Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Attentat På Nixon.

1. juli 2005 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar

Attentat På Nixon. billede

Sean Penn er fremragende som den lidt rodløse og forvirrede Sam Bicke, der ikke kan finde sig til rette i den tid han lever i. Det får frygtelige konsekvenser da han bliver nægtet et lån af staten.

Sam Bicke ( Sean Penn ) er en lille mand i en stor, stor verden. Ja han sammenligner sig selv med et sandkorn i dne store strand der hedder Amerika. Men han er parat til at kæmpe for hans version af retfærdighed, og vil gerne bevise for verden at selv den mindste mand vil kunne blive husket i historiebøgerne.
Sam har det svært med at leve i en tid hvor ærligheden står for skud og løgne og ugerninger er hverdagskost i Guds Eget Land, og han har meget svært ved at se, hvordan han nogensinde skulle kunne få et bid af den amerikanske drøm.
Sam er sepereret fra sin kone Maria ( Naomi Watts ) og er fustreret over at han ikke kan se deres fælles børn, og oven i det så er Maria også begyndt at se en anden mand, der tilsyneladende har styr på økonomien og kører i en stor Amerikansk bil. Sam derimod kæmper for at få styr på sin økonomi. Han arbejder som sælger i en kontormøbelforretning. Der er bare det ved det, at for at blive en god sælger skal man også kunne lyve for at sælge sine vare bedre. Og Sam Bicke er af den overbevisning at man altid skal tale sandheden og med ærlighed kommer man længst. Han kan ikke se, at det skal være nødvendig at lyve for at komme til tops i systemet, selvom hans chef fortæller ham, at selv præsident Nixon har måtte bruge salgs-kneb for at kunne blive valgt 2 år i træk.
Bonny ( Don Cheadle ) er Sams eneste rigtige ven, og sammen har de en drøm om at starte en rullende dækforretning sammen. De skal bare lige have et lån af staten for at kunne komme igang. Sam ser dette som den eneste udvej til en bedre tilværelse og får derfor et kollosalt sammenbrud da afslaget kommer. Han beslutter sig for i et desperat øjeblik, at ville straffe systemet. Hans plan går ud på at kapre et fly og derefter få det fløjet ind i Det Hvide Hus, og dermed sætte en stopper for selve præsidentens virke og hans løgnagtigheder. Han vil gøre en forskel, koste hvad det vil.

Niels Mueller der har instrueret filmen har også været med til at skrive manuskriptet sammen med Kevin Kennedy. Niels Mueller har også skrevet manuskript til komedien 13 SNART 30, der jo var i en helt anden genre end ATTENTAT PÅ NIXON.

Trods mange fine roller blev Sean Penn nok mest kendt for at være ham der var gift med Madonna og som fra tid til anden kastede brosten i hovedet på pressen når de kom for tæt på. Han var dog et hit som stenet tjalder i ungdomsfilmen ”Øl, fis og Rockmusik. Men han har for alvor slået sit navn fast som en fantastik skuespiller i blandt andet Dead Man Walking" (1995) og Woody Allens ”Dur & Mol” (1999), hvor han giver alt, hvad han har i sig i et dynamisk portræt af den slikkede pseudo-jazzlegende Emmett Ray. Senere i 90'erne og specielt de sidste par år har han vist at han stadigvæk formår at spille skuespil i særklasse. han høstede forståeligt nok stor anderkendelse i Clint Eastwoods Mystic River og den spændende 21 Gram.
Sean Penn har også instrueret film som The Pledge, Indian Runner og Crossing Guard.

Med sin dobbeltrolle i David Lynch's 'Mullholland Drive' (2001) fik Naomi Watts noget der lignede sit store gennembrud efter i en årrække at have kæmpet sig igennem en række primært ubetydelige film og tv-produktioner.
Watts begyndte at optræde som skuespiller som teenager. Efter en lille rolle i dramaet 'For Love Alone' (1986), fik hun sin Hollywood-debut med en mindre rolle i teenage-komedien 'Flirting' (1991). Herefter fulgte periodedramet 'Wide Sargasso Sea' (1992) og hovedroller i det australske retsalsdrama 'Gross Misconduct' (1993) og scifi-komedien 'Tank Girl' (1995). Sidstnævnte blev et flop af dimensioner.
Gennem hele sin karriere har Watts vekslet mellem film- og tv-roller og hele tiden arbejdet både i Hollywood og i Australien.
I 2002 havde Naomi succes i rollen som reporteren Rachel Keller, der efterforsker en sag om et mystisk videobånd i gyseren 'The Ring'. Det var en fin genindspilning af den Japanske mega-gyser og her var Naomi Watts med til at højne kvaliteten i den amerikanske genindspilning. Hun er også med i fortsættelsen The Ring 2. Men også i 21 Grams hvor hun som i Nixon spillede over for Sean Penn leverede hun en slagkraftig og rørende rolle som den fortvivlede mor. Naomi Watts er en af tidens frembrusende skuespillerinder der helt sikkert har mere på hjertet end bare at se godt ud. Hun har potentiale til at blive en af de helt store Hollywood divaer.

