Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

16 Blocks

21. juli 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

16 Blocks billede

Kriminalbetjent Mosley, udbrændt med hang til promille. En morgen efter en hård aftenvagt, for han ordre om at ledsage et vidne til en dommervagt, kun 16 gader derfra, men hvilke 16!!!

Jack Mosley (Bruce Willis), er den gode betjent, der tog sit arbejde med hjem, og det hele har vendt op og ned på hans liv, flaskerne er blevet et integreret del af uniformen, den nærmest civile. Men jobbet fik tag i ham, og blev selv en af de skånselsløse, korrupte. Da han efter en hård og udmagrende nattevagt på vej til at stemple ud, for beskeden om han ikke lige vil føre et vidne til retten, indvilliger han efter noget tøven. Kun seksten blokke/gader derfra! Vidnet Eddie Bunker (Mos Def) bliver hurtigt et noget trættende bekendtskab, med sin evindelige nasale talestrøm, for Jack, der tørster efter noget fra flasken. Og midt i den tætte og træge trafik, for han nok og går ind i en af sine lokale forsyningssteder. Men en varevogn er fulgt efter. Og Eddie er i stor livsfare, siddende i bilen. Men Jack er af en bestemt kaliber, og får reddet situationen. Pludselig går det op for ham, hvilket et vidne, han er transport for. Et vidne der kan sætte en hel korps af korrupte betjente bag tremmer. Og nu bliver de jagtet, selv af hans gamle partner gennem de sidste 20 år Frank Nugent (David Morse). Mellem dem og retten står et hav af desperate betjente der vil gøre alt for at få vidnet elimineret, og Jack med, hvis han stiller sig i vejen!

Bruce Willis er tilbage i ny skikkelse som den små deprimerede, alkoholiserede og fortabte Jack Mosley, og giver karakteren nye træk. Glimrende underspiller han sin rolle, med den passivitet som alkoholen sikkert også afstedkommer. Mos Def er lettere irriterende, næsten på grænsen til det udholdelige, det kan diskuteres, om det er hensigtsmæssigt, selvom den slags personer selvfølgelig findes, og heldigvis bliver han mere normal i løbet af spændingsmomenterne. De er til gengæld flot bygget op, og man bliver aldrig efterladt, og det hele bliver gejlet flot op til finalen. David Morse er altid et rart gensyn, og så i denne film, hvor han står som det korrupte men også menneskelige.
Instruktøren Richard Donner er en stor gammel kending, med de store blockbuster ”Lethal Weapon 1-4 ” (”Dødbringende Våben”), ”Maverick”, ”Scrooged”, ”Superman” og ikke mindst gyserklassikeren ”The Omen”, og det hel startede tilbage i 1958. Så det er en af sværvægterne indenfor den lette underholdning der ligger sig tæt op af de fem stjerner, men mangler lidt dybde og det nasale talestrøm, som ikke virker helt begrundet, gør at den lander på fire. Men en anbefalelsesværdig thriller og en instruktør der forstår at styre begivenhederne med en flot timing.

Titel: 16 Blocks
Original Titel: 16 Blocks
Premieredato: 21. juli 2006
Instruktør: Richard Donner
Skuespillere: Bruce Willis, Mos Def, David Morse, Jenna Stern, Robert Zacki, Casey Sander, Cylk Cozart, Patrick Garrow
Spilletid: 110 min.
Selskab: Millennium Films/Cheyenne Enterprises/2006
Genre: Thriller
Link: http://www2.warnerbros.com/16blocks/index.html


banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...