Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Alpha Dog

25. september 2007 af Jesper Pedersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Alpha Dog billede

Overraskende stærkt og velspillet actiondrama baseret på virkelige hændelser

Jake Mazursky skylder pusheren Johnny Truelov penge. Det skal man lade være med, hvis man ikke kan betale dem tilbage. Johnny er ung, populær, smart og har alle vennerne. Jake kan ikke betale tilbage. Og så er der krig.

Sammen med vennerne kidnapper Johnny i en spontan handling Jakes 15-årige lillebror, Zack, og holder ham fanget i flere døgn, mens familien leder efter ham. Zack, til gengæld, han har intet imod at være kidnappet, og nyder sprutten, pigerne og stofferne i Johnny Trueloves omgangskreds.

Indrømmet, ovenstående handling kunne meget vel stamme fra en skidt fortænkt B-actionfilm. Det er Alpha Dog ikke. Filmen bygger på virkelige hændelser om den yngste nogensinde i USA’s historie til at få en plads på FBI’s Most Wanted liste – og gør et ganske stort nummer ud af at sælge sig selv på autenciteten. Et par dokumentaristiske præg – såsom interviewsekvenser og skriftlig præsentation på skærmen af samtlige vidner – virker måske lidt som en unødvendigt påtaget stil, men generelt gør sandhedsværdien filmen stærkere.

For det er en stærk film, instruktør Nick Cassavetes har stykket sammen.

Et par actionsekvenser er decideret dårligt filmisk håndværk; en stribe smarte replikker er i underholdningens tjeneste nok lidt for smarte i forhold til troværdigheden, men når først Alpha Dog sætter fokus på personerne og det psykologiske, står den rigtig stærkt. Johnny Trueloves tilsyneladende hårde facade, der krakelerer til magtesløshed. Jake Mazurskys hævngerrighed. Og Zack Mazurkys forunderlige kejtethed over for alt det vilde. Ligesom de personlige relationer karaktererne er interessante og troværdige, som fx Frankies – en af Johnny Trueloves venner – storebrorlignende venskab med Zack. Ikke mindst den tråd udvikler sig i rørende retning. Måske ikke dybfølt psykologi. Men det virker.

Ikke mindst takket være glimrende skuespil fra det unge ensemble. Popprinsen Justin Timberlake efterlader et særdeles positivt indtryk i sin (næsten) spillefilmsdebut som den på mange måder sympatiske Frankie. Men det er især den drengede Emile Hirch som Johnny Truelove og en psykotisk Ben Foster som Jake Mazursky, som brænder igennem. Et par store navne som Bruce Willis og Sharon Stone i små roller er vist mest med for markedsføringens skyld.

EKSTRA MATERIALE: En The Making of Alpha Dog, samt en såkaldt Witness Timeline, hvor det dokumentaristiske islæt i filmen kommer lidt til sin ret. Derudover en stribe trailers.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:Scanbox.

Titel: Alpha Dog
Original Titel: Alpha Dog
Premieredato: 18. september 2007
Instruktør: Nick Cassavetes
Skuespillere: Emile Hirch, Ben Foster, Justin Timberlake, Anton Yelchin, Sharon Stone, Bruce Willis, Harry Dean Stanton
Spilletid: 113 min.
Selskab: Sidney Kimmel Entertainment, A-Mark Entertainment, Alpha Dog LLC & VIP 2 Medienfonds
Genre: Drama
Link: http://www.alphadogmovie.com
banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...