Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022
Bodilprisen 2022...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

A Hero
A Hero billede

Men
Esthers Orkester
Rød


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

What Women Want

30. marts 2001 af Jesper Rosenberg Antonsen

4 stjerner Skriv en kommentar

What Women Want billede

Historien om manden der pludselig kan læse kvinders tanker

Nick Marshall (Mel Gibson) arbejder som reklamekonsulent i et stort reklamebureau. Han er fraskilt og er nu damernes ven, og har alle dage brugt mere eller mindre påklædte damer i hans reklamer. En dag er han kaldt op til chefen, Dan Wanamaker (Alan Alda), og både Nick selv og alle hans kolleger regner med at Nick nu skal have den forfremmelse han længe har stået til. Men Dan har andre ting at fortælle ham. Et konkurrerende bureau har netop fyret den dygtige Darcy McGuire, og det har Dan udnyttet, og straks hyret hende til den stilling der egentlig var tiltænkt Nick.

Darcy starter det nye job med at udlevere en kasse med produkter til alle medarbejdere. Kassen indeholder produkter til kvinder. Darcy mener nemlig at kvinderne er fremtidens beslutningstagere. Nick gider egentlig ikke at gøre noget ved sagen, men efter et par glas rødvin og lidt Frank Sinatra på grammofonen begynder han at afprøve produkterne. Ved et uheld falder han i badekarret, og en tændt hårtørrer falder med ham. Han får selvfølgelig et elektrisk stød der siger spar to. Men derudover har han ikke umiddelbart taget nogen skade.

Dagen efter viser ”skaden” sig dog alligevel. Nick kan pludselig høre hvad alle kvinderne tænker. Først er han rigtig godt gammeldags træt af det, men han finder hurtigt ud af at der er muligheder i det. Både rent arbejdsmæssigt, hvor han nu kan læse kvindernes tanker, og dermed imponere den nye chef. Men så sandelig også på det personlige plan, hvor han med sin tankelæsning har mulighed for at charmere sig ind på kvinderne – nu ved han jo hvad de vil have…

Hvordan det videre går for vores ven Nick vil jeg ikke afsløre her. What Women Want er en komedie der rammer os mænd lige der hvor det gør mest ondt. Mon ikke alle mænd på et eller andet tidspunkt har spekuleret på hvad de kvinder nu tænker på. Filmen her viser alle facetterne ved at kunne læse kvinde-tanker, på både godt og ondt.

Filmen er dog ikke fortrinsvis til mænd – faktisk tror jeg at det mest er kvinderne der vil synes om denne film – ikke mindst fordi det er Mel Gibson der har hovedrollen. Kvinder kan sikkert også se det at mænd kan læse deres tanker fra en anden side end vi mænd kan. Kvinder har vel som tommelfingerregel også en større svaghed for romantiske film end mænd? Men filmen er selvfølgelig for begge køn, og kærestepar kan sammen få sig et billigt grin.

Mel Gibson har som nævnt hovedrollen, og han spiller fantastisk godt. Nu er man jo ikke lige vant til at se herren spille komedie, men det magter han til fulde. Hvis man bare kan få sig selv til at glemme at han faktisk er en af vor tids største action-helte, så er jeg sikker på at man synes om ham i denne sjove rolle også. Det viser jo bare hvor stor en skuespiller han er, når han magter flere genre i så suveræn stil.

Helen Hunt spiller hans modpart, og hun gør det også fremragende. Det er en sand fornøjelse at se de to sammen, de har et dejlig samarbejde med hinanden, som gør at det hele virker meget mere troværdigt. Alan Alda spiller den overordnede chef, og også han gør det godt. Han mestrer jo komedien helt ud til fingerspidserne, og det beviser han også i denne film.

Instruktøren er Nancy Meyers, og hun er også vant til at bevæge sig i komediernes univers. Hun har tidligere haft fingrene i Brudens Far 1+2 og I Love Trouble, så hun er kendt i genren. Også denne gang har hun lavet en fremragende film.

Hvis jeg skal finde noget negativt at sige om denne film, så er det at den til tider kan virke en smule langtrukken. Filmen kunne efter min mening godt have været ca. 10-15 minutter kortere. Der er fyldt nogle danse og musikscener på som godt kunne være undværet. Ikke forstået på den måde at de ødelægger filmen, men de er medvirkende til at den virker lidt for lang. En anden ting som irriterede mig var at de havde valgt at vise alle de sjoveste scener i forfilmen, så hvis man har set forfilmen har man stort set fået alle de komiske højdepunkter på forhånd, og det er lidt en skam. Det ødelægger helhedsindtrykket en lille smule.

Men der skal ikke herske tvivl om at What Women Want er en absolut seværdig komedie. Den har alle de ingredienser man kan forvente at finde i en komedie. Og at det så er et par af de store navne i Hollywood der er med i den gør det bestemt ikke værre.

Titel: What Women Want
Original Titel: What Women Want
Premieredato: 16. marts 2001
Instruktør: Nancy Meyers
Skuespillere: Mel Gibson, Helen Hunt, Marisa Tomei, Alan Alda, Ashley Johnson, Mark Feuerstein, Lauren Holly, Delta Burke, Valerie Perrine, Judy Greer
Spilletid: 127 min.
Selskab: Centropolis Effects, Icon Entertainment International, Paramount Pictures, Wind Dancers Productions, 2000
Genre: Humor
Link: http://www.whatwomenwantmovie.com


banner
Overskrift Højre Block
Top Gun: Maverick
A Hero
Grosse Freiheit
Toscana (Netflix)
Mr. Graversen
Chip 'n Dale: Re...
Everything Every...
Lev, Elsk, Paris
Operation Mincemeat
På Nært HoldKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...