Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Brothers & Sisters: The Complete First Season

2. april 2008 af Robert Johannes Rasmussen

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Brothers & Sisters: The Complete First Season billede

Jon Robin Baitz har med “Brothers & Sisters” ikke kun skabt et tåre- og latterfremkaldende familiedrama af den stereotype slags - han har skabt en serie spækket med underfundig og intelligent dialog!

Den Emmy-vindende og Golden Globe-nominerede ABC-serie “Brothers & Sisters” er et subtilt og sofistikeret familiedrama – en højpotent udgave (en krydsning mellem) “Dynasty”, “Dallas” og “Falcon Crest”. Ja, Robert Foxworth fra “Falcon Crest” er endog med i første sæson af “Brothers & Sisters” for en kort bemærkning.

Men hvor ovenstående tre tv-klenodier fra 70erne og 80erne havde en tendens til overdramatisering og stereotyp karakterskildring (Alexis i “Dynasty” er jo den kvindelige pendant til Darth Vader), så har manuskriptforfatterne til “Brothers & Sisters” formået at skabe et formfuldendt tv-drama, hvor latter og tårer skiftes til at afløse hinanden.

Serien skydes i gang med patriarkens exit – spillet af Tom Skerritt – der dør af et hjertetilfælde. Han efterlader sig et ved første øjekast uoverskueligt rod i firmaregnskaberne (der mangler 15 millioner dollars), men familien finder hurtigt ud af, at de manglende millioner er investeret ganske godt. Samtidig kommer det for dagen, at han gennem tyve år har haft en affære bag sin kones (Noras) ryg med Holly Harper (Patricia Wettig). En kamel, der for Nora bliver endnu sværere at sluge, da hendes bror Saul Holden (spillet vidunderligt af Ron Rifkin) også kaster sine øjne på kvinden!

Men lad os kigge lidt på familietræet som det tager sig ud efter patriarkens død. Familien Walker beskrives bedst som en harmonisk problemfamilie. Et modsætningsforhold, der især kommer til udtryk mellem Nora (Sally Field) og hendes datter Kitty (Calista Flockhart). Ikke kun er de på hver deres politiske fløj – Nora er demokrat og Kitty republikaner med stort R – de er også uenige om alt andet, der foregår i livet.

Omkring sig har Kitty fire andre søskende, hvoraf to af dem arbejder i familiefirmaet Ojai Food i Pasadena, Californien – Tommy Walker (Balthazar Getty) og Sarah Whedon (Rachel Griffith). Ydermere er der advokaten (og bøssen) Kevin Walker (Matthew Rhys) og den utilpassede lillebror Justin Walker (Dave Annable), der efter at have været udsendt til Irak ender i et narkomisbrug.

Seriens plot er veldefineret, og der er en klar struktur – en rød tråd – fortællingen igennem. Fokus er familien Walkers indbyrdes forhold til (og problemer med) hinanden og de familier, de har giftet sig ind i. Ligeledes spiller familiefirmaet en central rolle i serien, hvorom en ikke ubetydelig del af handlingsforløbet centrerer sig. Men selvom serien naturligvis primært er at opfatte som klassisk, eskapistisk tv-fiktion (om end af den utroligt gennemførte slags) så rejser den også en række spørgsmål, der påpeger nationale problematikker i det amerikanske samfund.

Disse problematikker introduceres ikke mindst pga. de uoverensstemmelser, der er mellem humanisten og demokraten Nora og ærkerepublikaneren Kitty. Spørgsmål omkrig terrorisme, krigen i Irak/Afghanistan, bøssers rettigheder og miljø vendes og diskuteres således med en befriende elegance, der i det store og hele rider sig fri af en alt for stereotyp fremstilling af de to politiske sider.

Skuespillet er eminent – og det over hele linjen! Dog vil jeg primært fremhæve Sally Field, der i den grad leverer brillant skuespil og som formeligt stråler i rollen som Nora, der efter mandens død skal genfinde sig selv (er der mon tiltænkt et Ibsensk hint til “Et Dukkehjem”?). Men bør man forvente andet end suverænt skuespil fra en dobbelt Oscarvinder, nej vel? Ligeledes er det godt at se Calista Flockhart i en ny rolle, der ganske tydeligt passer hende fortrinligt. En rolle, som hun forlener med patos og furore – det er knaldgodt! I øvrigt gør også firserikonet Rob Lowe sin entré i serien som den republikanske senator Robert McCallister – han er andet end blot “looks” og viser, at han mestrer skuespilkunsten ganske ypperligt (men det beviste han jo allerede i den fandenivoldsk suveræne “The West Wing”!)

Den skarpsindige har i øvrigt måske bemærket, at nogle af skuespillerne har været knyttet til ABC-serien “Alias” (Balthazar Getty, Ron Rifkin og Patricia Wettig). Dette skyldes simpelt og enkelt, at Ken Olin (der var en af instruktørerne på “Alias”) også fungerer som producer og instruktør på “Brothers & Sisters” – og hvorfor ikke genbruge dygtige skuespillere?

Episodeguide til første sæson af “Brothers & Sisters”:

01: Patriarchy
02: An Act of Will
03: Affairs of State
04: Family Portrait
05: Date Night
06: For the Children
07: Northern Exposure
08: Mistakes Were Made – Part 1
09: Mistakes Were Made – Part 2
10: Light the Lights
11: Family Day
12: Sexual Politics
13: Something Ida This Way Comes
14: Valentine’s Day Massacre
15: Love is Difficult
16: The Other Walker
17: All In the Family
18: Three Parties
19: Game Night
20: Bad News
21: Grapes of Wrath
22: Favorite Son
23: Matriarchy

Ekstramateriale:

- Unaired bonus episode
- Walker Family Tree: The Story Behind the Making of the Compelling New Series.
- Behind the Scenes With the Brothers: Exclusive set tour with stars Balthazar, Dave and Matthew.
- The Family Buisness: Meet the Olins, A real family behind the success of this all-new, popular TV family.
- Bloopers
- Deleted scenes
- Audio commentaries

Lydformat: Dolby Digital Surround 5.1
Billedformat: 1.78:1 WideScreen 16:9
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Antal discs: 6 stk.

Filmen er venligst stillet til rådighed af: Buena Vista Home Entertainment.

Titel: Brothers & Sisters: The Complete First Season
Original Titel: Brothers & Sisters: The Complete First Season
Premieredato: 22. januar 2008
Instruktør: Jon Robin Baitz (creator)
Skuespillere: Sally Field, Calista Flockhart, Ron Rifkin, Rob Lowe, Dave Annable, Balthazar Getty, Tom Skerritt, Rachel Griffiths, Sarah Jane Morris, Patricia Wettig, Matthew Rhys, Emily VanCamp
Spilletid: 945 min.
Selskab: ABC
Genre: Drama
Link: http://imdb.com/title/tt0758737/

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...