Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Wonderstruck

18. januar 2018 af Sandra Virginia Bereza

6 stjerner Skriv en kommentar

Wonderstruck billede

Wonderstruck er et amerikansk mysterie drama baseret på romanen Wonderstruck skrevet af Brian Selznick 2011, som også tilpassede romanen til et manuskript.

Filmstjernerne Oakes Fegley, Julianne Moore, Michelle Williams og Millicent Simmonds medvirker bl.a i filmen.

I 1927 løber 12 årige Rose (Simmonds) hjemmefra, for at slippe for sin yderst strenge far. Hun vil finde sin mor, som holder til i New York, Rose savner sin mor og savner at mærke kærligheden.Kun på det store lærredet og i aviserne ser hun hende. Rose's Mor er nemmlig den berømte skuespillerinde Lillian Mayhew (Moore). Men fordi Rose er døv, er hun udstødt både af mor og far. Den eneste nærhed hun får af sin far er når han kommer hjem fra arbejde hvor hun kun ser et surt ansigt der råber og peger fingre, og store armbevægelser til højre og til venstre. Nok er nok og Rose tager afsted.

50 år senere I 1977 løber den nyligt forældreløse 12-årige Ben (Fegley) væk fra sit hjem i Minnesota for at opsøge sin far. Efter et mindre uheld mister han også hørelsen.

Bens mor fik aldrig nået at fortælle ham om hans fars identitet selv om han plagede om at vide mere, imens hun levede. Det eneste clue han har er en adresse til en boghandel i New York som han finder imellem hans mors ejendele. Han har intet at miste. Og kun et eventyr at kaste sig ud i.

Filmen kan godt fremstå næsten nerve pirrende langtidstrukken i starten, men når først den kommer rigtigt igang, så falder man også næsten ned af stolen!

Filmen interagere imellem disse to historier, der er sat i line med halvtreds års mellemrum og blander fortid og nutid, sammen med drømme, uskyldighed, stumfilm og S/H med farve, der skiftes ofte imellem de to historier om disse 2 meget modige børn. Og det er virkeligt flot at se hvordan især år-tierne er genskabt i filmen.

Man får hurtigt medfølelse for de 2 'stakkels' børn.
Hver fortæller rørende og smukt også historien på tværs om et døvt barns søgen på at finde sin plads i livet.

Og så er der jo Julianne Moore, som simpelthen skinner igennem i Todd Haynes første reelle familiefilm. Med dobbelt rolle!

Det er så flot hvordan historierne flettes sammen på underfundig og bevægende vis omkring Det Naturhistoriske Museums raritetskabinet.
Hvor Ben finder mystiske og skræmmende spor der hænger sammen med hans ejet liv.

Vi får også et dejligt friskt indblik i børns uskyldige verden, når det kommer til for eksempel at få venner og hvor nemt det er for børn bare at følge strømmen og lade eventyret fører sin gang med sin fantasi..

Selvom det er første gang, Haynes tackler en film, som reelt er for hele familien, er hans udsøgt stilfulde filmatisering af Brian Selznicks bog en fryd for både gamle og nye fans.

Instruktøren står tidligere bag det kritikerroste drama Carol og det eksperimenterende Bob Dylan-portræt, I'm Not There.

Wonderstruck havde premiere i 2017 under Cannes Film Festival den 18. maj 2017, og konkurrerede om Palme d'Or. Der blev dog givet en begrænset udgivelse i USA af Amazon Studios og Roadside Attractions.

Det var lige før den ikke fik lov til at få dansk distribution, men heldige er vi dog alligevel. Så skynd dig et smut i biografen, før det er for sent!

Titel: Wonderstruck
Original Titel: Wonderstruck
Premieredato: 15. januar 2018
Instruktør: Brian SELZNICK
Skuespillere: Julianne MOORE, Michelle WILLIAMS, Oakes FEGLEY, Millicent SIMMONDS
Spilletid: 115 min.
Selskab: Christine VACHON, Pamela KOFFLER, John SLOSS, 2016
Genre: Drama , Familie
Link: https://www.youtube.com/watch?v=7Ryu1AWSh3gbanner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...