Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Anthonsen. Afsnit 3-5.

7. december 2006 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Anthonsen. Afsnit 3-5. billede

Ove Sprogøe er igen Privat detektiven Anthonsen der både må kæmpe med et dårligt helbred, store regninger og de krimminal sager han altid bliver rodet ind i. Tv-serien er god og Sprogøe er fremragende

Erik Balling og Henning Bahs står bag denne finurlige lille tv-serie fra 1984, der nu for første gang er at finde på DVD. Denne DVD indeholder afsnit 3-5. Hvor afsnit 4 og 5 er et dobbeltafsnit med en spiletid på cirka 74 minutter.

Læs anmeldelsen af DVD’en med afsnit 1-2 andet sted på ON-Z.

Hele Danmarks Ove Sprogøe har hovedrollen som den aldrende privat detektiv Holger Anthonsen fra Valby, der ikke har meget andet arbejde end at udspionere utro ægtemænd. Anthonsen lever af take away mad fra diverse pølsevogne og grillbarer og nyder gerne en Gammel Dansk i ny og næ, når hans sekretær Frøken Nyborg ( Elin Reimer ) ikke lige ser det.
Anthonsen får nogen gange hjælp til opklarings arbejdet fra hans ven og ekspolitibetjenten Bjerre ( Paul Hagen ). Anthonsen har hele sit liv været ked af at han ikke kunne komme ind i politiet fordi han ikke er høj nok. Noget krimminal kommisær Fredlund ( Axel Strøby ) elsker at drille ham med.
Anthonsen er en privat detektiv af den gamle skuffe og han er utvivlsomt det Danske svar på Marlow og Sherlock Holmes.

Afsnit 3 . Den gale mand.

3. afsnit er en forviklingshistorie efter alle kunstens regler. Det hele starter med at Anthonsen lider af et rigtigt alvorligt maveonde. Frk. Nyborg har taget hans Gammel Dansk fra ham, fordi hun ikke syntes han skal drikke alene og i smug. Et lyspunkt i forretningen er dog, at der kommer en fra arbejdsformidlingen, og Anthonsen kan tjene lidt penge på ham, selv om han bestemt ikke syntes det er en god ide.
En dag ankommer Lisbeth Madsen ( Merete Volstedlund ). Hun vil gerne have at Anthonsen skygger hendes mand Preben ( Peter Schrøder ), imens han er på weekend kursus med hans firma. Hun ved nemlig, at han har en affære kørende med kollegaen Dorthe ( Kirsten Norholt. ).
Anthonsen tager afsted, men hans dårlige mave er skyld i at han kommer til at skygge den gale mand. Dette gør han imens Preben og Dorthe hygger sig på hotelværelset.
Anthonsen opdager at den mand han skygger i smug får overbragt en pistol, og mistænker ham for at være hemmelig agent. Dette syntes Fru Madsen godt om, og er glad for hendes mands nye identitet.
Anthonsen søger hjælp hos hans ven Bjerre ( Poul Hagen ), der som sædvanlig får lokket oplysninger ud af politiet. De skal bare bestikkes med nogle Porter øl, så fortæller de åbenbart alt.
Nu går det op for dem, at de sidder med en stor sag om hemmelige agenter og Feta ost. Nu er spørgsmålet om Anthonsen finder den rigtige Preben inden Dorthes mand, bokseren Viggo gør det, og dukker den unge fyr fra arbejdsformidlingen op, og er han i det hele taget til noget ?

Afsnit 4 og 5: Millionær med mere. ( Dobbelt afsnit. )

Anna Møller ( Lotte Horne ) mistænker sin mand bankdirektør George Møller ( Torben Jensen ) for at bedrage hende med en anden kvinde. Anthonsen skygger George og ser ham gå ind på et bordel i det indre København.
Samtidig bliver der begået et bankkup, hvor George mistænkes og anholdes. Anthonsen fortæller kriminalkommissær Fredlund ( Axel Strøbye ) at George umuligt kan have begået indbruddet på grund af hans alibi. Da Anthonsens nye og yderst energiske medhjælper Birger ( Allan Olsen ) ved et fejl har fremkaldt filmen, der viser George gå ind og ud af Club 69 fanges Anthonsens interesse. Hvorfor er George frakke pludselig fyldt med vanddråber. Der er noget der bestemt ikke passer her. Snart er Anthonsen på ny fanget i en opgave der viser sig at værre størrere og mere indviklet end først beregnet.

Balling og Bahs viser endnu engang deres store talent ud i Dansk charme. De tager simpelthen alle de gode klicher fra Krimimal genren og tilsætter lidt dansk hygge, og en stor portion humor, og vupti så har vi historierne om antihelten Holger Anthonsen fra Valby.
De vælger ikke som i mange andre historier om privat detektiver at lade publikum hører detektivens tanker. Men de vælger derimod, og det er lidt en geni streg i genren, og lade Anthonsen tale til kameraet/publikum. Flere gange i hvert afsnit henvender han sig direkte til kameraet, og fortæller om sine kvaler og kommer med lommefilosofiske floskler som det hører sig genren til. Ove Sprogøe løfter karakteren til store højder og beviser at den lille Fynbo utvivlsomt er en rigtig god og alsidig skuespiller. I det hele taget er alle roller godt besat og sjovt er det at Axel Strøby næsten gentager den rolle han havde som Krimminal kommisær i de fleste film om Olsen Banden. Han har det samme tøj på og taler på samme måde.
I afsnit 3 introduceres Birger Nielsen kækt spillet af en ung Allan Olsen. Han giver serien et friskt pust som Anthonsens praktikant der kommer godt fra start, da han giver Anthonsen en Gammel Dansk til at kurerer hans dårlige mave. Senere bliver Birger en vigtig hjælper og fungere fint som den aldrende detektivs side-kick.

Musikken er skrevet og fløjtet af Kim Larsen og har man først hørt titelmelodien kan man helt sikkert ikke få den ud af hovedet igen.

Billedet og lyden har mistet lidt med tiden og billedet står ikke knivskarp. Men heldigvis virker historierne og skuespillet så fint at man glemmer den lidt uldne billedkvalitet.

Så har du aldrig mødt Anthonsen fra Valby og det brogede persongalleri han befinder sig midt i, så er det absolut at foreslå, at man invistere lidt tid sammen med ham.
Det er ikke strengt nødvendigt at have set Afsnit 1 og 2 før du ser afsnit 3-5, men det vil dog hjælpe lidt på, at man er inde i universet, da der ikke bliver gjort noget stort for at introducere de karakterer, der allerede er blevet præsenteret i de to første afsnit.

Der er ikke noget ekstramateriale at finde på denne DVD udgivelse.

Filmen er venligst udlånt af Nordisk Film.

Titel: Anthonsen. Afsnit 3-5.
Original Titel: Anthonsen. Afsnit 3-5.
Premieredato: 21. november 2006
Instruktør: Erik Balling.
Skuespillere: Ove Sprogøe, Elin Reimer, Paul Hagen, Axel Strøbye, Peter Schrøder, Anne Maria Helger, Lars Knutzon, Kirsten Norholt, Claus Strandberg, Allan Olsen, Anders Hove, Lotte Horne, Torben Jensen.
Spilletid: 143 min.
Selskab: DR, Nordisk Film. 1984.
Genre: Krimibanner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...