Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Yves Saint Laurent

3. april 2014 af Nikolaj Sonqvist

3 stjerner Skriv en kommentar

Yves Saint Laurent billede

Den kvindelige garderobe revolutioneres, mens filmen går op i syningerne

Portræt af YSL
I 1957 overtager den kun 21-årige assistent Yves Saint-Laurent det kreative chefsæde i en af verdens førende tøjdesignerhuse Christian Dior. Yves første haute couture kollektion for huset bliver en succes og han møder sin livslange partner og trofaste forretningspartner Pierre Bergé, Men da Yves værnepligt er uundgåelig, mister han sin status og dele af sin fornuft og han bliver kastet på porten hos Dior. Derfor stifter Yves og Pierre virksomheden Yves Saint Laurent, som bliver et af de største brands indenfor mode nogensinde. Yves er dog lang fra indstillet på kun at lege med virkelige påklædningsdukker.

Yves Saint-Laurent blev uden tvivl en af verdens mest anerkendte og nyskabende tøjdesigneren i verden. Få mennesker har nok ikke hørt om mærket i en eller anden forstand. Men hvem var personen Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent?

Yves Saint-Laurent havde det svært med sit personlige liv. Han var homoseksuel, genert og lettere maniodepressiv. Så ingen tvivl om, at Yves kæmpede med nogle indre dæmoner ved siden af hans bragende succes i modeverdenen. I de løsslupne1960’ere og -70’ere indtog ikke overraskende alkoholen og stofferne en stor plads i hans liv, og hans livsledsager Pierre må se til fra sidelinjen, mens Yves prøver sine grænser af blandt branchens mange homoseksuelle fristelser.

Klæder ikke filmen
Filmen Yves Saint Laurent åbner dog aldrig døren helt op for dramaet og Yves indre dæmoner. I sin irriterende præcise kronologi følger vi Yves liv gennem 3 årtiers Haute Couture-kollektioner, drukfester og homoseksuelle forhold, men alt sammen uden at komme helt tæt på personen Yves Saint-Laurent og under huden. Der er som om, at der er for meget fokus på kronologien og autenticiteten end den gode historie og den gode film. Man kommer til at spørge sig selv, om der i virkeligheden overhovedet eksisterede en god og en interessant historie?

Yves Saint-Laurent har succes fra begyndelsen og denne succes fortsætter resten af hans karriere. De enkelte negative omtaler er bestemt ikke nok til at bidrage til meget drama. Ved siden af sin professionelle karriere kæmper Yves med sine indre dæmoner. Han er homoseksuel, hvilket i virkeligheden ikke er det store problem i hans mode omgangskreds. Han er lidt maniodepressiv og slås med sig selv, men vi finder aldrig helt ud af, hvad hans problem er. Hvad er det, han kæmper imod? Hans partner, Pierre, er overbærende i alle henseender og kunne ligeså godt have været en mannequindukke. Karakteren Yves Saint-Laurent får bare ikke nok modstand og det bliver, af mangel på et bedre ord, kedeligt.

Hvad skulle have været en chic og moderigtig film om en af verdens mest berømte modeskabere, bliver en evindelig gabende omgang catwalk, som aldrig når under designertøjet og ind til menneskerne inde bagved.

Titel: Yves Saint Laurent
Original Titel: Yves Saint Laurent
Premieredato: 3. april 2014
Instruktør: Jalil Lespert
Skuespillere: Pierre Niney, Guillaume Gallienne, Charlotte Lebon, Nikolai Kinski
Spilletid: 106 min.
Selskab: SF FIlm, Canal+, 2014
Genre: Drama
banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...