Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Becoming Jane

15. juni 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Becoming Jane billede

Det engelske svar på den danske forfatter Morten Korch, Jane Austens genvordigheder til at finde sig selv, i et victoriansk dannelses sfære, møder hun den umulige kærlighed.

I 1795, i borgerskabets England, ude i provinsen, blev man sjældent gift af kærlighed, det var oftest tvangsægteskaber, og så dan skulle landet også ligge for Jane Austen (Anne Hathaway), hvor familiens trænge kår, med faderens præsteembede at slække på, var der ingen tilgift, for at bare kunne opretholde nogenlunde tåleligt niveau. Den unge Hr. Wisley (Laurence Fox), skulle være et ganske fortrinligt kort, med den stenrige tante og aristokrat Lady Gresham (Maggie Smith) som sponsor. Men Jane er desværre i besiddelser af farlige egenskaber som selvstændig, intellekt og en passion for den store kærlighed! Og så bruger hun pen og fantasi, hvilket heller ikke sømmer sig for en ung kvinde.
Med broren Henrys (Joe Anderson) ankomst fra London, Præsenteres Jane for hans ven, den unge irske jurist elev Tom Lefroy (James McAvoy), og hun bliver straks trodsig og tirret af hans direkte facon. Han er flot, intelligent, men fattig, og er afhængig af onklen, overdommer Langlois´ (Ian Richardson), almisser.
Tom foragter generelt folk fra landet, som værende bondske og usofistikerede, men mødet med Jane har han fået sin sag for og langsomt nærmer de sig hinanden, og en passion af ukendte dimensioner, set på den egn, vokser sig stødt og stærk. Men det er ikke velanset, og er de to forelskede parate til at sætte sig op imod tidens normer og fordomme?

Et typisk engelsk romantisk drama, som de kan skærer den, lykkedes også i rigt mål for instruktøren Julian Jarrold, som for alvor debutere på lærredet, men har et hav af gode tv produktioner bag sig. Det er ganske godt instrueret, skuespillet er upåklageligt, men en herlig arrogant Maggie Smith (Harry Potter filmene, ”A Room With A View”, Tea With Mussolini” m.fl.), den evigt frustrerede, bekymrede Julie Walters (”Educating Rita”, Harry Potter filmene m.fl.). De to stjerne kometer, Anne Hathaway (”Brokeback Mountain”, ”The Devil Wears Prada”) og den lidt mere erfarne James McAvoy (”Narnia”, The Last King Of Scotland”, ”Wimbledon”), gør det overbevisende.
Selve kameraføringen er til tider noget rystende, og hensigten med dette er mere forstyrrende end hvad eksperimentet måtte tilsigte.
I 2003 chokerede Jon Spence mange Jane Austen fans, med sin biografi ”Becoming Jane Austen”, ved at afsløre at hun selv havde et romantisk og passioneret liv. De fleste var overbevidste om at mødet med Lefroy kun havde udartet sig til en lille uskyldig flirt. Instruktøren tog denne bog i tilgift og brugte som skabelon. Den kan varmt anbefales til folk med lys i vinduerne, og digtsamlinger på loftet...

Titel: Becoming Jane
Original Titel: Becoming Jane
Premieredato: 15. juni 2007
Instruktør: Julian Jarrold
Skuespillere: Anne Hathaway, James McAvoy, Julie Walters, Maggie Smith, James Cromwell, Joe Anderson, Ian Richardson, Laurence Fox, Anna Maxwell Martin
Spilletid: 120 min.
Selskab: Blueprint Pictures/Octagon Films/2007
Genre: Romantik
Link: http://www.bvimovies.com/uk/becoming_jane/
Lefroy & Jane, med en sørgmodig Hr. Wisley som iagttager
Lefroy & Jane, med en sørgmodig Hr. Wisley som iagttager


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...