Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Bandits

9. november 2001 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

Bandits billede

Joe og Terry er det umage makkerpar, der søger de “lette” penge, som bankrøvere. Men Kate´s indtræden, bringer forvirringen frem, da alle er interesserede i hinanden, og er bevæbnede...

Joe Black (Bruce Willis) sidder fægslet, men stedet hænger ham langt ud af halsen. En dag for en han pludselig en impulsiv idé, under gårdturen, og stjæler en lastvogn med cementblander. Hans cellekammerat Terry Collins (Billy Bob Thornton) når at komme med, og så går den vilde jagt ud af fængslet. Det lykkedes dem at slippe væk. Joe har en drøm om at flytte ned til onklen, som driver et hotel i Mexico, og blive medejer eller åbne sit eget. Planen indvolvere tilsyneladende også Terry. Men den drøm koster penge, så de opsøger en af Joe´s gamle kendinge Harvey Pollard (Troy Garity), der er stuntmand.De skal begå et bankkup, og Harvey skal være chaufføren. Joe og Terry tager hjem til en bankdirektør om aftenen, spiser middag med hans familie, og overnatter. Om morgenen tager de tidligt ned i banken, og de slipper afsted med byttet, men holder det på et høfligt leje hele tiden. Men de mangler flere kontanter, og det gentager sig flere gange, hvergang med en ny forklædning a la Neil Young med flere. De bliver nu kendt som “the sleepover bandits”, og deres popularitet vokser blandt den civile befolkning. Terry har dog en del hypokondriske anfald, ting han tror han ikke kan tåle, og det er tiltider som om han er ved at bryde sammen, men Joe får holdt stumperne tilbage.
En dag støder Terry ind i Kate Wheeler´s bil (Cate Blanchett), der er ved at køre ham over, i det hendes tilstand er temmelig uligevægtig. Hun er fanget i et intetsigende jet-set forhold, hvor manden lever sit eget liv, og hendes er reduceret til et husholderske liv. Hun kører Terry ud til deres afsidesliggende hytte. Joe ser nu ingen anden udvej, en at holde Kate som gidsel, idet hun genkender dem som “the sleepover bandits”. Trods alle odds falder Joe for Kate, og de bliver pludselig kærester. Men et bankkup går galt, og de brydes op, Kate kører med Terry, og de føler sig nødsaget til at holde sig skjult hver især. Pludselig dukker der følelser op imellem Kate og Terry, i Joe´s fravær. Tingene bliver nu meget kompliceret, Terry og Joe taler ikke rigtig sammen mere, det hele er ligesom ved at gå i opløsning, endnu et bankkup venter, det store, og de prøve at tvinge Kate til at vælge. Kan hun det?

En typisk actionfilm, med et makkerpar der er dannet af to modsætninger, og der er det hele, men volden er ikke i førersædet, men derimod replikkerne og det indbyrdes forhold bankrøverne imellem. Men trods de store skuespiller der medvirker, kommer de ikke helt frem, replikkerne hænger lidt tamt i luften, specielt starten af filmen, virker dialogen alt for løs. Filmen bliver dog bedre efterhånden, og besidder også en glimrende slutning. Barry Levinson, der er kendt for både “Good Morning Vietnam” og “Rain Man”, har slet ikke fået overbragt den samme gnist. Men filmen har helt klart sine momenter, og Bruce Willis ulvesmil sidder også godt i denne film.

Titel: Bandits
Original Titel: Bandits
Premieredato: 9. november 2001
Instruktør: Barry Levinson
Skuespillere: Bruce Willis, Billy Bob Thornton, Cate Blanchett, Troy Garity
Spilletid: 122 min.
Selskab: Metro-Goldwyn-Mayer Picture/2001
Genre: Action
Joe og Terry i et par uforglemmigelige forklædninger. Neil Youn har ikke levet forgæves.
Joe og Terry i et par uforglemmigelige forklædninger. Neil Youn har ikke levet forgæves.
En attråværdig kvinde dukker op i landskabet. Okker-gokker...
En attråværdig kvinde dukker op i landskabet. Okker-gokker...


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...