Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Lille Afskye...
Den Lille Afskyelige Snemand billede

Terminator: Dark...
Stephen King's D...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Amundsen

23. maj 2019 af Maria Bjerregaard

2 stjerner Skriv en kommentar

Amundsen billede

”Amundsen” kunne have været en spændende fortælling om Nordens største ekspeditør, men ender med at være kedelig, langtrukken og overfladisk.

Roald Amundsen var en polarforsker, der ledte den første ekspedition til Sydpolen i direkte kapløb med britiske Robert Scott. Instruktør Espen Sandberg har nu taget historien om den excentriske forsker og forsøgt at få fortalt hans livshistorie. Men resultatet er mildest talt kedeligt.

Rejsen til Sydpolen
Siden Roald Amundsen ( Pål Sverre Hagen) var en lille dreng, var han besat af tanken om at opdage verdenen. Denne tanke blev til en realitet, om at nå Sydpolen blev et kapløb med den britiske Robert Scott. Men Roald var en mand, som ikke var bange for at lyve og bedrage sine nærmeste for at opnå sin drøm. Især broren Leon ( Christian Rubeck) lider under Roalds kæmpe valg i livet.

Forudsigeligt og overfladisk
Hvis man har læst historierne om Amundsen ved man naturligvis også, hvordan historien ender. Men det er ikke filmens største problem. Den vil simpelthen for meget på én gang. Og det bliver en rodet affære. Filmen er både fortalt i flashbackssekvenser, hvor broderen Leon sidder med Amundsens elskerinde, og fortæller, hvordan man ikke kan stole på Amundsen. Men elskerinden spillet af Katherine Waterston vil selvfølgelig ikke kendes til disse forfærdelig historier om hendes livs kærlighed.

Kedelig fortælling
Amundsen var en stor personlighed og viser fint, hvordan passion og grådighed kan have konsekvenser. Men filmen går ikke helt dybt ind i Amundsens sind, hvilket er ærgerligt. Vi får derfor et halvportræt af denne karakter og personerne omkring ham. Til gengæld bliver vi præsenteret med skønne billede optagelser fra den barske natur, som fint kunne reflektere Amundsens personlighed.

”Amundsen” forbliver en halvkedelig affære med et overfladisk portræt af den berømte forsker. Skuespillet virker sløset dels grundet et fladt manuskript. Det er ærgerligt, da historien af forskeren er meget spændende. Men denne film er to meget langsomme timer.

Titel: Amundsen
Original Titel: Amundsen
Premieredato: 23. maj 2019
Instruktør: Espen Sandberg
Skuespillere: Katherine Waterston, Pål Sverre Hagen, Mads Sjøgård Pettersen, Christian Rubeck
Spilletid: 125 min.
Selskab: Motion Blur Films, SF Studios, 2019
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Valhalla
Zombieland: Doub...
First Love
Doctor Sleep
Love Child
En Splittet Familie
Le Mans '66
Critters Attack!
Bloodline
iHumanKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...