Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

A Knights Tale

5. oktober 2001 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

A Knights Tale billede

Den Gode, den Smukke og den Grusomme, i et flow af lanser, har en australsk friskhed over sig, smukke kvinder, den inkarnerede ondskab, og den næsten uskyldige..

Vi behøver en genfødsel, som fugl Fønix opståen fra asken. Det er ordene fra hovedpersonen, William Tatcher (Heath Ledger).
Scenen er tilbage i middelalderens England, i det 14. århundrede, hvor argumenter føres med sværdenes tunger. Helten er den uadelige væbner William der har fulgt sin ridder i tykt og tyndt. William er trænet med sværd men har ingen færdigheder i lanselampe, bliver pludselig udvalgt idet ridderen dør. Hans to medhjælper bliver overtalt, det kræver adelig baggrund at begive sig ud i den slags turneringer. Og bedre bliver det ikke da han får et lidt for godt øje til den smukke og fornemme Jocelyn (Shannyn Sossamon), for den slags har flere beundrere. William slipper heldigt fra den første turnering, og hans mod vokser fra turnering til turnering, itakt med hans følelser for Jocelyn. Desværre er en vis Grev Adhemar (Rufus Sewell) også interesseret, og er groft tegnet op som filmens skurk, der som det hører sig til, og er gennemsyret af ren ondskab. Midt i det hele lurer Prinsen af Wales, Englands kommende konge. William får også hjælp af forfatteren og gambleren Chauser, der altid er god for en tale, og temmelig hurtigt ved hver turnering for gejlet publikum op til Willams fordel.
Men da sandheden kommer frem (takket være Lord Ademar, at William slet ikke besidder de adelige egenskaber, som Lord Ademar , men er en simpel væbner, tages han til fange, og alt håb syntes ude, idet turneringsdeltager kun plukkes blandt de adelige!
Filmen har sjove elementer, som 70´er/80´er rock, hvor under den første turnering, bliver blæst igang med Queens “We Will Rock You”, og så er tonen ligesom lagt. Den svæver lidt imellem det sjove og det alvorlige, og er lidt ambivalent i sin fremgangsmåde, som er noget af det sværeste at indgive sig med, hvilket instruktøren Brian Helgeland heller ikke slipper helt godt fra. Alligevel er den en oplevelse, hvis man vil se flotte infights med lanser, og hovedpersonen William stråler kraftigt igennem, spillet af Heath Ledger, der synes at rumme fler forskellige roller. Desuden virker Chauser (Paul Bettany) og den ene medhjælper, den rødhårede og hidsige Roland (Mark Addy) overbevisende. Skurken Grev Adhemar, synes lidt todimensionel, idet der er tale om 100% gemén fjendebilled, og mangler lidt det menneskelige ansigt, bare i et kort sekund, det vil have opløftet hans rolle, og gjort den mere farlig. Filmens budskab er det klassiske ridderdrama, hvor figurerne er tegnet kraftigt op. Det er ikke Monty Phyton og De Skøre Riddere, men der er momenter, og kan anbefales hvis man er til en anderledes ridderhistorie.

Titel: A Knights Tale
Original Titel: A Knights Tale
Premieredato: 5. oktober 2001
Instruktør: Brian Helgeland
Skuespillere: Heath Ledger, Mark Addy, Rufus Sewell, Shannyn Sossamon, Paul Bettany
Spilletid: 132 min.
Selskab: Colombia Pictures/2001
Genre: Adventure
Link: http://www.aknightstale.com
William på vej mod lansens udfald...
William på vej mod lansens udfald...
Den grusomme Lord Ademar, i et udspekuleret hjørne.
Den grusomme Lord Ademar, i et udspekuleret hjørne.
Der er dømt lancier, med et spøjst orkester.
Der er dømt lancier, med et spøjst orkester.


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...