Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

World Trade Center (Commemorative Edition)

1. marts 2007 af Jesper Poulsen

5 stjerner Skriv en kommentar

World Trade Center (Commemorative Edition) billede

Her er filmen om den dag alle husker. En ganske tankevækkende oplevelse!

John McLoughlin og Will Jimeno er utroligt nok i live i dag. De to politifolk kastede sig ind i redningsarbejdet, da den var rivende gal omkring World Trade Center 11. september 2001. En heltemodig indsats, men som langtfra blev farefri for dem og mange andre. Som nummer 18 og 19 ud af blot 20, blev de to mænd reddet godt 6 meter nede under de sammenstyrtede rester af det som engang var tvillingetårnene som prydede New Yorks højere luftlag.

Det er den kontroversielle mesterinstruktør Oliver Stone, som i den grad er kommet op på hesten igen efter den meget kritiserede “Alexander” (som jeg egentlig ikke synes var så slem endda). World Trade Center er ikke politisk engageret som Stones øvrige film, men mere et billede på sammenhold og styrke i en svær periode. Vi følger John stå op om morgenen og udføre sine faste rutiner. Det ligner en dag som så mange andre.

Det bliver det dog slet ikke. Et fly hamrer ind i det ene tårn på World Trade Center, og et chok går gennem en hel nation. John står foran at samle et team som skal hjælpe med evakueringen af det vaklende tårn. Tre mand følger trop, heriblandt Will. De begiver sig ind i infernoet, og der venter kaos. Kort tid efter kollapser tårnet og begraver den lille enhed. Sårede og uden mulighed for bevægelse kommer de til sig selv – og opdager til deres store skræk at de ligger dybt begravet med indre blødninger og brækkede legemsdele. Falder de i søvn er det ude med dem. De mangler væske og frisk iltet luft, og som timerne går svinder håbet.

Hjemme venter to oprørte familer som må gå en traumatiserende oplevelse igennem. De står som magtesløse og kan kun afvente begivenhedernes gang. Et skiftende scenario mellem de fangede stakler og de psykiske lidelser hos deres koner og børn går fint i spænd. Tilmed ser man også en masse flash-backs omkring essentielle øjeblikke de de involveredes liv. Nogle vil kalde det en klæg amerikansk kliché, andre vil blive dybt berørt af et stilbillede for to ganske almindelige familiers frygtelige oplevelser. Jeg hælder klart mest til den sidste opfattelse. Måske fordi at vi alle husker præcis hvor vi var, da der på enhver tv-skærm var billeder fra et røgindhyllet New York. Det er stadig ægte, det er stadig rystende og stadig meget grufuldt... Derfor kræver det også meget mod at give sig i kast med så skarp en torn i siden på De Forenede Stater. Nøjagtig som Paul GreenGrass' United 93, som er et pletfrit mesterværk. Her er det ligefør at spændingen trækkes lige et nano-sekund for længe og i modvægt til den anden 11/9-film, så træder jeg lige et skridt ned af karaktergivningen, omend det ikke betyder mere end at World Trade Center er en fremragende og uforglemmelig film.

Nicolas Cage (Ghost Rider, Lord Of War, National Treasure) spiller John McLoughlin, mens konen spilles af Maria Bello (The Cooler, A History Of Violence, Thank You For Smoking). Will Jimeno spilles af Michael Penâ (Babel), hvis kæreste leveres overbevisende af Maggie Gyllenhaal (Donnie Darko, Stanger Than Fiction, Mona Lisa Smile). De fire er grundpillerne i denne utrolige historie, som er levedygtig mange år ud i fremtiden. Nogle vil sige at dette var den dag hvor verden for alvor mistede sin uskyld. Lad os bare sige at 11/9 var den dag hvor en hel verden gik i stå, og hvor en aldrende new-yorker-dreng (Oliver Stone) så sin fødeby forandret for altid. World Trade Center er Stones hyldest til alle som gjorde en indsats den dag, levende eller død.

Dette er den såkaldte Commemorative Edition, og byder derfor på en hel skive fyldt med glimrende materiale. Mest interessant er nok interviewene med de ægte helte, John McLoughlin og Wil Jimeno + familier. Her er de rigtige personer som har stået dette igennem. Se også de mange tv-spots som var rene øjenåbnere forud for premieren. Se også hvordan man fik bygget ruin-bjerget og se diverse interviews med Oliver Stone vedrørende hans forhold til filmen. På den ekstra skive er der gemt mange timers underholdning. Flot udgivelse!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: World Trade Center (Commemorative Edition
Original Titel: World Trade Center (Commemorative Edition
Premieredato: 20. februar 2007
Instruktør: Oliver Stone
Skuespillere: Nicolas Cage, Michael Penã, Maggie Gyllenhaal, Stephen Dorff, Maria Bello
Spilletid: 124 min.
Selskab: Paramount Pictures
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...