Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Yes - Acoustic (DVD)

1. februar 2005 af Per C. Halling

4 stjerner Skriv en kommentar

Yes - Acoustic (DVD) billede

Lad dig ikke narre af den korte spilletid og de få numre på denne dvd for musikerne nyder at spille og det smitter af på os hjemme i stuerne så de godt 40 minutter flyver afsted i denne lille koncert.

Lad det være sagt med det samme at Yes Accoustic er en meget intens og levende live DVD. Den er optaget foran et publikum i Los Angeles den i januar 2004. og den blev ved samme lejlighed transmitteret via satellit ud til mere end 21 amerikanske biografer og efter en kort pause viste man 75 minutter fra den meget populære DVD Yes - Speak. En helt ny måde at give koncert og ikke mindst udnytte dagens teknologi på, så gamle fans stadig kan nyde dem live, men også nye kan komme til.

I 2003 besluttede gruppen at gøre et comeback og udsendte Yes Speak DVD'en og The Ultimate Collection CD'en. Dette blev modtaget med kyshånd fra gamle fans. Yes’ koncerter gik for udsolgte huse ikke blot hjemme i USA, men også i Europa trak de masser af mennesker hvor end de stillede op, så på tros af mange nye trends som fx Ny Rock, Hip/Hop Rock beviste Yes at rockens rødder stadig har meget at give de unge.

Den nylige succes og genopståen af bandet førte til, at Billboard besluttede at lavede en Yes Tribute i deres november nummer (2003), dette gav ikke kun gruppen fornyet interesse, men blev også en rigtig sællert for forlaget bag bladet for det blev det mest solgte oplag i mange år. Kan du finde dette blad er der masser af nyttig information at hente, hvis du vil vide mere om bandets 35 årige historie.

Dette er et af de mest aktive og hårdt arbejdende rockbands i verden for selvom de optræder sammen i masser af tv og radio shows har både Steve Howe, Rick Wakeman og Jon Anderson haft tid til at lave solo projekter ved siden af i årenes løb.

Den klassiske line-up med Jon Anderson (vokal), Steve Howe (guitar), Chris Squire (bass), Alan White (trommer) og Rick Wakeman (keyboards) fortsatte succesen i hele 2004, dog mere elektrisk og større end du oplever dem på denne DVD, med en turné rundt i såvel USA som Europa.

Ud over hits som Rundabout, Time is Time og Tiger Rag har du på DVD’en også mulighed for at høre Yes sidde og jame og øve sig i form af nogle optagelser fra opvarmningen til denne koncert. Nogle vil finde det spændende andre kedeligt, men det vil jeg lade være op til dig om du vil tage med i dine overvejelser når du skal købe denne DVD.

Her kommer lidt om selve DVD’ens tekniske kvaliteter:

Video

Kvaliteten er en rigtig god video optagelse og lever helt op til de standarder, man kan forvente af koncerter i dag. Billedet er skarpt og flot med masser af detaljer op præsenteret i det nye 16:9 format. Der er helt klart gjort meget ud af at genskabe specielle stemning fra denne akustiske koncert i stil med de unplugged koncerter man bl.a. kender fra MTV og VH1. Dette er også forsøgt skabt med mange nærbilleder og meget rolige klip og knap så mange kamerature og heftig MTV-klipning.

Audio

Du har mulighed for at vælge mellem at høre YES i enten DTS, Dolby Digital 5.1 eller 2.0. Lyden og både klar, ren og ikke mindst fyldt af liv som virkelig kommer til sin ret på DTS og 5.1 sporet, som virkelig giver en følelsen af at været tilstede enten blandt publikum eller i biografen.

Det er også fedt at høre disse numre akustisk for det beviser kun både hvor gode sangene er både ved en intimkoncert som denne, men også store arenakoncerter, som man ellers er vant til at opleve Yes ved.

Lyden er sprødt mixet, så man virkelig kan høre hvert enkelt instruments styrke og betydning i bandet og ikke mindst det enkelte nummer.

Menu og Tekster

Menuerne er simple og meget kedelige med enten meget lidt musik eller kun et par akkorder på menuerne til valg af sange, ekstra materiale og lydformat, så de ikke værd at skrive om.

Du har ikke mulighed for tekster af nogen art, så pengene og pladsen på disken er nok blevet brugt til at sørge for mulighed DTS lyd.

Ekstra Materiale og Track Liste

Ekstra materialet på denne DVD begrænser sig til en masse tv-spots og biografreklamer for Yes Speak DVD’en og de førnævnte optagelser fra opvarmning til koncerten.

Listen over sange er ikke lang men dog velvalgte og en god opvarmning til aften i selskab med Yes enten hjemme i stuen eller til en koncert i fx Parken.

Tiger Rag
Long Distance Runaround
South Side of the Sky
Show Me
Roundabout
Time is Time
Your Move/All Good People

Investere du også i den tidligere nævnte DVD - Yes – Speak, så har du mulighed for at få den samme oplevelse som de mange fans i biograferne fik, da denne koncert blev opført første gang den 26. januar 2004.

Konklusion

Dette er en underholdende koncert, med en god og helt speciel stemning, som afgjort giver én lyst til at lytte mere på Yes’ musik og ikke mindst købe flere DVD’er og CD’er med dem.

Hvis du første gang skal ud og købe noget med Yes er dette faktisk en god lille koncert, for selvom det ikke er deres bedste udgivelse, kan du sagtens begynde her for der er masser af god stemning leveret på en så nærværende og veloplagt måde, som gør at man sagtes kan forstå at de stadig populære efter 35 år på den musikalske scene.

Hvis du vil vide mere om Yes bør du besøge www.yesworld.com og læse om disse grundlæggere af den progressive rock, som stadig inspirere musikere i dag og sikkert mange også i fremtiden.

NB ! Det har ikke været muligt at lave screenshots fra denne dvd, så du får et par billeder af Yes’ medlemmer i stedet for.

DVD’en er venligst stillet til rådighed af BMG Danmark.

Titel: Yes Acoustic
Original Titel: Yes Acoustic
Premieredato: 21. juni 2004
Genre: Andet
Link: http://www.yesworld.com
Yes er Rick Wakeman ( på diverse keyboards), Steve Howe (på guitar) Jon Anderson (vokal) . . .
Yes er Rick Wakeman ( på diverse keyboards), Steve Howe (på guitar) Jon Anderson (vokal) . . .
 . . .og ikke mindst Chris Squire (på bass) og Alan White (på trommer) gennem alle 35 år.
. . .og ikke mindst Chris Squire (på bass) og Alan White (på trommer) gennem alle 35 år.


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...