Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Antwone Fisher (DVD)

14. oktober 2003 af Jesper Pedersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Antwone Fisher (DVD) billede

Antwone Fisher er et lysende eksempel på at man langtfra altid skal lade sig diktere af hvad der finder frem til de danske biografer.

Antwone Fisher fortæller den sande historie om en ung afroamerikansk US Marine. Manuskriptet til filmen er skrevet af Antwone Fisher selv. Han har aldrig før skrevet et filmmanuskript, men det forhindrer han ikke i nu at have sit liv i en filmversion. Denzel Washington har aldrig før instrueret en film. Men som så mange af sine skuespillerkollegaer, tager han nu det naturlige ryk om på den anden side af kameraet. Og det i en lovende instruktørdebut.

Antwone Fisher (Derek Luke) er en ung sort US Marine, med et så iltert temperament, at det ofte sender ham i klammeri med kollegaerne i flåden. Det er et sådant, der sender ham til psykiatrisk behandling hos Dr. Jerome Davenport (Denzel Washington). Han skal vurdere om den unge mand er egnet til at blive i flåden.
Men Antwone er ikke indstillet på at skulle hjælpes. Og Jerome vil ikke presse på. Resultatet er konsultationer i tavshed. Med tiden begynder Antwone imidlertid at åbne op, og fortælle om en barndom, præget af manglende forældre, og et deraf følgende ophold hos en voldelig plejefamilie. De to mænd bringes tættere sammen, og Jerome udvikler sig lidt efter lidt til at blive den far Antwone aldrig har haft. Samtidig indleder Antwone et kærlighedsforhold til Cheryl (Joy Bryant). En pige han længe har haft et godt øje til, men ikke tidligere turdet invitere ud.

Antwone Fisher er fortællingen om at komme videre i livet – ved at sætte sig ned og kigge tilbage. Fortælleteknisk – som i et utal af lignende film – gennem flashbacks fra vores hovedpersons barndom. Men vi skal ikke langt hen i filmen, før det står klart at det ikke er i disse tilbageblik, filmens stærke scener skal findes. Denzel Washington savner, som filmens instruktør, mod til at vise os den brutale virkelighed. I stedet bliver vi præsenteret for forsigtige antydninger af hvor forfærdeligt det er at være en ung Antwone Fisher. Tonen i tilbageblikkene er for let, til at man for alvor rammes.

Derimod er der masser at komme efter i filmens nutid. Dialogen og udviklingen i forholdet mellem Jerome og Antwone er intelligent, og sine steder rørende. Ligesom den tilstødende kærlighedshistorie mellem Antwone og Cheryl er støvsuget for pladderromantiske indslag, og præsenteret med stor realisme.

Og så hjælper det selvfølgelig at Antwone Fisher byder på en række stærke skuespilpræstationer. Derek Luke debuterer i rollen som Antwone, ligesom Joy Bryant tidligere kun har haft en lille rolle i komedien Showtime. Særligt Luke imponerer i den bærende hovedrolle, og spiller fornemt op til Denzel Washington. En Washington som meget sjældent er dårlig, men i Antwone Fisher træder han fornuftigt ofte et skridt tilbage og overlader scenen til sine unge skuespillere.

Desværre virker det som om at filmen hen imod slutningen løber tør for ideer. Det betyder en sidste halv time, med Antwone jagtende sin identitet. Godt nok med et par stærke øjeblikke, men i det store hele langtrukkent og påklistret i forhold til den øvrige del af filmen. Og så kan Denzel Washington i sidste ende i dy sig for at lade det hele gå op i en højere enhed, i en afslutning der kravler et pænt stykke op af kvalme-barometeret. Her har Antwone Fisher indtil da, ellers holdt sig på passende afstand fra.

DVD Ekstramateriale:

DVD’en indeholder kommentarer fra Denzel Washington og producer Todd Black, et møde med virkelighedens Antwone Fisher, behind the scenes, samt et indslag om ’Hollywood and the navy.’ Alt sammen nok til tre stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af SF-Film.

Titel: Antwone Fisher
Original Titel: Antwone Fisher
Premieredato: 16. september 2003
Instruktør: Denzel Washington
Skuespillere: Derek Luke, Denzel Washington, Joy Bryant, Sally Richardson
Spilletid: 115 min.
Selskab: Fox Searchlight Pictures
Genre: Drama
Link: http://www.foxsearchlight.com/antwonefisher/
Unge og uprøvede Derek Luke, i den altdominerende hovedrolle som Antwone Fisher.
Unge og uprøvede Derek Luke, i den altdominerende hovedrolle som Antwone Fisher.
Filmens to unge stjerner, Derek Luke og Joy Bryant.
Filmens to unge stjerner, Derek Luke og Joy Bryant.
Udover at stå for instruktionen, har Denzel Washington også en bærende rolle i Antwone Fisher.
Udover at stå for instruktionen, har Denzel Washington også en bærende rolle i Antwone Fisher.


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...