Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Bottle Shock

28. august 2009 af Randi Bjerg

4 stjerner Skriv en kommentar

Bottle Shock billede

Vin er solskin holdt sammen af regnvand

Bottle shock er en film og vin – selvfølgelig.
Men det er også en film om at have en drøm eller passion og kæmpe for den, selvom det ser umuligt ud.

Steven Spurrier (Rickman) er en lidt patetisk brite som har en lille vinforretning i Paris. Det går ikke så godt for ham, og da han i avisen læser at det er 200 året for USA's uafhængighed bestemmer han sig for at holde en vinsmagning mellem hans elskede, og efter hans mening, uovervindelige franske vine og vine fra Napa Vally i Californien.

I Californien møder han en helt anden vinkultur end den han kender fra ”den gamle verden”. Her er vinkendere ikke snobbede bedrevidende væsner, men almindelig bondeknolde med en passion for vin.
Særligt lærer han vindyrkeren på Chateau Montelena at kende. Stedet drives af Hr. Barett og hans hippie-søn Bo, som driver den af lige så meget han kan og lever livet som om det stadig var 1969, lige efter Woodstock. Barett har problemer med at få økonomien til at kører rundt, men er for stædig til at sende sin vin med Spurrier hjem til Paris til vinsmagningen.

Filmen åbnes med en masse fantastisk flotte billeder af vinmarkerne i Californien, og hele filmen igennem er der flere flotte panorama billeder af natur, himmel og solskin.

Humoren i filmen er lidt som en god hvidvin, lidt tør, men luner godt alligevel. Dette skyldes ikke mindst Alan Rickmans skuespil i rollen som Steven Spurrier. Flere gange kommer der gode kommentarer om forskellen på ”den gamle” og ”den nye verden” og forskellen mellem briter og amerikanere, som amerikanerne ofte ynder at fremstille i deres film.

Alt i alt er det en ret hyggelig film, om at kæmpe for sin drøm og at lærer at åbne øjnene over for at der kan være andre måder at beskue verden på.

Er man i tvivl om hvor vidt man vil kunne lide denne film, så se ”Vin i Top Gear” på DR2 søndag aften kl. 20.30. Om James Mays vineventyr i Californien.
Kan du lide dette program og humoren de bruger, vil du også kunne lide ”Bottle shock”.

Titel: Bottle Shock
Original Titel: Bottle Shock
Premieredato: 28. august 2009
Instruktør: Randall Miller
Skuespillere: Chris Barrett, Alan Rickman, Bill Pullman, Rachel Taylor, Freddy Rodriquez, Dennis Farina, Elizha Dushku, Miguel Sandoval, Bradley Whitford, Joe Regalbuto
Spilletid: 110 min.
Selskab: Zin Haze Productions, Intellectual Properties Worldwide og Unclaimed Freight Productions, Miracle Film Destribution, 2009
Genre: Drama
Link: http://www.bottleshockmovie.com





banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...