Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Battleship

12. april 2012 af Marie Bille

1 stjerner Skriv en kommentar

Battleship billede

Filmen baseret på intet ringere end “Sænke Slagskibe”.

Produceret af Hasbro

Det første man kunne tænke, når man hører hvad Battleship bygger på er: ”Hvordan?”. Det tænkte denne anmelder da. For det spil jeg husker har ikke andet historie end at man skal sænke sin modstanders skib ved at ”skyde” lidt ud i den blå luft. Instruktøren Peter Berg har valgt at lave en historie om fjendtlige aliens der slår ned i havet, og så er det flådens opgave at redde verden fra total udryddelse. Det er da en meget simpel udvikling fra sænke slagskibe som man kender det. Ikke? Nej, og det føles ekstremt forceret og utrolig kunstigt at der hele tiden skal henvises til det her lidt fjollede brætspil. Så kan man ellers sidde der i biografsædet og gnægge over at bomberne fra rumskibene ligner de små spillebrikker, og radarkortet ligner spillepladen.

Vi skal alle dø. Af kedsomhed

Det skorter ikke på klichéer gennem hele filmen, og stort set hver evig eneste replik har form af en dum one-liner, eller overforklarende eksposition. Som da helten Alex Hopper (Taylor Kitsch), da alt ser sortest ud, pludselig snakker om at de alle skal dø. Bare ikke den dag…
Hele plottet er sådan set en kæmpe kliché, og når det første kvarter er gået er det tydeligt hvordan resten af filmen kommer til at forløbe. Det gør en actionfilm som Battleship med eksplosioner og kampscener i overflod voldsomt kedelig.
Som en rigtig actionfilm er Battleship fyldt med kæmpe eksplosioner, massevis af special effekts, og et tema med rockguitar hver gang det virkelig går vildt for sig. Og det gør det ofte. Det skal tilføjes at jeg er kæmpe fan af gode action- og alienfilm, så det er ikke blot fordi jeg måske ikke lige passer ind i målgruppen at jeg ikke kan lide filmen. Den er bare generelt dårlig.

En synkende skude

Selvom Peter Berg har fine skuespillere at arbejde med, formår han ikke at udnytte deres fulde potentiale og hele plottet er så tamt at det alligevel ikke nytter noget. Alexander Skarsgård er med som den moraliserende storebror Stone og spiller godt, men ikke godt nok til at løfte filmen. Men det er en lille smule sjovt at Rihanna (Raikes) er med. Selvom hun spiller en pige fra Hawaii med en meget tydelig jamaicansk accent. Der er simpelthen ikke andet at gøre end at kaste hænderne opgivende i luften, og lære at leve med at en film som Battleship findes. Berg formår simpelthen ikke at holde skibet oven vande.

Den ene stjerne er for de overdådige eksplosioner. Og Rihanna.

Titel: Battleship
Original Titel: Battleship
Premieredato: 12. april 2012
Instruktør: Peter Berg
Skuespillere: Taylor Kitsch, alexander Skarsgård, Rihanna, Brooklyn Decker, Tadanobu Asano, Greg Gadson, Liam Neeson
Spilletid: 131 min.
Selskab: Universal, UIP 2012
Genre: Action , Adventure , Krig , Sci-Fi
Link: http://www.battleshipmovie.com/

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...