Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

21 Jump Street

6. november 2012 af Helle Perrier

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

21 Jump Street billede

En firserklassiker får nyt liv på det store lærred.

Serien var en favorit blandt teenagere i 80’erne og startskuddet til Johnny Depps karriere. på dansk hed den De Unge Strissere. Med 25 år på bagen var det åbenbart til en remake i filmform af 21 Jump Street.

Konceptet i serien var en politienhed, hvor en flok betjente, der så unge ud, fik til opgave at gå undercover på highschools og fange forbrydere. Det betød naturligvis en masse teenagekonflikter sammen med det regulære politiarbejde. En fin kombination af alvor og sjov – lige noget for tv-publikummet dengang.

På omtale og cover alene kunne man nemt afskrive filmen 21 Jump Street som endnu en fejlslagen remake af en firserklassiker, men det ville heldigvis være en fejl.Den leverer solid underholdning og indeholder ikke så få cameos, ja, man har faktisk formået at få støvet stort set hele castet fra de gode gamle dage af og givet dem småroller. Det er helt igennem herligt.
I filmen møder vi de to nyuddannede betjente Schmidt (Jonah Hill) og Jenko (Channing Tatum), der selv om de var hinandens diametrale modsætninger i skolen fandt en venskab på politiskolen og nu skal patruljere sammen. Drømme om biljagter og skuddueller bliver dog hurtigt punkteret til fordel for arbejdet som cykelbetjente. En sag, der går galt sender de to videre til Jump Street, hvor den sure inspektør, spillet af Ice Cube, sender dem undercover på en skole, hvor der er et nyt og farligt narkotika i omløb. En tilbagevenden til skolen foregår dog ikke uden problemer for de to. Efterhånden som fortidens problemer kommer op til overfladen, går det ud over venskabet og i sidste ende missionen, der skal vise sig at være livsfarlig.
Channing og Hill er castet som bøffen og bassen, og som sådan supplerer de hinanden godt. Ud over rent faktisk at være troværdige, så fungerer de slet og ret godt sammen. Jonah Hill er en af de skuespillere, som mange har et ambivalent forhold til. Han viste dog i Moneyball, at han har talent til mere end de dumme teenage-roller, og han passer godt til svingningerne mellem sjov og alvor i 21 Jump Street. For det er ikke bare fis og ballade. Der jongleres også med en fin tyngde i det så småt krakelerende forhold mellem de to venner. Tatum er god som den halvdumme bøf, hvis verdensbillede bliver vendt på hovedet, da han vender tilbage til skolebænken.

21 Jump Street er ikke en film, man nødvendigvis husker for evigt. Det er derimod en let actionkomedie med solide skuespillerpræstationer og et ret vellykket manuskript. Den formår at tage noget velkendt og gøre det til sit eget med fuld respekt for udgangspunktet. Se den for et godt grin.
Ekstramaterialet indeholder nogle kedelige bloopers og en del spændende bag om kameraet-sekvenser.
Filmen er venligst stillet til rådighed af Sony

Titel: 21 Jump Street
Original Titel: 21 Jump Street
Premieredato: 16. oktober 2012
Instruktør: Phil Lord, Christopher Miller
Skuespillere: channing Tatum, Jonah Hill, Ice Cube, Johnny Depp
Spilletid: 109 min.
Selskab: Sony, 2012
Genre: Action , Humor


banner
Overskrift Højre Block
Munch
Jomfruer fra rummet
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...