Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Wellkåmm To Verona

7. november 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

Wellkåmm To Verona billede

Det er de store svungne orgeltoner der lægges hænder på i denne senromantiske drama/komedie om uventet kærlighed på et plejehjem.

På det særdeles eksklusive plejehjem, Verona, lever den berømte film instruktør Walter (Jan Malmsjö) sine sidste kronede dage, lykkeligt men forvirret. Der er salsa undervisning, og en særlig atmosfære over stedet, der dyrker specielle teknikker af kærlighed og samvær styret af forstanderen Lennart (Simon Norrthon).
Den skønne dag arriverer Virginia (Ghita Nørby), som den søde tobak, og pludselig forvandler hele stedet sig til et ragnarok, af kærlighed, jalousi og drama. Walter forelsker sig hovedkuls i hende. Men hun har en kæreste med, der dog dør samme nat midt i den kogte hummer.
Virginia afviser gang på gang den hvidhovede instruktørs tilnærmelser, og med hjælp fra plejeren Åsa (Victoria Olmarker), vil han opføre skuespillet ”Romeo & Julie” på plejehjemmet med de gamle som aktører. Stedet er nu forvandlet, lykkedes det gamlingen Walter at snuppe sin store sidste kærlighed Virginia?

Et lille potpourri over Shakespeares ”Romeo & Julie, i to afdelingener, den lille koncentrerede i filmen og den store udenom, selve handlingen. Det er ganske underfundigt, men det snubler brat i forvirringen, hvor også instruktøren, den øverste, Suzanne Osten (”Brødrene Mozart”), mister tråden. Den er tiltider morsom, tiltider særdeles alvorlig, og ganske tit teatralsk. Den vil uden tvivl begå sig bedre på teatret, ind på filmlærredet. Skuespillet er ganske fint, men der er ingen redning at hente, og ingen ro at finde. Der er mange klip undervejs, og den er desværre hurtigt glemt, selvom idéen har stor potentiale.

Ekstra ”udstyr” er der en teatralsk trailer (som der står), med engelsk stemme. Virker lidt for kommercielt, hvis det ikke er en joke?
Bag scenen, som måske er det mest interessante, og se Suzanne Osten (som også er oppe årene) og Malmsjö (særdeles dramatisk) fortolke scener. Og kommentarer fra flere medvirkende, blandt andet Ghita Nørby på formfuldendt svensk).
Sidste ekstra funktion er en pejling på holdet, de mest fremtrædende og instruktøren.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: Wellkåmm To Verona
Original Titel: Wellkåmm To Verona
Premieredato: 24. oktober 2006
Instruktør: Suzanne Osten
Skuespillere: Jan Malmsjö, Ghita Nørby, Erland Josephson, Victoria Olmarker, Danilo Bejarano, Gösta Bredefeldt, Malin Cederblad, Malin Ek, Inger Hayman, Anne-Lise Gabold, Anna Takanen
Spilletid: 96 min.
Selskab: Metronome Productions/2005
Genre: Drama
Link: http://www.wellkammtoverona.se/


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...