Don Cheadle der spiller Bonny simmons kender de fleste nok fra hans meget omtalte rolle i Hotel Rwanda fra 2004. men han er en alsidig skuespiller med en lang liste af film bag sig. Don Cheadle sås jævnligt i tv-serien ”Bag plankeværket” (1992-1996) og slog igennem på film i "Djævel i blåt" (1994) i selskab med Denzel Washington. Siden er han blevet en del af Steven Soderberghs faste omgangskreds med gode roller i "Out Of Sight" (1998) og ”Traffic" (2000). Også i genindspilningen af ”Ocean’s Eleven” (2001) dukker han op, hvilket er ekstra sjovt i lyset af, at han spillede Sammy Davis Jr. i en tv-film fra 1998.

ATTENTAT PÅ NIXON er i første omgang Sean Penns film. Han beviser hermed at han er en af vor tids bedste karakterskuespillere, og at han ikke har tabt pusten efter at have vundet en Oscar for hans rolle i MYSTIC RIVER.
Vi føler med Sam Bicke og kan godt se hvad han mener og det gode i hans livssyn. Men samtidigt kan man som tilskuer også godt se, at det er dybt urealistisk og helt umuligt at leve efter i en tid som vores. Vi kan se lang tid før han selv kan, at han er på en ensrettet kollisionskurs ind i en mur af modstand som han selv, og systemet har bygget op omkring ham. Og det er både smertefuldt og til tider direkte ubehageligt at være vidne til. Vi føler med ham, samtidigt med at vi tager afstand fra hans handlinger.Sean Penns kraftpræstation leder tankerne hen på nogle af de roller Robert De Niro havde i de tidligere Martin Scorsese film. Specielt TAXI DRIVER springer frem i hukommelsen når man ser ATTENTAT PÅ NIXON. På mange måder minder de to film nemlig om hinanden. De skildre begge manden på bunden af samfundet, der vil bryde ud af den bås systemet har sat ham i. Derfor tager han sagen og loven i egen hånd, og må yde benhård selvtægt, som et sidste desperat forsøg på at få andre folks øjene op, for de forfærdeligheder der foregår i den Amerikanske hverdag. Ligesom i TAXI DRIVER eksplodere ATTENTAT PÅ NIXON også i en voldsom selvtægtsscene, hvor blodet flyder og det realistiske setup gør at gerningerne virker gruopvækkende voldelige.
Desuden er der kræset om scenografien og ATTENTAT PÅ NIXON er således også et perfekt tidsbillede. Man bliver som tilskuer suget ind i 1974, og hvad der dengang fandtes af topmoderne plasticmøbler og Jakkesæt i brune og advocadogrønne nuancer.
Det er alt sammen meget flot fremført og er med til at placere filmen i den rette stemning.
Det er ikke kun Sean Penn der spiller rigtigt godt også alle birollerne er dækket fint ind, og både watts og Cheadle er menneskelige og troværdige. Desuden levere Thompson og Brad Henne nogle fantastiske fortolkninger af de 2 utiltalende møblesælgere som Sam for en stund er ansat ved.
Det faktum at filmen bygger på en virkelig hændelse gør den bestemt ikke mindre barsk. Der er stof til eftetanke, og det er bestemt ikke en historie man glemmer lige med det samme.
ATTENTAT PÅ NIXON er en til fingerspidserne velspillet og gennemført film og endnu en pragtpræstation af Sean Penn.

Titel: Attentat På Nixon.
Original Titel: Assassination of Richard Nixon.
Premieredato: 1. juli 2005
Instruktør: Niels Mueller.
Skuespillere: Sean Penn, Naomi Watts, Don Cheadle, Jack Thompson, Brad Henke, Nick Searcy, Jenna Milton, Jared Dorrance.
Spilletid: 95 min.
Selskab: Anhelo Producciones. 2004.
Genre: Drama
Link: http://www.assassinationofrichardnixon.combanner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...