammel indiansk skat, der vil kunne indbringe ham økonomisk frihed resten af livet. Men jagten på skatten bliver ikke nem. Specielt ikke når Hatcher også vil have fingre i den, og junglens farer gør ikke det hele nemmere. De må kæmpe imod liderlige Bavianer, karate kæmpende oprørere og ikke mindst Hatcher’s ondskabsfulde håndlangere.
Det hele ender i et kæmpe brag hvor Beck viser, at hans regler om ikke at bruge våben, er til for at blive brudt og det går bestemt ikke stille for sig.

Instruktøren Peter Berg har instrueret Very Bad Things med bl.a. Cameron Diaz og Christian Slater. Han har siden hen også lavet afsnit til tv-serierne Chicago Hope og Wonderland.
Peter Berg har også arbejdet som skuespiller i flere produktioner. I Cop Land fra 1997, spillede han således overfor så erfarne herre som Robert de Niro og Harvey Keitel.
Med Welcome to the jungle beviser han at han også sagtens kan lave actionfilm, med et humoristisk blink i øjet.

Dwayne Douglas Johnson, bedre kendt som The Rock spiller Beck. Før han fik sit gennembrud som The Scorpion king i The Mummy returns i 2001, har han vundet verdensmesterskabet i wrestling 7 gange.
Hans rolle i mumiefilmen var så spændende, at der blev besluttet at lave en film med hans karakter. Det blev til filmen The Scorpion King fra 2002. Hvilke han fik et rekord stort debutant honorar på 5,5 millioner dollars for at medvirke i.
I Welcome to the Jungle får vi da også en masse wrestling finter at se. Hans fortid som profsionel show-biz-bryder fornægter sig ikke.

Sean William Scott er nok bedst kendt fra American Pie trilogien. Sidste år var han også vært, sammen med Justin Timberlake ved MTV’s kåring af årets film 2003.
Sean William Scott helt specielle platte humor får frit løb i Junglen. Her er der intet, der er for helligt til at lave sjov med.

Christopher Walken indtager skurkerollen som den onde Hatcher. Han er en erfaren skuespiller med et utal af film bag sig. Måske kender de fleste ham for hans rolle i The Deer Hunter fra 1978. Denne rolle gav ham i øvrigt en Oscar for bedste birolle.
Christopher Walken har også spillet sadistisk gangster i True Romance og så har han en lille med mindeværdig rolle i Pulp Fiction, hvor han fortæller historien om et ganske specielt ur. På det seneste har vi set ham som faderen i Steven Spielbergs Catch Me if You Can.
Den kvindelige hovedrolle som oprørslederen Mariana spilles af Rosario Dawson. Hun har tidligere været med i Men In Black II. Hun debuterede i den fremragende og chokerende Kids fra 1995.

Ewen Bremner har en sjov lille rolle som den forhutlede pilot, der får en afgørende rolle i det sidste slag imod Hatcher. Ewen Bremner er nok bedst kendt som Spud i Trainspotting. Men har også haft roller i Pearl Harbor, Black Hawk Down og Søren Krag Jacobsens Skagerrak.

Peter Berg har lavet en action film lige efter bogen. Handlingen er temmelig forudsigelig og hovedpersonerne er flade. Men alligevel lykkedes det ham at lave en underholdende film, der holder hvad den lover. Action. Der bliver ikke brugt meget tid på unødvendige samtaler. Hvorfor spilde tiden med det, når man nu har castet en super wrestler i hovedrollen.
Så er man fan af film, hvor tallet fra diameteren på heltens overarme er større end hans IQ, så er Welcome to the jungle lige en film for dig. Og syntes man så oven i købet at Sean William Scott er den sjoveste i verden, ja så er det jo bare perfekt. For hans rolle i filmen er stort set bare at fyre platte vittigheder af på hans sædvanlige overskruede og til tider hysteriske facon.
Et af lyspunkterne i dette drengsrøvseventyr er den altid seværdige Christopher Walken. Jeg ved godt, at han er typecastet til rollen som bad guy, men han overspiller den perfekt og det gør hans scener så morsomme. Se bare på hans frisure, der som en anden galnings stritter lige op i luften.
Filmen har i øvrigt også et par sjove gæsteroller. Prøv at se om du kan finde Arnold Schwarzenegger. Den danske muskelbøf, Svend Ole Thorsen optræder også i en lille rolle som bodyguard.
At Welcome to the jungle alligevel har fået 3 stjerner, er fordi den ikke tager sig selv helt så seriøs. Den er et befriende actiondrøn, som man ved, hvor man har. Den lover ikke mere, end det man får, og skulle man værer så uheldig at falde i søvn under vejs, så kan man sagtens følge med igen, når man vågner op.

Titel: Welcome To The Jungle.
Original Titel: The Rundown.
Premieredato: 30. januar 2004
Instruktør: Peter Berg
Skuespillere: The Rock, Sean William Scott, Christopher Walken, Rosario Dawson, Ewen Bremner, Jon Gries, William Lucking, Ernie Reyes
Spilletid: 105 min.
Selskab: Universal Pictures, Nordisk film. 2003
Genre: Action
Link: http://www.therundown.com

banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...