Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Zodiac

18. maj 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Zodiac billede

Et galt menneske hærger USA, tilbage i 1960´erne, som en Jack The Ripper myrder han tilfældigt, og sætter sit aftryk, Zodiac mærket, en hel nation terroriseres, hvem får kniven næste gang.

Det hele starter den 1. August 1969, hvor et brev ankommer til redaktørerne på hhv. The Cronicle, The Vallejo Tiems-Herald og The San Fransisco Examiner. Brevet bekendtgør 4 mordforsøg, hvor tre blev eksekveret, og mange præcise detaljer som kun politiet/morderen kunne være oplyst om.
De tre aviser modtog også en kode, som, når den blev knækket, ville afsløre morderens sande identitet. Zodiac krævede at aviserne ville trykke både brev og kode, ellers vil flere mennesker falde for hans hånd.
Et ægtepar fik løst koden, og den lidt kejtede karikaturtegner fra San Fransisco Cronicle Robert Graysmith (Jake Gyllenhaal) opdagede referencen med koden til en gammel film ”The Most Dangerous Game” fra 1932.
Flere breve når redaktørerne, zodiac har slået til igen, og er nu i San Fransisco! Næste gang vil han dræbe skolebørn når de stod af skolebussen.
Kriminalreporteren fra San Fransisco Cronicle Paul Avery (Robert Downey Jr.) har fået Zodiac morderen som sit speciale, og bliver af og til assisteret af den ivrige Graysmith. Kriminalinspektøren David Toschi (Mark Ruffalo) har også sat alle sejl til, men er efterhånden så småt begyndt at kæntre. Intet bevisligt dukker op, alt møder muren. Alle falder de fra på nær Robert Graysmith, der med endnu størrere entusiasme og iver, følger sporene mod The Zodiac Killer!

Instrukøren David Fincher har selv oplevet myten Zodiac, og folk/børn var både rædselsslagne og fascinerede, blandt andet huskede han stemmen, som var blevet optaget fra politiet; ”this is the zodiac speaking”.
Fincher måtte igennem ti tusind sider dokumenter i sin research på dette fænomen, og interviewe ofre, pårørende til en hovemistænkt, og nogle af ofrenes familier. Der var mange forskellige modsigende historier, og derfor stod valget på karikaturtegneren Robert, som også var den der forfulgte sagen længst.
Fincher har skabt en interessant og seværdig film, men bliver for langtrukken i sin manglende afklaring, og har ikke suspense momentet med sig. Der var ellers lagt i ovnen af forventninger med en instruktør der har begået så bemærkelsesværdige film som ”Fight Club”, ”Seven”, ”The Game” m.fl.
Skuespillet er upåklageligt, Robert Downey Jr. er som altid født til den slags roller, som en lille spradebasse af en drikfældig journalist, og Jake Gyllenhaal lettere betuttede stil fungerede også fint til hans rolle.
En seværdig film, men en kende for langsommelig.

Titel: Zodiac
Original Titel: Zodiac
Premieredato: 18. maj 2007
Instruktør: David Fincher
Skuespillere: Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, Anthony Edwards, Jules Bruff, Brian Cox, Clea DuVall, Chloë Sevigny, Ione Skye, John Caroll Lynch
Spilletid: 158 min.
Selskab: Phoenix Pictures/Paramount Pictures/2007
Genre: Thriller
Link: http://www.zodiacmovie.com/


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...