Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bamse
Bamse billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Biler 2

4. august 2011 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar

Biler 2 billede

James Bond på Pixarsk

For kun anden gang i Pixars 25 års historie vender selskabet tilbage med en opfølger til en af deres tidligere succeser, nemlig den Golden Globe vindende Biler fra 2006. Ligesom for fem år siden er det instruktøren og medstifteren af Pixar, John Lasseter, som sammen med Joe Ranft har stykket filmen sammen. Lasseter har udover Biler været manden bag de første Toy Story film (1995, 1999) og Græsrødderne (A Bug’s Life, 1998) og været producer på stort set alle andre Pixar film. Udover denne kompetente herre er holdet bag selvfølgelig mange af Pixar gengangere. Der er med andre ord lagt i støbeskeen til endnu en stor Pixarsk oplevelse.

Gaderaceren Lynet McQueen og hans bedste ven, kranbilen Bumle, rejser udenlands for at deltage det første Verdens Grand Prix nogensinde, hvor det skal afgøres, hvem der er verdens hurtigste bil og udfordre den italienske nonchalante formel 1 racer, Francesco Bernoulli. Løbet arrangeres af den tidligere oliegigant Sir Miles Axelrod, der vil promovere sit nye naturvenlige brændstof, Allinol. Den gale Professor Zündapp er i midlertidig ude på at sabotere løbet for at beskytte sine oliers fremtid og har derfor udlagt en snedig plan for at stoppe produktionen af Allinol. Alt imens roder Bumle sig ud i en tophemmelig mission med mesterspionen Finn McMissile og skrivebordsagenten Holley Shiftwell og det bringer ham på en action pakket rejse gennem Europas gader og pludselig hviler alt ansvaret på den rustne kranbil.

Det kan alt sammen lyde indviklet og dette er kun en forsimplet udgave af plottet i Biler 2, men det er nu også alt sammen meningen. Lasseter elsker spion- og agentfilm og missionen med Biler 2 var netop at lave en film i denne genre. Spionfilm skal indeholde indviklede plot hvor hemmelige agenter bliver infiltreret i større komplots, som vi så godt kender det fra den længerevarende filmserie James Bond og mange andre film og serier. På mange måder ligner det en klassisk James Bond film krydret med en større portion humor og, tro det eller lad være, flere biler..

Ved at ændre hovedpersonen fra etteren, Lynet McQueen, til den potentielt meget mere komiske Bumle, bliver filmen mere useriøs og fjollet. Bumle er på mange måder den mest akavede og pinlige hovedrolle siden Chaplin. Han er en naiv, hovedløs og uden situationsfornemmelse, men har hjertet på det rette sted og er loyal, som ingen anden. Selvfølgelig bliver det være Bumle, der bliver forvekslet med en hemmelig amerikansk agent og satirens første grundregel; sæt en person i en misforstået situation, er født. Det har virker så mange gange før og selvfølgelig virker humoren så også her.

Biler 2 er mere en børnefilm end mange andre af Pixars tidligere film. Selvom den meget actionpræget er humoren og replikkerne mere barnlige og universet med de levende og talende biler, skibe, toge og fly bringer minder hen til børnetegnefilmsserien ”Slæbebåden Theodor” . Men modsat den serie er der fuld knald på bilerne og action for alle pengene. De tre løb, i henholdsvis Tokyo, Italien og London, bibeholder den realistiske formel 1 ræs’ charme og intensitet, så selv Sebastian Vettel og Jenson Button, vil træde på speederen i sofaen, hvis filmen rullede hen ad skærmen. Det er action på drengen!

Biler 2 handler ikke så meget om Lynet McQueen, men er Bumles historie. Da deres venskab kommer på prøve, følger vi Bumles spioneventyr i Europa med gaderæs, skudvekslinger og deslige. Men selvom den Pixarske humor og den veldrejede historie er intakt, så mangler filmen meget for ikke bare, at føles som en toer: det samme et andet sted på et andet tidspunkt. Den helt store medrivende eventyrfølelse mangler og man kommer ikke helt ind under motorhjelmen på karaktererne. Biler 2’s store redning er Bumle, der er filmens Sankt Bernhard hundehvalp: ligeså irriterende og klodset, ligeså charmerende, trofast og uimodståelig er han.

Forud for Biler 2 bliver der vist forfilmen Hawaiian Vacation, som er et lille gensyn med Toy Story universet. Biler 2 bliver vist i både 3D med engelsk og dansk tale og 2D med dansk tale.

Titel: Biler 2
Original Titel: Cars 2
Premieredato: 4. august 2011
Instruktør: John Lasseter, co-director Brad Lewis
Skuespillere: David Owe, Lars Hjortshøj, Henrik Prip, Stine Stengade, David Dencik, Søren Clauding, Jacob Lohman, Claes Bang, Annette Heick, Tommy Kenter, Michael Meyerheim, Giacomo Campeotto, Eddie Skoller
Spilletid: 106 min.
Selskab: Walt Disney Pictures, Pixar Animation Studios, 2011
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.disney.dk/biler/


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...