Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Yes: Symphonic Live ...in Amsterdam

20. november 2003 af René Hyldig

5 stjerner Skriv en kommentar

Yes: Symphonic Live ...in Amsterdam billede

Sublim Yes-koncert i uovertruffen lydkvalitet!

Jon Anderson (lead vokal), Steve Howe (lead guitar), Chris Squire (bas) og Alan White (drums) besluttede at fylde tomrummet efter Rick Wakeman's exit med en tourné med skiftende symfoniorkestre. En stor del af Yes' musik rummer klassiske elementer som går godt i spænd med klassisk musik-orkestrering.

Symphonic Live er indspillet i Amsterdam med European Festival
Orchestra. De midaldrende medlemmer af Yes virker foryngede i samarbejdet med et så ungdommeligt symfoniorkerster ved denne koncert. At de fire Yes-medlemmer spiller så fortrinligt sammen med de over fyrre medlemmer af symfoniorkerstret er et klart bevis på talentet og musikaliteten hos alle de involverede. "Close To The Edge" og "Gates Of Delirium" er komplekse stykker musik som især udmærker sig i den symfoniske orkestrering.

Lydkvaliteten er helt i top. Jon Andersson's vokal går om muligt endnu renere igennem end på nogen af Yes' talrige studio og live-albums, lige fra "Yes" til "Tales of Topographic Oceans". Producer Perry Joseph har yder et fortræffeligt arbejde.

Gennem hele koncerten skifter kameravinklerne mellem de forskellige musikere og deres instrumenter, og det er lykkes at hæve volumen på det fokuserede instrument en anelse hvilket er meget virkningsfuldt uden at det virker forstyrrende eller
ødelæggende.
Der er en speical feature med ledsagende animationer der kan slåes til eller fra efter humør, hvilket er en fordel da de ikke tilføjer musikken noget særligt, og ikke er specielt underholdende, faktisk er animationerne der ledsager "Gates of Delirium" direkte rædselsfulde.

Selve koncert-delen er en stor oplevelse, Steve Howe er forrygende, og uforsætlig morsom, hans guitar-spil perfekt, under Owner Of THe Lonely Heart ser han ud til at kede sig gevaldigt, men det er nok forståeligt, enhver der bliver sat til at spille et popnummer efter præstationerne "Ritual" og "Gates of Delirium" vil nok fremstå lidt kamptræt! Jon Andersson er sær og hippie-agtig, eneste minus er Chris Squire der - uden at underkende hans musikalske kvaliteter som bassist - virker lidt anstrengende med hans over-energiske sceneoptræden.

Koncertens højdepunkt er nok "Close To The Edge", hvorimod "Roundabout" og "Seen All Good People" er lidt forslidte i live-sammenhæng, det kunne have været spændende med lidt flere af de numre der sjældnere luftes live.

Billedsiden fungererer upåklageligt, selve scenen er godt fanget med sans for detaljer og karakter, og spejlene på scenen bliver kreativt anvendt i fotograferingen.

157 minutters forrygende show!

Disc 2 er en CD med de samme numre som DVD'en med undtagelse af 05 og 06 07, 09 og 11 - lige til at smide på stereoanlægget når man ikke har tid til billederne. CD'en kan kun fåes i denne sammenhæng.

Set-list:
01 Overture
02 Close to The Edge
03 Long Distance Runaround
04 Don't Go
05 In The Presence Of
06 Gates Of Delirium
07 Steve Howe Guitar Solo
08 Starship Trooper
09 Magnification
10 And You and I
11 Ritual
12 I've Seen All Good People
13 Owner of a Lonely Heart
14 Roundabout

DVDen er venligst stillet til rådighed af BMG Danmark.

Titel: Yes: Symphonic Live ...in Amsterdam
Original Titel: Yes: Symphonic Live ...in Amsterdam
Premieredato: 27. oktober 2003
Genre: Andet


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...