Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

28 dage (DVD)

8. juli 2001 af Mia Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

28 dage (DVD) billede

Gwen Gummings er en pige med gang i, hun er til fest og farver hver dag og hele dagen, men da hun kommer galt af sted ved hendes søsters bryllup, er der ingen vej tilbage...

Gwen Gummings (Sandra Bullock) er en succesrig klummeskribent for New York Times, der kører et hårdt liv konstant i overhalingsbanen. Hun lever livet i en konstant brandert sammen med kæresten Jasper (Dominic West). Da de bliver inviteret til Gwen´s søsters bryllup ankommer de både for sent og i den konstante brandert. Det resulterer i at Gwen får ødelagt store dele af brylluppet, bla. bryllupskagen. Gwen vil gerne gøre det godt igen og til det låner hun bryllupslimousinen, og kører selvfølgelig galt, hun ender i en have og bliver her ”bustet” Dommen lyder på fængsel eller 28 dage i rehabilitering. Gwen mener at den sidstnævnte er en dans på roser, men finder snart ud af at livet er mere værd end fest, sprut og stoffer. Hun finder ud af at livet har mange flere værdier, og succeser der er værd at kæmpe for.

Hvordan filmen forløber sig på afvænningsklinikken vil jeg ikke røbe nærmere, men det er helt klart en god film, som indebærer en af de store problematikker vi har i vores samfund, nemlig stoffer og alkohol.

Sandra Bullock spiller rigtig godt, hun gør det godt som alkoholiker. Mange mener at dette er Sandra Bullocks bedste værk til dato, da hun spiller meget overbevisende og hun gør at filmen bliver lidt tragikomisk. Dog synes jeg at denne rolle godt kunne minde om hendes tidligere film, det virker lidt som en cocktail, der er blandet godt og grundigt sammen.

Viggo Mortensen spiller en professionel fodboldspiller (Eddie Boone), som også kommer på klinikken pga et alkoholproblem, han er meget ”dameglad” og tror han kan få alle de kvinder han vil. Og dermed også Gwen. Efter et kort stykke tid har Eddie indset at det med at ”score” damer ikke altid er en god ting, og han beslutter sig derfor til at han vil lære dem bedre at kende først. Eddie ser Gwen som en potientiel kæreste, men hun er jo allerede optaget. Viggo Mortensen spiller rigtig godt i denne film, han formår at fange din opmærksomhed, og det er jo en god ting.

Instruktøren Betty Thomas har her gjort det igen, hun har lavet en god film som har præsteret at få succes, den fremtræder som en rigtig komisk og egentlig også tragisk film. Betty Thomas står blandt andet også for film som Dr. Dolittle, som også var en succes.

28 dage er god og spændende film, som man sagtes kan leje til en hyggeaften hvor man har behov for lidt opmuntring, den kommer nemlig ind omkring mange at livets store spørgsmål, tabu emner og andre sociale problemer og det gør den rigtig godt.

Titel: 28 Dage
Original Titel: 28 Days
Premieredato: 30. juni 2000
Instruktør: Betty Thomas
Skuespillere: Sandra Bullock, Viggo Mortensen, Dominic West, Elizabeth Perkins, Azura Skye, Steve Buscemi, Alan Tyduk, Mike O´Mally.
Spilletid: 103 min.
Selskab: Columbia Pictures, Tall Trees Production
Genre: Humor
Link: http://www.sony.com/28days/
Tak for dansen, der røg bryllupskagen
Tak for dansen, der røg bryllupskagen
Afvænnings vennerne
Afvænnings vennerne
Gwen sidder og grubler over hendes liv
Gwen sidder og grubler over hendes liv


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...